• سه‌شنبه / ۲۸ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 91062816521
  • منبع : مطبوعات

با اشاره به شفافیت ایران در مقابل آژانس؛

عباسی: آژانس مختصات تاسیسات هسته‌يي رژیم صهیونیستی را براي ضربه متقابل ايران ارائه كند

عباسی: آژانس مختصات تاسیسات هسته‌يي رژیم صهیونیستی را براي ضربه متقابل ايران ارائه كند

رییس سازمان انرژی اتمی كشورمان گفت: به مدیرکل آژانس توصیه کردم که مختصات جغرافیایی و تعداد تاسیسات غنی‌سازی رژیم صهیونیستی را که دشمن ایران است، متقابلا در اختیار ما بگذارد تا شرایط طرفین برای ضربه زدن مساوی باشد.

رییس سازمان انرژی اتمی كشورمان گفت: به مدیرکل آژانس توصیه کردم که مختصات جغرافیایی و تعداد تاسیسات غنی‌سازی رژیم صهیونیستی را که دشمن ایران است، متقابلا در اختیار ما بگذارد تا شرایط طرفین برای ضربه زدن مساوی باشد.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) فریدون عباسی در حاشیه پنجاه و ششمین کنفرانس عمومی آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی، پس از دیدار با يوکیا آمانو، مدیرکل آژانس در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره دیدار اخيرش با یوکیو آمانو مدیرکل آژانس تاکید کرد که در این دیدار تذکر قبلی خود را به وی تکرار کرده است.

وي گفت: همان‌طور که در ملاقات تهران به آقای آمانو تذکر دادم و درخواست کردم که از این‌گونه گزارش دادن به شورای حکام و قرار دادن اطلاعات آن در اینترنت خودداری کند، امروز(دوشنبه) نیز همین تذکر را تکرار کردم. در اين دیدار به آمانو گفتم که با توجه به شرایط منطقه و خطری که برای ایران وجود دارد، اجازه بدهد در شرایط مساوی از دستاوردهای خود دفاع کنیم. من به مدیرکل توصیه کردم که مختصات جغرافیایی و تعداد تاسیسات غنی‌سازی رژیم صهیونیستی را که دشمن ایران است، متقابلا در اختیار ما بگذارد تا شرایط طرفین برای ضربه زدن مساوی باشد.

عباسي با اشاره به دستاوردهای هسته‌يی ایران در طول سال گذشته تاكيد كرد: این دستاوردها به رغم تحریم‌هایی است که چند کشور غربی علیه ایران اعمال کرده و گمان می‌کنند که این تحریم‌ها فلج کننده است.

وي افزود: ایران با توجه به تحریم‌ها نتوانست سوخت 20 درصد مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران را از بازار جهانی تهیه کند؛ بنابراین با همت متخصصان ایرانی توانست با تغییر زنجیره‌های سانتریفوژها، غنی‌سازی 20 درصد را انجام دهد و سوخت لازم رآکتور تهران را تهیه کند.

وي با تاکید بر این‌که «عمده غنی‌سازی ایران در حد سه و نیم درصد است» تاکید کرد: بر حسب نیازمان در آینده مقدار اورانیوم غنی شده خود را تعیین می‌کنیم. هدف غنی‌سازی 20 درصد در ایران برای تولید رادیو داروهاست درحالی که برخی تلاش می‌کنند آن را به هدف‌های غیرمسالمت آمیز متصل کنند.

رییس سازمان انرژی اتمی كشورمان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همان‌طور که در گذشته قصدی برای تولید اورانیوم 20 درصد نداشت هم اکنون نیز قصد غنی‌سازی بیش از 20 درصد را ندارد و اصولا اگر در گذشته در مسیر تهیه سوخت رآکتور تهران مانع ایجاد نمی‌شد، ایران درصدد غنی‌سازی 20 درصد برنمی‌آمد.

وي به برخی‌ها توصیه کرد: روی غنی‌سازی 20 درصدی ایران متمرکز نشويد و آن را یک خطر تلقی نکنيد؛ چراکه عمده غنی‌سازی ایران در حد سه و نیم درصد خواهد بود.

وي با بیان این‌که «ایران در توسعه پرتوها در زندگی مردم پیشرفت زیادی داشته است» گفت: متاسفانه این فعالیت‌ها هیچ وقت در رسانه‌ها بزرگ نمی‌شود، در حالی که ایران در همین راستا یکی از استان‌های خود را به عنوان پایلوت در کشاورزی هسته‌يي قرار داده است.

عباسي در پاسخ به سوالی درباره غنی‌سازی 20درصدی ایران گفت: اورانیوم غنی شده 20 درصد ما در حد نیاز رآکتورهای تحقیقاتی ایران است. ما قصد خود را برای ساخت رآکتورهای جدید تحقیقاتی به اطلاع آژانس می‌رسانیم و بعد از تصویب مجلس و تامین بودجه، به تولید اورانیوم 20 درصد به میزان نیاز رآکتورهای تحقیقاتی ادامه می‌دهیم.

رییس سازمان انرژی اتمي با تاکید بر اين‌كه «تمرکز غنی‌سازی ایران بر «زیر پنج درصد» است» نسبت به گزارش های آژانس درباره ایران انتقاد و تاکید کرد: این گزارش‌ها، اطلاعات لازم را در اختیار خرابکاران می‌گذارد. در گزارش‌های مدیرکل تعداد سانتریفوژها و پسماندهای ماشین‌ها ارایه می‌شود و این داده‌ها باعث می‌شود کسانی که قصد خرابکاری در تاسیسات ما را دارند، اطلاعات لازم را بدست آورند.

وی افزود: به عنوان نمونه در یکی از تجهیزات خلاء، مواد منفجره ای به اندازه یک عدس کار گذاشته بودند که کشف شد. این ماده منفجره می‌تواند محور تجهیز خلاء را سوراخ کند و شکسته شدن خلاء به معنای از بین رفتن ماشین‌های سانتریفوژ است.

وي با اشاره به این‌که «ایران بیش از 200 مورد از این تجهیزات را سه چهار سال پیش از بازار عمومی خریداری کرده بود»، گفت: آن‌ها منتظر بودند که ما این تجهزات را در تاسیسات خود بکار ببریم تا نتیجه خرابکاری را ببینند.

عباسی با بیان این‌که «چند کشور در اتحادیه اروپا در زمینه خرابکاری به هم خوب سرویس می‌دهند»، ابراز امیدواری کرد که اتحادها در جهت صلح و رفاه مردم و نه خرابکاری باشد. ما با این خرابکاری‌ها مقابله کردیم و توانستیم تعداد ماشین‌های سانتریفوژ خود را افزایش دهیم.

وي با اشاره به شفافیت ایران در مقابل آژانس تاکید کرد: متاسفانه آژانس، راحت این اطلاعات را در اختیار خرابکاران و تروریست ها می گذارد.

به گزارش ايسنا به نقل از ايرنا وي با تاكيد بر اين‌كه «ایران به گفت‌وگوهای خود با آژانس ادامه می‌دهد» در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا گفت‌وگوهای ایران و آژانس خسته کننده نیست؟ تصریح کرد: مذاکرات ایران و آژانس را خسته کننده نمی‌دانیم. ما برای دفاع از حقوق کشورمان خسته نمی‌شویم و سعی می‌کنیم به گفت‌وگوها ادامه دهیم. اگر مسوولان آژانس لجاجت به خرج نمی‌دادند و در یک سال گذشته که مدرک معتبر از آن‌ها درخواست کرده بودیم، مدرک خود را ارایه می‌کردند، زودتر به نتیجه می‌رسیدیم. آن‌ها می‌گویند با تروریست‌ها و خرابکارها همکاری نداریم، ما می‌گوییم سند ارایه بدهید که همکاری ندارید.

رییس سازمان انرژِی اتمی درباره تلاش خرابکاران برای قطع برق فردو پاسخ داد: ماشین‌های سانتریفوژ بر اثر قطع برق می‌توانند از آن دوری که دارند خارج شوند ولی چون ما قبلا با این مشکل در نطنز روبه رو بودیم، برای همین پیش‌بینی لازم را با استفاده از باطری بک آپ و ثابت کننده ولتاژ انجام دادیم و جلو خرابکاری را گرفتیم. جهت اطلاع آن‌ها که برای خرابکاری در تاسیسات هسته‌يي ما تلاش می‌کنند اعلام می‌کنم که ما مسیرهای مخفی برق نیز به تاسیسات هسته‌يي خود داریم.

وي تاکید کرد: بر این اساس در فردو با هیچ خسارتی مواجه نشدیم.

وی با تاکید بر این‌که «ایران کشوری قوی است و بخوبی می‌تواند با خرابکاری‌ها مقابله کند» تصریح کرد: ما طرف مقابل را به مبارزه بیشتر دعوت می‌کنیم چون چیز یاد می‌گیریم و در اختیار جامعه جهانی می‌گذاریم.

عباسی افزود: ما با توجه به خرابکاری‌هایی که در مسیر ایران هسته‌يي به وجود آمده است، آماده‌ایم کلاس‌های مقابله با خرابکاری را در آژانس برای کشورها برگزار کنیم و سعی می‌کنیم ایمنی هسته‌يي را در جهان بالا ببریم.

وي در پاسخ به سوالی درباره ایمنی نیروگاه اتمی بوشهر نیز گفت: تمام مراحل ساخت و بهره‌برداری از این نیروگاه تحت نظارت آژانس بوده و شرکت روسی تمامی اصول ایمنی را در آن رعایت کرده است.

وی با اشاره به این‌که «ایران در پیوستن به کنوانسیون ایمنی نیروگاه‌های هسته‌يي مشکلی ندارد و این موضوع درحال سیر مراحل قانونی برای تصویب در مجلس است» در عین حال تصریح کرد: برخوردهای گزینشی و سوءاستفاده از معاهده‌های بین‌المللی موجب می‌شود که ما با احتیاط بیشتری جلو برویم.

رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوال دیگری در مورد گفت‌وگوهای ایران و آژانس اظهار كرد: آژانس در ادامه گفت‌وگوها از موضع دادستان برخورد نکند، بلکه از دیدگاه همکاری که می‌خواهد ادعاها را رد و نه اثبات کند، وارد گفت‌وگو شود.

وي درباره رای ممتنع تونس و مصر به قطعنامه شورای حکام علیه ایران نيز گفت: حقیقت‌جویی و حقیقت‌خواهی که مردم در خاورمیانه و شمال آفریقا به دنبال آن هستند باعث گونه‌ای بهار و بیداری در کشورهای منطقه شده است.

وي رای تونس و مصر را بسیار مهم توصیف و ابراز امیدواری کرد که همکاری بین همه کشورهای همسایه و اسلامی و همه کشورهایی که انسانی فکر می‌کنند بیشتر از گذشته شود. پیام این رای، آن است که آزادی مردم از دیکتاتوری‌ها و سرکار آمدن دولت‌های مستقل می‌تواند مجامع بین‌المللی را تغییر داده و به سمت عدالت نزدیک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha