نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی در اخطار قانون اساسی، لزوم دریافت تاییدیه کاندیداهای ریاستجمهوری از 100 نفر را ترویج فرهنگ لابیگری دانست.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مصطفی افضلیفرد در جریان بررسی کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری در اخطار قانون اساسی اظهار کرد: آیا این اصلاحیه میتواند وفق شان مجلس باشد؟ در بخشی از این مصوبه در احراز مدیر و مدبر بودن گفته شده که کاندیداها حداقل مورد تایید 100 نفر باشند و این یعنی ترویج فرهنگ لابیگری.
وی افزود: مسلم است افرادی که شخصیت اجتماعی مطلوبی دارند و در سطوح بالای ایمانی هستند از این کار پرهیز میکنند، آیا ترویج لابیگری در شان مجلس است؟
این عضو کمیسیون اصل 90 مجلس خاطرنشان کرد: در این مصوبه آمده که ارائه این تاییدیه نافی مسولیت شورای نگهبان نیست. تصور کنید داوطلبی بعد از جمعآوری 100 امضا ردصلاحیت شود که این به معنی ردصلاحیت صدها تن از متدین و روحانیون است. آیا این سازوکار معیوب جایگاه رفیع مجلس را تضعیف نمیکند؟
لاریجانی، رییس مجلس این اخطار را وارد ندانست و گفت: اگر مخالف جزئیات این طرح هستید وقت بگیرید و با آن مخالفت کنید.
وی افزود: کجای این مصوبه با شان مجلس همخوانی ندارد. اینکه گفته شده کسانی که سوابق اجرایی و مدیریتی دارند از بین پنج تا شش هزار نفر تایید 100 نفر را بگیرند آیا چیز عجیب و غریبی است؟ مجموعهای از کسانی که از ابتدای پیروزی انقلاب در سمت وزیر، معاون وزیر، سفیر و نماینده بودند نزدیک شش هزار نفر هستند آیا 100 نفر از اینها نباید بگویند که کسی مدیر و مدبر است یا خیر؟ اگرچه ممکن است وزیری هم صلاحیت نداشته و به خاطر خطبازی وزیر شده باشد اما کسی که میخواهد رییسجمهور بشود اگر از بین شش هزار نخبه، 100 نفر تاییدش کنند چیز زیادی است.
رییس مجلس با اشاره به نبود ضابطهای برای ثبتنام کاندیداهای ریاستجمهوری تصریح کرد: در زمان ثبتنام این کاندیداها، کسانی که صلاحیت ندارند تا دو هزار نفر کاندید ریاستجمهوری میشوند که این حتی در رادیو و تلویزیون خودمان هم مورد تمسخر قرار میگیرد بعد شورای نگهبان پنج نفر را تایید و بقیه را رد میکند که این در داخل و خارج اثر منفی دارد. ضابطهمند کردن این موضوع اتفاقا نقطه قوت است.
لاریجانی با تاکید بر اینکه مجلس در حال حاضر در حال بررسی کلیات این طرح است،گفت: آیا این وهن کشور نیست که دو هزار نفر نامنویسی کنند و 1995 نفر ردصلاحیت شوند. اینکه همه بار را روی دوش شورای نگهبان بریزیم غلط است و خوب است شرایطی به وجود بیاید که افراد پله پله بالا بیایند.
انتهای پیام
نظرات