صبح امروز نمایندگان اتحادیههای دانشجویی دانشگاههای کشور در اعتراض به طرح اصلاح قانون انتخابات، در مقابل مجلس شورای اسلامی نشستی خبری برگزار کردند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در ابتدای این کنفرانس خبری که با مانع تراشی نیروی انتظامی مقابل مجلس مواجه شد، میکائیل دیانی به نمایندگی از اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه "اعتراض ما به طرح اصلاح قانون انتخابات، مخالفت با اصلاح قانون نیست"، اظهار کرد: ما معتقدیم دو فوریت طرحی که تصویب شده، از اصل فسادآور است و نه اصلاحآور و قسمتی از پروژه، سیاسی است که محور اصلی آن آقای لاریجانی است.
وی با بیان اینکه "جنبش دانشجویی به این طرح هیچ احساس خوبی ندارد"، گفت: یکی از دلایل مخالفت ما این است که این طرح نامزدهای انتخاباتی را وامدار نمایندگان و افراد سیاسی دیگر میکند. اینکه صد مقام سیاسی باید شخصی را تایید کنند تا بتواند کاندیدا شود به این معنا است که این کاندیدای ریاست جمهوری وامدار این افراد خواهد شد.
دیانی اضافه کرد: طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس، شورای نگهبان را نیز زیر سوال میبرد و در بخش حاکمیت نظام نیز درگیری ایجاد میکند. آقای لاریجانی با طرحهایی که در چند وقت اخیر دنبال کردهاند باعث ایجاد هزینههایی برای نظام شدهاند.
این فعال دانشجویی با اعتراض به طرح فعلی اصلاح قانون انتخابات اظهار کرد: ما نمایندگان مجلس را تهدید میکنیم که اگر بر طرح اصلاح قانون انتخابات خود اصرار بورزند، تجمع بزرگتر از تجمع یکشنبه سیاه خواهند دید.
وی ادامه داد: یکی از مشاوران مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته بود که این طرح در مجلس رای میآورد اما در شورای نگهبان نه و پس از آن به مجمع تشخیص ارجاع داده میشود. این سخنان نشان میدهد که یک سیاسیکاری در پشت این طرح وجود دارد و در خوشبینانهترین حالت تیمی از اطرافیان آقای لاریجانی آن را دنبال میکند.
دیانی همچنین گفت: ما فکر میکنیم اگر محتشمیپور، سعید حجاریان و بهزاد نبوی که طرح کمیته صیانت از آرا را پیشنهاد داده بودند امروز در مجلس حضور داشتند، نمیتوانستند طرحی بدتر از آنچه که امروز مجلس تصویب کرده است، تصویب کنند.
نماینده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در پایان اظهار کرد: ما از اصولگرایان انتظار داریم که درباره این طرح موضعگیری کنند.
به گزارش ایسنا در ادامه این برنامه، نماینده بسیج دانشجویی، طرح مجلس مبنی بر اصلاح قانون انتخابات را طرحی شتابزده خواند.
مصطفی حضوری که به نمایندگی از بسیج دانشجویی در تجمع نمایندگان اتحادیههای دانشجویی مقابل مجلس سخن میگفت، با بیان اینکه جای تعجب است در مجلسی که باید نماد آزاداندیشی باشد با کنفرانس خبری چند دانشجو مخالفت میشود، اظهار کرد: اعتراض ما به طرح اصلاح قانون انتخابات از این جهت است احساس میکنیم که این طرح شتابزده تصویب شده است.
وی گفت: در زمانی که مشکلات اقتصادی مردم را آزار میدهد، شور و نشاطی را که در رابطه با طرح اصلاح قانون انتخابات در میان نمایندگان وجود داشت در مورد مسائل اقتصادی شاهد نبودیم.
وی با بیان اینکه شتابزدگی در تصویب این طرح و ابهاماتی که در مورد آن وجود دارد، برای ما سوال برانگیز است، تصریح کرد: طرح تصویب شده دارای ابهامات زیادی است، به گونهای که حتی با موضعگیری شورای نگهبان نیز مواجه است مسائلی از جمله سن ریاست جمهوری که در این طرح تصویب شده است با قانون اساسی مخالفت دارد، اما گویا مجلس اصرار به تصویب آن دارد.
حضوری ادامه داد: جریانی وجود دارد و تلاش میشود این طرح که ابهامات بسیاری دارد به مجمع برود، شورای مرکزی نظارت که در این طرح وجود دارد مخالف اصول قانونی است و با جایگاه شورای نگهبان در تعارض است.
وی همچنین گفت: طرح تایید صلاحیت رجل سیاسی و احراز آن در طرح اصلاحیه قانون انتخابات مصوب مجلس دارای ابهامات است و راهکارهایی که آنها تعبیه کردهاند، مناسب نیست.
حضوری در سخنان خود گفت: امیدوارم که از شتابزدگی در مورد طرح اصلاح قانون انتخابات کاسته شود و شایعاتی که درباره لابیگریها وجود دارد، برطرف شود.
به گزارش ایسنا، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز در ادامه این برنامه، طرح فعلی اصلاح قانون انتخابات را مغایر با جمهوریت نظام دانست و تاکید کرد که اعتراض دانشجویان، به نفس تغییر در این قانون نیست بلکه اعتراض به ایجاد فساد است.
مهدی خوجگی با بیان اینکه "ما با اصلاح قانون مخالف نیستیم بلکه با افساد مخالفیم"، اظهار کرد: جنبش دانشجویی چندین بار طرح اصلاح قانون انتخابات را مطالبه کرده است ولی جای تعجب است مجلس مصوباتی را در طرح دو فوریتی قرار میدهد که با نظرات امام (ره) و رهبری کاملا متضاد است.
وی اضافه کرد: با این طرح باید فاتحه جمهوریت نظام را خواند، چراکه این طرح ایده امام(ره) را که معتقد به حضور و نقش مردم بودند زیر پا گذاشته و حلقههای بسته قدرت و ثروت شکل میگیرد.
خوجگی افزود: اتفاقی که با تصویب این طرح خواهد افتاد این است که فرد انتخاب شده از مردم برنخواهد خواست و تأییدیه گرفتن از نمایندگان و نخبگان، بده بستانهای سیاسی به وجود خواهد آورد و باعث فساد خواهد شد. کسانی که میخواهند صلاحیت این افراد را انتخاب کنند، خود چه صلاحیتی دارند و این صلاحیت را چه کسی تایید کرده است؟
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی با انتقاد از طرح اصلاح قانون انتخابات ابراز عقیده کرد: طرح اصلاح قانون انتخابات پیش از آنکه ناشی از دغدغه اصلاح قانون انتخابات باشد نشان از آن دارد که جناح راست سنتی نمیخواهد کسی خارج از دایره آنها امکان حضور در عرصه سیاست داشته باشد.
وی در پایان گفت: این اولین اعتراض ماست و اگر این طرح تصویب شود یکشنبه سیاه دیگری رقم خواهد خورد. جنبش دانشجویی اجازه نخواهد داد که حق مردم پایمال شود.
انتهای پیام
نظرات