• یکشنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91091205848
  • خبرنگار : 71234

تردید مجلس در موضوع به همراه داشتن کارت ملی رای دهندگان انتخابات

تردید مجلس در موضوع به همراه داشتن کارت ملی رای دهندگان انتخابات

مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزییات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در مورد ماده مربوط به همراه داشتن کارت ملی رای دهندگان انتخابات پیشنهاد حذف و رفع ابهام دادند که هیچ کدام از این پیشنهادات رای نیاورد.

مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزییات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در مورد ماده مربوط به همراه داشتن کارت ملی رای دهندگان انتخابات پیشنهاد حذف و رفع ابهام دادند که هیچ کدام از این پیشنهادات رای نیاورد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، نمایندگان مجلس بعد از تصویب ماده مربوط به الزام وزارت کشور به ایجاد مقدمات لازم برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، چهار ماه قبل از زمان برگزاری انتخابات وارد بررسی ماده مربوط به الزام رای دهندگان به همراه داشتن کارت ملی در کنار شناسنامه شدند.

در ابتدا سید رمضان شجایی کیاسری، سخنگوی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت پیشنهاد حذف ین ماده را داد و در توضیح با تاکید بر این که الزام رای دهندگان برای همراه داشتن کارت ملی مشارکت را کاهش می‌دهد گفت: تاکنون رویه این گونه بوده که افراد برای دادن رای باید شناسنامه همراه داشتند و توصیه می‌شد که کارت ملی نیز همراه آ‌نها باشد، اینکه اکنون افراد را مقید به همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی کنیم مقدور نیست، از این رو بهتر است که این ماده حذف شود.

کاظم جلالی رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت در مخالفت با این پیشنهاد گفت: باید کشور را به سمت قانونمندی پیش ببریم، الان مردم حتی سوار اتوبوس و ماشین می‌شوند نیز کارت ملی به همراه دارند، این که شما فکر می‌کنید نماینده‌ی مجلس هستید و هر جا می‌روید کارت مجلس را نشان می‌دهید و احتیاجی به کارت ملی ندارید بدان معنا نیست که کارت ملی در زندگی مردم نقشی ندارد.

وی افزود: در شرایطی که دشمنان شائبه‌هایی در مورد رای دادن با شناسنامه مطرح می‌کنند، بایدتلاش کنیم که موضوع ارائه کارت ملی را در ا نتخابات حل کنیم. این موضوع در کنار تمهیدات لازم برای ارائه کارت ملی جدید در کشور است، مطمئنا کسی که انگیزه شرکت در انتخابات دارد کارت ملی را همراه شناسنامه‌اش برای رای دادن به همراه می‌آورد.

ایرج ندیمی نماینده‌ی لاهیجان نیز در موافقت با پیشنهاد حذف این ماده گفت: اکنون شرایطی است که قرار است شناسنامه‌ها به صورت پاسپورتی شدن منتشر شود اگر قرار باشد که مردم را محدود به آوردن شناسنامه و کارت ملی کنیم مشارکت کم خواهد شد.

وی افزود:‌ جامعه کارگری و روستایی خود را ملزم به حمل کارت ملی نمی‌دانند و تنها این موضوع مشارکت را محدود می‌کند.

به گزارش ایسنا، سرانجام نماینمدگان بعد از استماع نظرات پیشنهاد دهنده مخالف و موافق حذف الزام به همراه داشتن کارت ملی با 73 رای موافق، 116 رای مخالف و 28 رای ممتنع از مجموع 252 نماینده‌ی حاضر در مجلس با این پیشنهاد حذف مخالفت کردند.

بعد از این رای گیری حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم نماینده تهران پیشنهاد رفع ابهام را مطرح کرد و توضیح داد: در این ماده عبارت همراه داشتن کارت ملی آمده است سوال این است که منظور کمیسیون تنها ثبت کد ملی در سیستم بوده و یا اینکه حتما باید کارت ملی را رای دهندگان همراه داشته باشد.

محمد جواد کولی ‌وند نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی توضیح داد که منظور این کمیسیون الزام به داشتن کد ملی رای دهندگان و نه کارت ملی بوده است.

محمد علی پور نماینده‌ی ماکو در مخالفت با این پیشنهاد رفع ابهام گفت که در کشور ما تمامی شناسنامه‌ها کد ملی ندارند و به همین دلیل بهتر است که کارت ملی و شناسنامه با یکدیگر برای رای دادن آورده شود و تنها کد ملی در طرح ذکر نشود.

حجت‌الاسلام موسوی نژاد نماینده‌ی دشتستان به عنوان موافق پیشنهاد رفع ابهام نیز گفت که در کارت ملی مشخصات افراد اعم از نام نام خانوادگی و تاریخ تولد ذکر شده است. مشخصاتی که در شناسنامه نیز وجود دارد به همین دلیل وجود کد ملی برای دادن رای کافی است.

مرتضوی معاون سیاسی وزارت کشور نیز در توضیح این موضوع با بیان اینکه شناسنامه‌های جدید کد ملی دارند گفت: انتخابات کشور به صورت نیمه یارانه‌ای برگزار می‌شود، زمانی که کارت ملی همراه رای دهندگان باشد آنگاه مشخصات آنها به صورت اتوماتیک در صفحه‌ی مانیتور ثبت می‌شود و زحمت کاربران کاهش می‌یابد اما مشکل آن است که هنوز برخی اشخاص کارت ملی ندارد.

سرانجام نمایندگان با 95 رای موافق، 63 رای مخالف و 24 رای ممتنع از مجموع 252 رای با این پیشنهاد طرح ابهام نیز مخالفت کردند.

به گزارش ایسنا، بعد از این مجلس وارد استماع نطق نمایندگان شد و هنوز تکلیف این ماده مشخص نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha