• چهارشنبه / ۲۸ فروردین ۱۳۹۲ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92012810849

قائم مقام ستاد اجرای نقشه جامع علمی کشور خبر داد:

آغاز نظارت، پایش و رصد اجرای نقشه جامع علمی کشور

آغاز نظارت، پایش و رصد اجرای نقشه جامع علمی کشور

قائم‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از تصویب بخش‌های طب سنتی سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در سی ‌و یکمین جلسه‌ی شورای ستاد راهبری خبر داد.

قائم‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از تصویب بخش‌های طب سنتی سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در سی ‌و یکمین جلسه‌ی شورای ستاد راهبری خبر داد.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر منصور کبگانیان در حاشیه‌ی سی‌و یکمین جلسه‌ی شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور که عصر سه‌شنبه در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد در خصوص مصوبات این جلسه گفت:‌ در ابتدای جلسه بازخوانی فرازهایی از سخنرانی مقام معظم رهبری در مشهد مقدس که در ابتدای سال جاری ایراد کردند صورت گرفت چرا که بخش بسیار مهمی از فرمایشات معظم‌له معطوف به موضوعات علم و فناوری، دستاوردهای این حوزه و راهکارهای گره زدن این دستاوردها به اقتصاد کشور بود که تحت عنوان اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان مکررا در فرمایشات مقام معظم رهبری در چند سال اخیر مورد تاکید قرار گرفته است.

وی افزود: البته به این موضوع در نقشه جامع علمی کشور نیز توجه خاصی شده است بنابراین باید از امسال بهره‌برداری مناسبی در بحث حماسه اقتصادی در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی داشته باشیم.

کبگانیان خاطرنشان کرد: در ادامه جلسه نگرانی‌هایی در خصوص کاهش ردیف‌های بودجه علم و فناوری در لایحه‌ی بودجه‌ی سال 92 ارائه شد و اعضاء تاکید کردند که ما نباید شاهد افت بودجه در این حوزه باشیم.

وی ادامه داد: در این راستا با توجه به این که لایحه بودجه سال جاری در دستور کار مجلس قرار دارد پیشنهاد شد که لایحه‌ی موجود مرور شده و سهم بودجه علم و فناوری در تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور کاملا بررسی شده و نتایج آن به عموم اعلام شود.

قائم‌مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به این که در سال گذشته ایران موفق به کسب رتبه اول تولید علم منطقه شد تذکرات و دغدغه‌هایی از سوی اعضای ستاد مطرح شد تا دانشگاه‌های کشور مشکل بودجه‌ای جهت تولید علم در سال جاری نداشته باشند و در نهایت در رتبه علمی کشور در منطقه و جهان تاثیر نگذارد. بنابراین، قرار شد این موضوع در دفتر ستاد، کارشناسی شده و گزارشی از آن در جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور داده شود.

کبگانیان با بیان این که در ادامه جلسه شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در خصوص اطلاع‌رسانی از دستاوردهای علم و فناوری بحث شد تصریح کرد: اگر چه عمده این اطلاع‌رسانی‌ها از دستاوردهای جوانان و نخبگان کشور است اما در این جلسه تذکر داده شد از عوام‌گرایی در این بخش پرهیز شود. چرا که در مقابل ده‌ها دستاورد بسیار خوب کشور چنانچه رسانه‌ها به خصوص رسانه ملی دقت لازم را در اطلاع رسانی این گونه مطالب نداشته باشد که بعضا ارزیابی علمی خوبی بر روی آنها نشده است، باعث می‌شود که دستاوردهای علمی کشور زیر سوال رود. بنابراین مقرر شد ساز و کاری در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور تهیه شود تا این اخبار مرتبا نظارت شده و اخباری که ارزیابی علمی نشده است در حد رسانه‌های ملی و کلان ممنوع باشد.

قائم‌مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور خاطرنشان کرد:‌ همچنین در سی‌و یکمین جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور جمع‌بندی از عملکرد ستاد ارائه شد. ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مجموعه جوان و جدیدی است که کمتر از دو سال است در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی راه‌اندازی شده است. با ارائه این گزارش عملکرد اکثر اعضای شورا ابراز تشکر و آرزو کردند با امکانات بیشتری که در اختیار ستاد گذاشته می‌شود فعالیتهای آن نیز گسترش پیدا کند.

همچنین تاکید شد که استفاده مناسبی از نخبگان جوان در فعالیتهای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به عمل آید.

کبگانیان با تاکید بر این که مهمترین بخش جلسه به ادامه تصویب سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی اختصاص پیدا کرد، اظهار کرد: سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی از معدود اسنادی است که فعالیت زیادی بر روی آن انجام شده اما تا کنون به تصویب نرسیده است. در گذشته شاهد اتمام تصویب اسناد ملی بسیار خوبی بودیم که هم اکنون اجرای آن در کشور آغاز شده و ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در حال نظارت و رصد آن است.

وی ادامه داد: تا کنون راهبردها و اقدامات ملی مربوط به بخش گیاهان دارویی سند به اتمام رسیده و خوشبختانه در این جلسه اکثر بخش‌های طب سنتی سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی بررسی و به تصویب رسید.

کبگانیان با بیان این که از ابتدای امسال بخش نظارت، پایش و رصد ستاد اجرای نقشه جامع علمی کشور با جدیت فعالیتهای خود را آغاز خواهد کرد، تصریح کرد: در سال گذشته، نظارت بر دستگاه‌های علم و فناوری جهت اجرای نقشه چندان معنا نداشت چرا که اکثر این دستگاه‌ها اعلام می‌کردند که نحوه اجرایی کردن نقشه جامع علمی کشور را نمی‌دانند اما طی یکی دو سال اخیر به قدر کافی سیاست‌گذاری‌های اجرایی و خطوط راهنما برای دستگاه‌های مرتبط با موضوعات علم و فناوری شده است؛ بنابراین با آغاز به کار بخش نظارت، پایش و رصد ستاد از این پس تمامی مصوبات ستاد در دو بخش شاخص‌های علم و فناوری و نحوه اجرای نقشه جامع علمی کشور رصد خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha