• یکشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۵:۲۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 92020805429

کنفرانس خبری وزیران خارجه ایران و گینه بیسائو

صالحی: به‌زودی بین 1+5 و ایران تماس برقرار خواهد شد

صالحی: به‌زودی بین 1+5 و ایران تماس برقرار خواهد شد

صالحی گفت: امیدواریم خانم اشتون در قول‌شان برای تماس با آقای جلیلی وفای به عهد کند تا جامعه بین‌المللی نسبت به عهد ایشان قضاوت مثبتی داشته باشد.

صالحی گفت: امیدواریم خانم اشتون در قول‌شان برای تماس با آقای جلیلی وفای به عهد کند تا جامعه بین‌المللی نسبت به عهد ایشان قضاوت مثبتی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه کشورمان ظهر یک‌شنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه گینه بیسائو گفت: در سفر به قزاقستان با تعدادی از وزیران خارجه درباره گفت‌وگوهای ایران و 1+5 صحبت کردم، به ویژه با وزیران خارجه قزاقستان و سوئد صحبت‌هایی شد و اعلام کردیم که گروه 1+5 در معرض قضاوت بین‌المللی است، زیرا در آلماتی 2، خانم اشتون اعلام کرد که پس از مشورت با وزیران خارجه کشورهای 1+5 مجددا با جلیلی تماس خواهد گرفت و نتیجه رایزنی‌ها را اعلام خواهد کرد.

وی افزود: امروز بیش از 3 هفته از نشست با 1+5 می‌گذرد و ما امیدواریم به گونه‌ای عمل شود که قضاوت درباره 1+5، قضاوت ناامیدکننده‌ای نباشد و اگر عهد و پیمانی بسته می‌شود، باید به آن عهد وفا کنند.

صالحی گفت: البته در ملاقات‌هایی که در قزاقستان داشتم، به من گفتند که به این زودی این تماس برقرار خواهد شد که می‌تواند به صورت تلفنی یا در ملاقات دو طرف باشد که البته هنوز روشن نیست.

وزیر امور خارجه کشورمان هم‌چنین درباره سفر هیاتی از مصر به کشورمان نیز گفت: از زمانی که ملت بزرگ مصر توانست انقلاب خود را محقق کند، به طور مستمر در سطوح مختلف تبادل هیات‌هایی داشته‌ایم. به خصوص این که در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در مکه آقای مرسی پیشنهادی درباره ایجاد گروه تماس درباره سوریه متشکل از ایران، مصر، عربستان ارائه داد. این گفت‌وگوها ادامه دارد. چند بار وزیران خارجه در نشست‌هایی این موضوع را بررسی کرده‌اند و به نتایج خوبی رسیده‌اند و در نهایت منجر شد که سران دو کشور در مصر جلسه داشتند و در آن آقای مرسی پیشنهاد خود را برای حل و فصل بحران سوریه اعلام کرد. ایران هم موافقت اصولی با این طرح داشت البته نظرات خود را هم اعلام کردیم.

او افزود: تماس‌ها بین دو کشور در این رابطه ادامه دارد. باید تلاش کنیم تا هرچه زودتر جلوی خونریزی‌ها در سوریه گرفته شود. با مصر در حال رایزنی دائم هستیم، قرار شد، اجلاس وزیران خارجه در آینده نزدیک برگزار شود. اعلام کردیم ایران آمادگی میزبانی این نشست را دارد، البته هرجای دیگری هم باشد، موافق هستیم از جمله در عربستان سعودی.

وی هم‌چنین درباره اخبار منتشر شده درباره سفر ولید المعلم، وزیر خارجه سوریه به تهران نیز گفت: طبق اطلاعاتی که دارم، قرار است رییس مجلس سوریه به تهران سفری داشته باشد و برنامه سفر وزیر خارجه تنظیم نشده است. رییس مجلس سوریه در دیدار با مسوولان کشورمان رایزنی‌هایی انجام خواهد داد.

صالحی در ادامه کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با ایمبالی، وزیر خارجه گینه بیسائو گفت: مذاکرات مفصلی درباره روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌یی و موضوعات خاورمیانه داشتیم. از حضور رییس‌جمهور گینه بیسائو در اجلاس سران غیرمتعهدها و هم‌چنین حمایت این کشور در نهادهای بین‌المللی از مواضع کشورمان به ویژه در خصوص استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌یی و حقوق بشر تشکر کردیم.

رییس دستگاه دیپلماسی ایران افزود: گینه بیسائو کشوری با پتانسیل‌های بالقوه و غنی است و معادن و منابع متنوعی با جمعیت اندک دارد که نیاز به کمک‌ها و مساعدت‌های کشوری مانند ایران دارد، کشوری که بدون هیچ منفعت‌طلبی آمادگی خود را برای اکتشاف و شناسایی و معادن بالقوه این کشور اعلام کرده است تا مردم این کشور بتوانند از آن استفاده کنند.

او افزود: کشاورزی، شیلات، بهداشت، معدن، لغو روادید سیاسی و خدمت و هم‌چنین تماس‌های اتاق‌های بازرگانی در این گفت‌وگوها مورد بحث قرار گرفت و تصمیم‌هایی در این باره گرفته شد.

صالحی افزود: وزیر خارجه گینه بیسائو در سفرش به تهران قرار است با وزیران نیرو و جهاد کشاورزی و هم‌چنین مسوولان اتاق‌های بازرگانی کشورمان نیز دیدار و گفت‌وگو کنند.

وی در عین حال گفت: کمک‌های توسعه‌یی برای گینه بیسائو در نظر گرفته شده است که تا حدودی به رفع مشکلات این کشور و رفاه در جامعه آن‌ها کمک کند، امیدواریم هرچه زودتر شاهد راه‌اندازی این پروژه‌ها باشیم و تلاش می‌کنیم شرکت‌های ایران را در این زمینه فعال کنیم.

صالحی هم‌چنین درباره روابط ایران با قاره آفریقا گفت: آفریقا قاره مهم و در حال بروز و ظهور است که از حیث نیروی انسانی، معادن و نعمات خدادادی بسیار غنی است اما تاکنون به یغما رفته است و مردم آن بهره‌ای از منابع و امکانات خود نمی‌برند. ایران در شرایطی قرار گرفته که با توجه به پیشرفت‌ها و دستاوردهای مختلفی که به دست آورده، می‌تواند به کمک برادران و خواهران خود بشتابد و بدون چشم‌داشتی امکانات را در عرصه‌های مختلف در اختیار آنان بگذارد که این برای ملت‌های دو کشور نفع دارد.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان اظهار کرد: اساس و هدف همکاری ما با ارتقای وضعیت زندگی ملت‌های آفریقایی است. امیدواریم که بتوانیم از امکانات خود در جهت تامین رفاه دو کشور استفاده کنیم.

او با اشاره به سفر چند وزیر خارجه از کشورهای آفریقایی به کشورمان در هفته‌های گذشته گفت: در آینده نزدیک رییس‌جمهور به کشورهای شرق آفریقا سفری خواهد داشت.

وی تاکید کرد: روابط ایران با آفریقا روابطی بسیار خوب و مناسبی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha