ابنیه تاریخی و موزهها را نه از آن جهت که بازمانده نسلهای گذشته است بلکه بدان جهت که تاریخ یک ملت، روشن کننده مسیر پیش روی آن در آینده است میبایست گرامی داشت و از آن به بهترین نحو ممکن حفاظت کرد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه اصفهان و به نقل از روابط عمومی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی اصفهان، آتشپاد بهزاد بزرگ زاد، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان در خصوص ایمنی در ابنیه تاریخی و موزهها، گفت: حفاظت از ابنیه تاریخی و موزهها در کنار دسته بندی آنها از لحاظ هنری، علمی، تاریخی، طبیعی، فرهنگی و یا مجموعه ای از همه اینها از چندین جهت قابل بررسی است، حفاظت فیزیکی، حفاظت فنی و حفاظت قانونی که همگی در جهت حفظ آثار از خطر نابودی و دستبرد و حتی تخریب میباشند.
وی ادامه داد: برای ایجاد حفاظی ایمنی برای ابنیه تاریخی و آثار درون آنها نیاز است تا متولیان امر ضرورت وجود ایمنی در محیط را پذیرفته و با اختصاص دادن حداقل 1% از کل هزینهها، به امر ایمنی و پیشگیری از آتش سوزی، مجموعه موجود و به طور کلی تاریخ و میراث یک ملت را بیمه کنند. آتش سوزی جزء نخستین خطرهای بالقوه در محیط ابنیه تاریخی میباشد که در صورت بروز میتواند بیشترین صدمات و لطمات را از بعد اقتصادی و بالطبع بعد فرهنگی ایجاد کند که صرف نظر از آنکه آتش سوزی عمدی باشد یا غیر عمدی بایستی برای پیشگیری از آن در وهله اول و اطفا آن در کمترین زمان ممکن در مرحله دوم آماده باشیم.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان افزود: توانمندسازی مدیریتی میتواند یکی از عوامل اصلی کاهش بروز حریق در ابنیه تاریخی و موزهها باشد که با تهیه طرح پیشگیری از آتش و رعایت تمام دستورالعملهای ایمنی مانند آموزش ایمنی کارکنان و برنامه ریزی در خصوص تخلیه اضطراری کارکنان، بازدیدکنندگان، اشیا و آثار از خزانه و موزه و در نتیجه کاهش حوادث غیر قابل جبران همراه خواهد بود. از سوی دیگر توجه و رفع نقایص موجود در ساختمان موزه و ابنیه تاریخی نیز میتواند یکی دیگر از علل اصلی کاهش بروز حریق باشد که از جمله آن میتوان به تعبیه راه نجات ایمن، قرار دادن شیر آتش نشانی در محل و وجود سیستمهای پیشرفته تشخیص حریق، نصب و راه اندازی سیستمهای دستی و اتوماتیک آتش نشانی به خصوص اعلام کنندهها و حضور 24 ساعته نگهبانان اشاره کرد.
بزرگزاد اضافه کرد: از آنجایی که آتش سوزی بدون اطلاع قبلی و در هر زمانی از شبانه روز ممکن است رخ دهد، بدون شک ایجاد یک سیستم مدیریتی پیشگیری از حریق میتواند در کاهش خسارات مالی و جانی سهم عمده و بسزایی داشته باشد و میتوان با توجه به راهبردهای ایمنی ارائه شده از سوی سازمانهای آتش نشانی از یک سو و نصب تجهیزات لازم از سوی دیگر، ایمنی را در ابنیه تاریخی و موزهها تامین کرد و میراث گذشتگان را پاس داشت.
انتهای پیام
نظرات