• پنجشنبه / ۲۴ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۷:۲۶
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 92052413684
  • منبع : مطبوعات

گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو در بهارستان

گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو در بهارستان

صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو در هفدهمین رتبه جهت بررسی در جلسه علنی مجلس قرار داشت و نمایندگان با بیان سخنان مخالف و موافق کار رای دادن یا ندادن به او را برای همکاران خود سهل کردند.

صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو در هفدهمین رتبه جهت بررسی در جلسه علنی مجلس قرار داشت و نمایندگان با بیان سخنان مخالف و موافق کار رای دادن یا ندادن به او را برای همکاران خود سهل کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، مشروح مذاکرات مجلس در بررسی صلاحیت حمید چیت‌چیان به شرح زیر است:

عیسی‌زاده: چه برنامه‌ای برای نجات ارومیه دارید؟

یک نماینده مخالف گزینه پیشنهادی رییس جمهور برای وزارت نیرو در اظهارات خود با اشاره به کاهش سالانه ظرفیت منابع آب کشور گفت: باید توضیح دهید که چه برنامه‌ای برای مدیریت برنامه آب دارید.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهدی عیسی‌زاده نماینده میاندوآب خطاب به وزیر پیشنهادی نیرو گفت: ظرفیت منابع عمومی آب کشور 500 میلیارد متر مکعب است که سالانه هشت میلیارد متر مکعب از آن کم می‌شود.

عیسی‌زاده با تاکید بر اینکه تالاب‌های مهم و ملی کشور از جمله دریاچه ارومیه در حال خشک و نابود شدن است، از چیت‌چیان پرسید که چه برنامه‌ای برای حمایت از تالاب‌ها دارد و ادامه داد: از وقتی که بنا بر این شده است که من به عنوان مخالف آقای چیت‌چیان در جلسه علنی صحبت کنم، مردم بسیاری از استان آذربایجان غربی با من تماس گرفتند و از من خواستند از آقای چیت‌چیان حمایت کنم اما واقعیت این است که باید فکری به حال دریاچه ارومیه کرد.

وی با اشاره به مصوبات دولت قبلی در مورد برداشت از یک رودخانه در حوزه انتخابیه‌اش گفت: از رودخانه‌ای که تنها 120 میلیون متر مکعب آب دارد، می‌خواهند 200 میلیون متر مکعب آب برای مصارف صنعتی در استان‌های همجوار برداشت کنند.

همچنین انتقاد آب زرینه‌رود و سیمینه‌رود به بخش‌های کشاورزی و صنعتی در استان‌های همجوار آذربایجان غربی باعث شده است که دریاچه ارومیه در وضعیتی تا این حد وخیم قرار بگیرد.

وی با اشاره به مصوبه‌ای در روزهای پایانی دولت سابق گفت: متاسفانه بسیاری از کارها بدون دید کارشناسی انجام شده است. آقای چیت‌چیان باید توضیح بدهد که چه برنامه‌ای برای نجات دریاچه ارومیه دارد.

قاضی‌پور: برنامه عملیاتی چیت‌چیان برای آب‌های مرزی چیست؟

قاضی‌پور نماینده مخالف چیت‌چیان در تصدی وزارت نیرو با اشاره به اینکه جنگ آینده، جنگ آب خواهد بود، گفت: آقای چیت‌چیان باید توضیح دهد که چه برنامه‌ای برای مدیریت آب‌های مرزی دارد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با حمید چیت‌چیان وزیر پیشنهادی رییس جمهور برای وزارت نیرو در دولت یازدهم با تاکید بر اینکه اهمیت وزیر نیرو از وزیر نفت کمتر نیست، گفت: ایران یک کشور نیمه‌خشک است که اگر مدیریت برنامه آب در آن صورت نگیرد، با احتمال وقوع خشکسالی‌های شدید، در خطر تحت سلطه‌قرار گرفتن و کاهش قدرت چانه‌زنی در سطح بین‌المللی قرار دارد.

وی با اشاره به سدسازی بر روی برخی از رودخانه‌های مشترک در کشورهای همسایه گفت: در حالی که 70 درصد آب شهر مشهد از سد دوستی که بر روی رودخانه‌ای مشترک با همسایه خارجی قرار دارد، تامین می‌شود، از هیرمند هیچ آبی به ایران نمی‌آید و این مساله باعث خشکی تالاب هامون در سیستان و بلوچستان شده است. آقای چیت‌چیان باید توضیح دهد که چه برنامه‌ای برای استفاده از ظرفیت وزارت امور خارجه برای حل مشکل رودخانه‌های مرزی دارد.

قاضی‌پور با بیان اینکه 70 درصد دریاچه ارومیه کاملا خشک شده و حقابه دریاچه ارومیه از زرینه‌رود و سیمینه‌رود تامین نمی‌شود، گفت: آیا باید با روی کار آمدن شما منتظر خشک شدن 30 درصد باقی دریاچه ارومیه باشیم؟ در این صورت با طوفان‌های نمک چه خواهید کرد؟ چه کاری برای نجات دریاچه‌ها و تالاب‌های ایران از جمله ارومیه، گاوخونی، شادگان، مه‌آلود و نمک بختگان و سایر تالاب‌ها دارید؟ برنامه عملیاتی شما برای مهار رودخانه‌های مرزی و استفاده از آنها چیست؟

وی با بیان اینکه تعطیلی بخشی از پروژه‌های وزارت نیرو به دلایل سیاسی و بدون کارشناسی بوده است، گفت: آیا شما می‌توانید از کارشناسان متعهد برای اجرای پروژه‌ها استفاده کنید؟ آیا شما در نظر دارید که خصوصی‌سازی انجام دهید و نیروگاه‌ها را به محل مصرف برق نزدیک کنید تا هزینه انتقال نیرو نداشته باشیم؟ برنامه شما برای تولید برق آبی چیست؟

آیا برای انتقال آب از صنایع داخلی استفاده می‌کنید یا شما هم می‌خواهید پدر تولید داخلی را در بیاورید؟

این نماینده مخالف چیت‌چیان برای تصدی وزارت نیرو در ادامه از وی پرسید: شما چه برنامه‌ای برای هدایت از اقشار آسیب‌پذیر، جانبازان و خانواده‌های شهدا دارید؟

قاضی‌پور همچنین ادامه داد: چه برنامه‌ای برای مدیریت آب زاینده‌رود دارید. شرق اصفهان در حالی که صدهاسال زکات پرداخت می‌کردند، حالا محتاج زکات هستند. ایا آب در دوران شما در زاینده‌رود جاری خواهد شد؟ یا باید با حضور شما فاتحه دریاچه‌ها و تالاب‌ها را خواند؟

نماینده لردگان:چیت‌چیان وزیری کاردان از قشر روستایی کشور است

نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مهندس چیت‌چیان وزیری است کاردان که از جمع خانواده مستضعف و روستایی برخاسته است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جلیل سرقلعه که به عنوان نماینده موافق وزیر پیشنهادی نیرو سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین حوزه مسوولیت وزارت نیرو، موضوع آب است و اگر آب باشد، سرمایه و ثروت هم هست و در سایه وجود آب و برق فاضلاب روستایی نیز قابل حل است و لذا حیطه مسوولیت وزارت نیرو بسیار مهم خواهد بود.

وی افزود: فعالیت وزارت نیرو در حوزه تامین و مدیریت آب، برق و خدمات فاضلاب شهری، ارتباط مستقیمی با زندگی مردم دارد، چراکه زندگی بدون آب و برق سخت و حتی غیرممکن است و چه بسا تامین آب و برق هم‌ردیف منافع و امنیت ملی باشد، چراکه بسیاری از بحران‌ها در کشور از بی‌آبی و بی‌برقی ایجاد می‌شود.

جلیل سرقلعه تصریح کرد: نعمت آب سالم در ارتباط مستقیم با اشتغال و سلامت، تولید و معیشت، امنیت و آرامش است و قطعا مهار و مدیریت آب بدون توان مدیریتی درست و با سابقه امکان‌پذیر نیست و توجه به زیرساخت‌ها در حوزه آب به عنوان یک استراتژی مهم در برنامه‌های جناب آقای چیت‌چیان قابل مشاهده است.

وی با بیان اینکه 55 درصد از آب کشور از منابع زیرزمینی تامین می‌شود، گفت: متاسفانه حفر بی‌رویه چاه،‌منابع آبی زیرزمینی را تهدید می‌کند و تالاب‌ها و دریاچه‌ها را دچار مشکل کرده است و کسی که برای رفع این معضلات و مشکلات برنامه جدی و اصولی دارد، جناب آقای دکتر چیت‌چیان است.

نماینده مردم لردگان خاطرنشان کرد: آقای چیت‌چیان با سابقه مهندسی مکانیک و صنایع و نمایندگی مجلس و معاونت وزیر در وزارت نیرو بدون حاشیه سیاسی و حزبی و گروهی توانمندترین فرد برای رفع مشکلات آب در کشور است و برنامه‌های ایشان در ارتباط با اصلاح زیرساخت‌ها، استفاده از آب‌های غیر متعارف و با شناخت و آمایش درست زمینی ایشان می‌توان به آینده وزارت نیرو امیدوار بود.

رییس مجمع نمایندگان استان چهار محال و بختیاری در بخش پایانی سخنان خود، با بیان اینکه بنده به عنوان رییس مجمع نمایندگان حمایت بی‌دریغ خود را از آقای چیت‌چیان اعلام می‌کنم، گفت: مواضعی که جناب آقای بزرگواری در مجلس و در مورد اقوام لر داشتند، مواضع شخصی ایشان است و من از طرف جامعه الوار کشور، از مردم و مجلس عذرخواهی می‌کنم.

نماینده ماکو: حوزه مسوولیت وزارت نیرو حاکمیتی و تخصصی است

نماینده مردم ماکو در مجلس شورای اسلامی گفت: حوزه مسوولیت وزارت نیرو حاکمیتی و تخصصی است و برای صحبت درباره آن ابتدا باید ویژگی‌های آن را شناخت.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، رحمانی که به عنوان نماینده موافق وزیر پیشنهادی نیرو بخشی از وقت نماینده لردگان را در اختیار داشت خاطرنشان کرد: وزارت نیرو به خاطر ویژگی‌هایی که دارد بسیار تخصصی و مهم است و همه پیچیدگی کار در این وزارتخانه می‌تواند شخصی بر صندلی این وزارتخانه تکیه بزند که توانایی مدیریت آن را دارد.

وی افزود: نمایندگان زیادی به بنده مراجعه کردند و خواستند بگویند جناب آقای چیت‌چیان مسوولیت‌های زیادی را در وزارت نیرو دارد و مورد تایید بسیاری از کارشناسان و نخبگان است و برنامه‌های ایشان طوری تنظیم شده است که کشور را می‌تواند از وضعیت بحرانی فعلی در موضوع آب و نیرو خارج کند.

چیت‌چیان:

آب و برق فعالیت‌های کشاورزی را تامین می‌کنیم

برنامه کاملی برای دریاچه ارومیه دارم

وزیر پیشنهادی نیرو ضمن تشریح برنامه‌های خود برای تصدی این وزارت‌خانه، اظهار کرد: وزارت نیرو برنامه کاملی در رابطه با دریاچه ارومیه دارد که تجدید نظر درخصوص سدسازی‌ها و بازنگری در آن‌ها صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمید چیت‌چیان وزیر پیشنهادی وزارت نیرو که در دفاع از برنامه‌های خود برای رای اعتماد در صحن علنی مجلس صحبت می‌کرد با اشاره به ماموریت‌های وزارت نیرو گفت:پشتیبانی از توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، تامین آب و برق برای فعالیت‌های کشاورزی و ارائه خدمات زیرساختی به استان‌ها، سوخت‌رسانی و به کارگیری روزافزون از فناوری‌های اطلاعات می‌تواند جزو وظایف این وزارتخانه به شمار رود.

وی از صنعت برق به عنوان زیربنای حیاتی برای سایر زیرساخت‌ها نام برد و گفت: تلاش در جهت بهبود کیفیت زندگی مردم،دفاع از صیانت کار باید سرلوحه کارها قرار گیرد.

وزیر پیشنهادی نیرو، آب،‌برق و اقتصاد آب و برق را به عنوان محورهای صحبت‌هایش عنوان کرد و گفت: اینجانب برنامه‌ام را در راستا و چارچوب اسناد بالادستی، سند چشم‌انداز، برنامه پنجم توسعه و ... تنظیم کرده‌ام.

چیت‌چیان در ادامه با اشاره به فعالیت‌های وزارت نیرو در زمینه آب اظهار کرد: آب محور اصلی توسعه کشور است، دسترسی و بهره‌برداری از این منبع حیاتی با مسائل گوناگون زیست‌محیطی آمیخته است؛ بر اساس نتایج تحقیقات و مدل‌سازی دوره‌ای اقلیمی پیش‌بینی شده که در دهه پیش‌رو کره زمین با نوع تغییر نظام بارش و اقلیم مواجه شود، همچنین پیش‌بینی می‌شود با توجه به رشد بی‌رویه استفاده ازمنابع آبی در سالهای آینده کشور با دشواری‌ها و چالش‌هایی مواجه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت آب کشور باید به گونه‌ای باشد که آمادگی روبرو شدن با این چالش را داشته باشد، کما اینکه در حال حاضر شاهد افت شدید تراز آب زیرزمینی نیز هستیم.

چیت‌چیان اولویت مهار آبها در چارچوب تفاهم‌نامه، تغییر رویه در تامین مالی طرح‌های اجرایی، توسعه روشهای نوین و ارزان برای تصفیه فاضلاب، تکمیل طرح‌های مکمل زنجیره تولید، مدیریت به هم پیوسته منابع آب کشور، رعایت اصول توسعه پایدار، مدیریت عرضه با تاکید بر اصلاح و هوشمندی سامانه‌های پایش آب، مدیریت تقاضا در کشاورزی، صیانت از آب‌های زیرزمینی و اجرای طرح‌های تعادل‌بخشی، توجه به تالاب‌ها به ویژه دریاچه ارومیه، جلب مشارکت مردم و هماهنگی با دستگاه‌های ذیربط به منظور اثربخشی برنامه‌ها، اولویت‌بندی طرح‌ها به لحاظ تامین و تخصیص اعتبار کافی و استقرار ساختار حقوقی مناسب از حق آبه کشور را از رئوس برنامه‌های خود در زمینه آب برای تصدی وزارت نیرو برشمرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جایگاه برق ایران در جهان گفت: ظرفیت اسمی 70 هزار مگاوات و ارائه خدمت به 29 میلیون مشترک صنعت برق را از گسترده‌ترین شبکه‌ها ساخته است و با سرمایه‌گذاری سالانه 17هزار میلیارد تومان یکی از سرمایه‌برترین صنایع کشور است.

وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به صادرات 11 میلیارد کیلووات ساعت برق به کشورهای همسایه گفت: با وجود موفقیت‌های بزرگی که در این صنعت به وجود آمده است اما متاسفانه از چالش‌های ریشه‌ای متعددی رنج می‌برد که پایین بودن بازده نیروگاه‌ها، عدم بهره‌گیری ازمنابع انرژی تجدید‌پذیر و الزام صنعت به استفاده از گازوئیل و مازوت برخی از این موارد است.

وی همچنین بر حمایت از ایجاد ظرفیت ساخت سالانه 500مگاوات توربین گازی و 5000 مگاوات نیروگاه خورشیدی و ... تاکید کرد و افزود:عمده‌ترین تغییری که در صنعت برق صورت می‌گیرد تغییر پارادایم صنعت برق از تمرکز بر توسعه ظرفیت‌های برق به مدیریت تامین کالا،اقتصاد با مشارکت مردم و سازگار با محیط زیست خواهد بود.

چیت‌چیان همچنین بر ضرورت توجه به مساله اقتصاد آب و برق اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود 676 طرح ملی واستانی در دست اجرا است که به سطح 100هزارمیلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و با ادامه این روند در صورت افزایش یافتن طرح‌های جدید و یا افزایش نداشتن تورم به طورمتوسط زمان اتمام هر طرح بیش از 30 سال طول می‌کشد هر چند بودجه شرایطی مانند فروش اوراق را پیش‌بینی کرده است اما باید تمهیدات لازم انجام شود.

وی در ادامه با اشاره به راهکارهای برون‌رفت از وضعیت فعلی برای صنایع مذکور گفت: استفاده گسترده از ظرفیت بخش خصوصی، اصلاح و منطقی کردن نظام تعرفه آب وبرق، بخشی از این راهکارها می‌باشد.

وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به صحبت‌های قاضی‌پور گفت: این اطمینان را می‌دهم که در رابطه با دریاچه ارومیه برنامه کاملی در دست اقدام داریم که تجدیدنظر در مورد سدسازی‌ها و بازنگری آنها انجام شود و نیز انتقال آب از حوزه‌های دیگر از جمله خزر که رود ارس بخشی از آن است مدنظر وزارت نیرو خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha