رییس پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران گفت: نمونه نیمه صنعتی اتوبوس هیبرید الکتریکی دانشگاه تهران تا پایان سال ساخته و پس از انجام تستها و اخذ مجوز آماده تولید میشود.
دکتر محمود کمرهای در گفتوگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) با بیان اینکه این پروژه در راستای ادامه پروژه نمونهسازی اولین اتوبوس هیبرید الکتریکی خاورمیانه بوده است، تصریح کرد: نمونه اولیه اتوبوس هیبرید الکتریکی سابق بر این به همت محققان آماده و رونمایی شد که به بیش از 30 درصد کاهش مصرف سوخت نفتگاز و حدود 70 درصد کاهش انتشار آلایندههای هوا منجر میشود.
وی در خصوص فازهای مختلف این پروژه نیز گفت: یک فاز پروژه مربوط به امکان سنجی تولید بوده که انجام شده و فاز دیگر نیز مربوط به به سازی و صنعتیسازی اتوبوس بوده است که این فاز مراحل نهایی خود را طی میکند و فاز نهایی نیز مربوط به اخذ استانداردهاست که تا پایان سال جاری به اتمام میرسد.
رییس پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران افزود: براساس زمانبندی صورت گرفته تا پایان سال باید دارای یک اتوبوس هیبرید الکتریکی آماده تولید باشیم.
کمرهای در ادامه اظهار کرد: در صورتی که این اتوبوس تولید شود میتواند نسبت به اتوبوسهای مشابه متعارف که در ناوگان وجود دارد حداقل باعث کاهش 30 درصدی مصرف سوخت و 50 درصدی آلایندگی شود.
وی با بیان اینکه ساخت نمونه نیمه صنعتی اتوبوس هیبرید الکتریکی طی قراردادی با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در حال انجام است، گفت:هزینه اولیه این طرح کلان قبل از افزایش قیمت دلار 2.5 میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که تاکنون 1.5 میلیارد تومان از بودجه این طرح از طریق سازمان گسترش تامین شده است.
رییس پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران در پایان تصریح کرد: تعداد کشورهایی که قابلیت اجرای چنین پروژه ای را در قالب تولید خودرو زیرسیستمهای آن داشته باشند تنها پنج کشور است.
انتهای پیام
نظرات