• جمعه / ۹ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 92120905756
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

مدیر سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی:

تغییر فضای دانشگاه به تغییر نگرش‌ها وابسته است

مدیر سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی معتقد است: تغییر فضای دانشگاه برای رونق مجدد فعالیت‌های دانشجویی به تغییر نگرش نهادهای تصمیم‌گیر و نظارتی وابسته است.

مدیر سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی معتقد است: تغییر فضای دانشگاه برای رونق مجدد فعالیت‌های دانشجویی به تغییر نگرش نهادهای تصمیم‌گیر و نظارتی وابسته است.

حسین یوسفی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه خراسان، با اشاره به ساختارهای مدیریتی و انتظامی دانشگاه تصریح کرد: در دانشگاه‌ها نهادهای نظارتی و تصمیم‌گیرنده‌ای وجود دارد که تغییر فضای دانشگاه به تغییر دیدگاه این نهادها وابسته است.

وی ادامه داد: از دیگر مسائلی که به فعالیت‎های دانشجویی ضربه زده این است که بسیاری از مسئولین معتقدند دانشگاه تنها محل کسب دانش است که بر مبنای همین اعتقاد فعالیت‌های آموزشی گسترش یافته و فضای تشکل‌های دانشجویی محدود شده است.

یوسفی ادامه داد: تا زمانی که این طرز تفکر در محیط آموزش عالی جریان داشته باشد انگیزه برای فعالیت‌های دانشجویی کاهش خواهد یافت؛ و برای تغییر در این زمینه باید برای فعالان دانشجویی امکانات لازم فراهم شود و جایگاه معنوی و شان اجتماعی آن‌ها نیز در محیط دانشگاه افزایش یابد.

مدیرسازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به تغییر فضای کشور تصریح کرد: در دوره جدید شرط لازم فعال شدن تشکل‌های دانشجویی وجود نیروهای فعال و باانگیزه است؛ اما متاسفانه در سال‌های اخیر اعتماد بسیاری از دانشجویان به تشکل‌های دانشجویی کم‌رنگ شد، که بازسازی آن زمان‌بر خواهد بود.

یوسفی با بیان اینکه متاسفانه نسل قبلی فعالین دانشجویی زمانی به دانشگاه آمدند که فضای دانشگاه چندان مساعد نبود، تصریح کرد: فضای سکون و رخوت قبلی به دانشجویان جدید نیز منتقل شده و از آن الگوبرداری میکنند. دانشجویان آن چیزی را که در حال حاضر در دانشگاه‌ها جریان دارد، رصد می‌کنند و مطابق آن عمل کرده و چندان به گذشته درخشان جنبش دانشجویی رجوع نمی کنند.

وی با بیان این که «فضای تشکل‌های دانشجویی همچنان دچار رخوت است» افزود: در حال حاضر بسیاری از دانشجویان دغدغه‌های مهمتری نظیر ادامه تحصیل، ورود به بازار کار و ازدواج دارند.

یوسفی خاطرنشان کرد: با این حال سازمان دانشجویان نسبت به سایر تشکل‌های دانشگاه افت کمتری داشته گرچه در مقایسه با پنج سال گذشته فعالیت‌های آن کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه برای بازگشت به دوران گذشته نیازمند برنامه‌ای بلند مدت هستیم، تصریح کرد: اگر در فضای دانشگاه فعالیت‌های مثبتی از سوی تشکل‌ها انجام شود، به یقین دانشجویان نسبت به آنها اقبال نشان خواهند داد، چرا که تمایلات فرهنگی اجتماعی به طور طبیعی در بسیاری از آن‌ها وجود دارد.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به فعالیت‌های سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: سازمان دانشجویان مانند تمامی تشکل‌ها طرح‌های خود را از طریق دانشجویان به انجام می‌رساند اما در این رابطه با دو مشکل کلی روبه‌رو است.

مدیر سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: مشکل اصلی این است در دانشگاه که بایدها و نبایدهای حاکم بر فرآیند بسیاری از طرح‌ها مشخص نیست و قواعد روشن و شفافی در این حوزه برای فعالان دانشجویی تبیین نشده است، بویژه آنکه با تغییر شرایط دولت‌ها این قواعد به طور مداوم دچاردگرگونی می‌شوند.

یوسفی در ادامه خاطرنشان کرد: مشکل دوم این است که جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد غیردولتی خودگردان در تامین منابع مالی لازم برای فعالیت سازمان دانشجویان دچار تنگناهایی است که بر سازمان ما تاثیرگذار بوده و فعالیت‌های ما را محدود می‌کند.

یوسفی از اجرای67 طرح فرهنگی در سطح دفاتر سازمان دانشجویان در سال جاری خبر داد و گفت: حمایت و نظارت جهاد دانشگاهی بر برنامه‌های سازمان دانشجویان باعث افزایش کیفیت برنامه‌های ما شده و سبب شده اجرا و سازماندهی طرح‌ها به شکل مناسب‌تری انجام می‌شود و این نهاد به عنوان پشتیبان سازمان نقش موثری را در حمایت از فعالیت‌های دانشجویی ما ایفا می‌کند.

یوسفی ادامه داد: نظر به اینکه در دوره اخیر کرسی‌های آزاداندیشی دچار رخوت شده بود، یکی از جدی‌ترین مسائلی که سال‌های اخیرتوسط سازمان دانشجویان پیگیری شده کرسی‌های آزاد اندیشی است، که در این حوزه بین تشکل‌ها پیشرو هستیم.

وی در پایان با اشاره به برگزاری 10کرسی‌ آزاداندیشی از سوی این تشکل در سال‌های اخیر عنوان کرد: یکی از درخواست‌های جدی ما از مسئولان این است که فضا برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی بازتر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha