باراک اوباما هشدار داد، اگر مذاکرات صلح خاورمیانه به رهبری آمریکا شکست بخورد واشنگتن دشوارتر از همیشه میتواند از رژیم صهیونیستی در مقابل تلاشها برای انزوای بینالمللی آن محافظت کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در مصاحبهای با شبکه بلومبرگ تصریح کرد: پنجره برای آنکه توافق صلح میان اسرائیل و فلسطینیها برقرار شود در حال بسته شدن است و در عین حال از نتانیاهو میخواهم تا از فرصت استفاده کند و توافق چارچوبی پیشنهادی جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا را به منظور تمدید مذاکرات صلح بپذیرد.
یکی از وزرای بلندپایه کابینه دولت اسرائیل در پاسخ به مصاحبه اخیر اوباما گفت: دولت نتانیاهو درباره صلح با فلسطین جدی است اما تسلیم فشارها برای به خطر انداختن اسرائیل نخواهد شد.
اوباما گفت که پیام وی به نتانیاهو در یک نشست کاخ سفید که برای امروز (دوشنبه) برنامهریزی شده است، اینگونه خواهد بود: اگر اکنون نه پس چه زمانی؟ و اگر شما توافق صلح را آقای نخستوزیر امضا نکنید، پس چه کسی قرار است آن را امضا کند؟
اوباما خاطرنشان ساخت، اگر مذاکرات صلح شکست خورده و اسرائیل به توسعه شهرکهای یهودی در اراضی اشغالی کرانه باختری ادامه دهد، توان واشنگتن برای محافظت از اسرائیل مقابل "تبعات بینالمللی" محدود خواهد شد.
اوباما تاکید کرد: آنچه که من به آن اعتقاد دارم این است که اگر شما شاهد عدم امضای توافق صلح و تداوم ساخت و ساز شهرکهای اسرائیلی باشید و اگر فلسطینیها به این اتحاد برسند که امکانی برای ایجاد کشور مستقل فلسطین در مجاورت اسرائیل وجود ندارد قابلیت ما برای مدیریت تبعات بینالمللی علیه اسرائیل محدود خواهد شد.
این اظهارنظرهای اوباما پس از آن منتشر شد که کاخ سفید روز یکشنبه طی نشستی به بررسی مسائلی از جمله ایران که یکی از سختترین مسائل بود، پرداخت. مصاحبه باراک اوباما با استقبال سرد یووال اشتاینیتز، وزیر امور راهبردی اسرائیل مواجه شد.
وی که نتانیاهو را در سفر به آمریکا همراهی کرده در مصاحبهای به رادیو ارتش اسرائیل گفت: تمام سخنان اوباما مورد تایید من نیست. من فکر میکنم دلیلی وجود ندارد که به اسرائیل فشار وارد کنیم. من فکر میکنم که نتانیاهو یک جواب صریح خواهد داد و آن این است ما برای صلح آماده هستیم و میخواهیم توافق دیپلماتیک را به پیش ببریم اما به درستی نگران امنیت ملی خود هستیم.
اوباما در مصاحبه خود همچنین بار دیگر مخالفت خود با هرگونه اقدام در کنگره آمریکا برای اعمال تحریم بیشتر علیه ایران همزمان با مذاکرات ایران و قدرتهای جهانی بر سر برنامهای هستهای را تکرار کرد.
اوباما گفت: این کاملا به نفع ما است که بگذاریم این فرایند ادامه پیدا کند. بیایید آزمایش کنیم و ببینیم که آیا ایران میتواند به اندازه کافی جلو آمده و به ما تضمین دهد که برنامه هستهای آن صلحآمیز است یا خیر.
انتهای پیام
نظرات