محققان دانشگاه مینهسوتا یک سیستم تشخیص رایانهای را طراحی کردهاند که با رهگیری حرکات کودک قادر به تشخیص نشانگرهای رفتاری اوتیسم است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان اختلالات اوتیسم معتقدند که نشانگرهای رفتاری اوتیسم در نخستین سال زندگی کودک قابل مشاهده و تشخیص است؛ با تشخیص زودهنگام بیماری، امکان یادگیری مهارتهای اجتماعی ضروری و الگوهای رفتاری همزمان با شروع راه رفتن و صحبت کردن فراهم میشود.
محققان دانشگاه مینهسوتا به سرپرستی «جردن هاشمی»، سیستم تشخیص رایانهای طراحی کردهاند که با رهگیری حرکات کودک، نشانگرهای اوتیسم را شناسایی میکند.
این مطالعه که با حضور 15 نوزاد پنج تا 18 ماهه انجام شد، بر سه آزمایش رفتاری متمرکز بود؛ در آزمون اول میزان توجه نوزاد در هنگام تکان دادن جغجغه و تغییر جهت ناگهانی آن از سمت چپ به راست مورد بررسی قرار گرفت.
در آزمون دوم، یک اسباببازی از مقابل میدان دید کودک عبور داده شد و میزان تأخیر زمانی برای رهگیری آن محاسبه شد؛ در آزمون سوم توپی به سمت کودک فرستاده شد و حرکات چشم برای رهگیری توپ مورد بررسی قرار گرفت.
میزان تأخیر زمانی در توجه به جغجغه، اسباببازی یا توپ بسیار حائز اهمیت است.
بر اساس نتایج بدست آمده در این 3 مطالعه، محققان برنامه نرمافزاری بسیار دقیقی طراحی کردند که از پتانسیل تجزیه و تحلیل خودکار خیره شدن چشم کودک، الگوهای راه رفتن یا رفتار حرکتی بعنوان نشانههایی از تکامل کودک برخوردار بوده و میتواند نشانگرهای اولیه اوتیسم را شناسایی کند.
این برنامه رایانهای غیرتهاجمی در منزل و کلینیکهای درمانی قابل استفاده است.
محققان قصد دارند تا پایان سال جاری میلادی برنامه نرمافزاری مخصوص تبلت را مورد آزمایش قرار دهند؛ این برنامه با بررسی پاسخهای فیزیکی و چهره به نشانههای بصری بر روی صفحه نمایش، اقدام به آنالیز خودکار اطلاعات و تشخیص احتمال خطر اوتیسم میکند.
انتهای پیام
نظرات