دانشمندان در مطالعه جدید خود از دز منفرد نوعی داروی صدساله برای معکوسکردن علائم اختلال اوتیسم بهره بردند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان دانشگاه کالیفرنیا در سندیگو حین آزمایشهای انجامشده روی نظریهای جدید مبنی بر این که اوتیسم پیامد ارتباطهای سلولی غیرنرمال است، متمرکز شدند و دریافتند نوعی داروی یکصد ساله را میتوان برای معکوسکردن علائم این اختلال به کار برد.
این دارو توانست سیگنالدهی سلولی نرمال را در مدلهای موش مبتلا به اوتیسم بازیابی و علائم این اختلال عصبی را در سوژههای حیوانی معکوس کند.
دانشمندان در مطالعات خود روی داروی «سورامین» متمرکز شدند. این دارو که مهارکننده معروفی برای سیگنالدهی purinergic است، در سال 1916 ساخته شد و برای درمان trypanosomiasis یا بیماری خواب افریقایی که نوعی بیماری انگلی است، به کار میرود.
با این حال، در آزمایشهای انجامشده فواید رفتاری و زیستی سورامین مداوم و پیشگیرانه نبود و اعمال دز منفردی از آن روی موشها حدود پنج هفته کارآمد بود. همچنین این دارو را نمیتوان به مدت طولانی مصرف کرد زیرا میتواند منجر به کمخونی یا اختلال در عملکرد غده آدرنال (فوقکلیوی) شود.
با این حال، یافتههای این مطالعه دانشمندان را برای شروع آزمایش بالینی روی کودکان مبتلا به اوتیسم به اندازه کافی متقاعد کرده و آنها امیدوارند این آزمایش را اواخر سال جاری میلادی آغاز کنند.
جزئیات این مطالعه در مجله Translational Psychiatry منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات