روسیه در قالب یک مأموریت تحقیقاتی مشترک با آلمان، محمولهای شامل حیوانات زنده، دانههای گیاهان و نمونههای مواد مختلف را به فضا پرتاب کرد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، موشک سه مرحلهای سایوز 2-1a حامل کپسول فضایی قابل بازیابی فوتون روز جمعه 18 ژوئیه در ساعت 20:50 به وقت گرینویچ (1:20 بامداد شنبه 27 تیر به وقت تهران) از پایگاه فضایی بایکنور قزاقستان به فضا پرتاب شد و 10 دقیقه پس از پرتاب، کپسول را در مدار تعیین شده قرار داد.
کپسول فضایی فوتون M4 به وزن 6800 کیلوگرم، حامل 861 کیلوگرم تجهیزات سختافزاری از جمله 22 آزمایش است که توسط محققان روس و آلمانی تهیه شده است.
محور اصلی این مأموریت که دو ماه بطول میانجامد، بر روی مطالعات میکروگرانشی در علوم زیستی و فیزیکی متمرکز است.
مارمولکها و دانههای گیاهان درون محفظههای تحت فشار قرار داده شدهاند و محققان تأثیر شرایط میکروگرانشی را بر مارمولکهای جوان مورد بررسی قرار میدهند؛ عادات رفتاری از جمله رفتار جنسی حیوانات از طریق دوربینهایی که درون کپسول تعبیه شدهاند، ضبط میشوند.
دانههای خشک گیاهان و تخمهای کرمابریشم نیز برای ارزیابی نحوه پاسخ آنها به پرتوهای خطرناک کیهانی در نظر گرفته شدهاند.
بر اساس اعلام آژانس فضایی فدرال روسیه – روسکاسموس – کپسول فضایی فوتون 60 روز در مدار باقی میماند؛ پس از تکمیل مأموریت در ماه سپتامبر (شهریور ماه)، فضاپیما تکه شده و کپسول فرود کروی شکل با سپر محافظتی از جو زمین عبور کرده و با کمک چتر نجات در جنوب روسیه فرود میآید.
در طراحی این کپسول فضایی از فضاپیمای ووستوک (Vostok) که «یوری گاگارین» را در سال 1961 به فضا منتقل کرد، الگوبرداری شده است.
نمونه مواد ارسالی و آزمایشات در پایان مأموریت بصورت مشترک بین آلمان و روسیه تقسیم میشود.
انتهای پیام
نظرات