باتریهای لیتیم-یون کنونی کارآمد بوده اما مشکلات محیطی و منابعی مختلفی ایجاد میکنند. هماکنون محققان دانشگاه اوپسالای سوئد با استفاده از یونجه، دانههای کاج و همچنین نوعی استراتژی بازیافت هوشمند، جایگزینی جالب برای این نوع باتریها ارائه دادهاند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «دانیل براندل»، استاد ارشد دپارتمان شیمی دانشگاه اوپسالا، مدعی است این دستاورد دریچههای جدیدی را به سوی راهکارهای دوستدار محیط زیست و از لحاظ انرژی کارآمد برای تولید باتریهای آینده ارائه میدهد.
باتریهای لیتیم-یون به دلیل محتوای بالای انرژیشان در آینده دارای کارآیی فراوانی جهت تولید محصولات مختلف هستند اما آنها مشکلات محیطی و منابعی زیادی ایجاد میکنند. یکی از مشکلات موجود این است که منابع لیتیم استخراجپذیر در دنیا محدود هستند و این که مشخص نیست آیا این منابع نیازهای آینده را برطرف میکنند یا خیر.
افزون بر این، بازیابی لیتیم از مواد غیرارگانیک به کاررفته برای ساخت باتریهای مدرن فرآیندی دشوار است. باتریهای لیتیمی همچنین حاوی مواد کمیابی هستند که جایگزینکردن آنها دشوار بوده و انرژی بالا و مواد شیمیایی سمی را میطلبد.
با این حال، باتری جدید مبتنی بر بازیابی و مواد زیستی تجدیدپذیر بوده و دارای محتوای انرژی معادل محتوای باتریهای لیتیم-یون امروزی است. اجزای این باتری از مواد زیستی ارگانیک تجدیدپذیر تولیدشده از یونجه و دانههای کاج تشکیل شده و میتوان آن را با انرژی پایین و همچنین مواد شیمیایی غیرخطرناکی مانند اتانول و آب بازیافت کرد.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله ChemSusChem منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات