معاون دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی گفت: آیتالله مهدوی کنی اولین کسی بود که روحانیت را وارد عرصه مدیریت کرد.
علی باقری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: مرحوم آیتالله مهدوی کنی یکی از شاگرادان باسابقه حضرت امام (ره) بودند و امام روی ایشان شناخت خوبی داشتند. مثلا درباره تولیت موقوفه مسجد مروی، امام(ره) آیتالله مهدوی کنی را مسئول تولیت این مسجد کردند. یعنی ایشان را به عنوان عالم برجسته تهران قبول داشتند.
وی افزود: یکی از ویژگیهای برجسته آیتالله مهدوی کنی این بود که در عین حال که آخوند بودند یک شخصیت سیاسی هم به حساب میآمدند. ویژگی بزرگتر این بود که آخوند بودن باعث نشد ایشان از سیاست کنار بکشد و ورود به عرصه سیاسی هم ایشان را از آخوند بودن دور نکرد و در واقع تلفیق سیاست ما عین دیانت ما است آیتالله مهدوی کنی بودند و در عمل هم این مسأله را نشان دادند.
باقری اضافه کرد: ایشان در فراز و نشیبهای انقلاب بر اساس این رویکرد خود از امتحانهای مختلف موفق بیرون آمدند. ایشان در عرصههای مختلف انقلاب جانفشانی کردند مثلا" در دهه 50 که نیم از عمرشان میگذشت به زندان رفتند. آن زمانی که حتی هنوز آیندهای برای انقلاب پیشبینی نمیشد. به دلیل همین از خودگذشتگیها و ایثار ایشان برای امام روشن بود و این تعبیر که حضرت امام فرمودند من به آیتالله مهدوی کنی ارادت داشتم، دارم و خواهم داشت درباره ایشان به کار رفت که من به شخصه ندیدم که درباره شخصیتی چنین تعبیری به کار رفته باشد. امام شاید درباره گذشته افراد صحبت کرده باشند اما اینکه برگ ضمانتی برای آینده کسی بدهند حداقل من ندیدهام، ولی درباره آیتالله مهدوی کنی به کار بردند.
باقری با اشاره به شخصیت برجسته آیتالله مهدوی کنی اظهار کرد: ایشان با حکم حضرت امام به عنوان سرپرست کمیتههای انقلاب که اولین نهاد انقلابی بود منصوب شدند و در آن زمان کمیتهها مسئولیت سنگینی داشتند. شجاعت آیتالله مهدوی کنی در آن زمان این بود که روحانیت را وارد عرصه مدیریت کردند و اولین کسی که این کار را انجام داد، ایشان بودند. نوآوری های آیتالله مهدوی کنی در عرصههای مختلف انقلاب کم نبود.
وی فقدان آیتالله مهدوی کنی را ضایعه بزرگی دانست و خاطرنشان کرد: البته ما همیشه باید توکلمان به خدا باشد، ولی این مسأله باعث نمیشود که داعیه فقدان آیتالله مهدوی کنی را حس نکنیم و واقعیت این است که حوزه و دانشگاه ما از فقدان ایشان احساس کمبود خواهد کرد. نبود ایشان درعرصههای مختلف اثر خود را خواهد گذاشت. چون ایشان نیتش خالص بود و در مسیر اسلام و انقلاب حرکت میکرد. انشاألله توجهات ویژه حضرت ولی عصر (عج) و توجهات و پیگیریهای شاگردان و مدیران ایشان باعث شود که مسیر ایشان ادامه پیدا کند.
باقری با بیان اینکه دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) با آیتالله مهدوی کنی ارتباط عاطفی داشتند، اظهار کرد: دلیل محبوبیت آیتالله مهدوی کنی در دانشگاه این بود که برخلاف خیلیها که کارهای اصلی دارند و به دانشگاه هم میروند همه چیز را کنار گذاشت و به دانشگاه چسبید. ایشان زندگی و حیات خود را وقف دانشگاه کرد و شبانهروز در خدمت دانشگاه بود. آیتالله مهدوی کنی با دانشجویان زندگی میکردند.
باقری در پایان گفت: حضور آیتالله مهدوی کنی در دانشگاه مثل این نبود که احساس کنیم ایشان رئیس دانشگاه است و برای ملاقاتش احتیاج به وقت گرفتن و این چیزها باشد. ایشان همیشه مرتبط با مردم و در میان دانشجویان بود. این خلق و خو و سلوک ایشان باعث شده بود که دانشجویان نسبت به مرحوم آیتالله مهدوی کنی حس پدری داشته باشند و عاشقانه ایشان را دوست داشته باشند. امیدوارم که خداوند و حضرت حجت (عج) کمک کنند تا این ضایعه برای ملت ایران جبران شود. ان شاءالله خداوند به همه و در رأس آنها به حضرت ولیعصر (عج)، مقام معظم رهبری و خانواده ایشان صبر بدهد.
انتهای پیام
نظرات