• دوشنبه / ۱۲ آبان ۱۳۹۳ / ۰۱:۰۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93081205798

تولید پیل خورشیدی ارزان قیمت با ضخامت 135 نانومتر

تولید پیل خورشیدی ارزان قیمت با ضخامت 135 نانومتر

محققان ژاپنی با استفاده از لایه‌های نازک 135 نانومتری از مواد آلی و معدنی ارزان قیمت، موفق به ساخت پیل‌های خورشیدی با قیمت پایین شدند.

محققان ژاپنی با استفاده از لایه‌های نازک 135 نانومتری از مواد آلی و معدنی ارزان قیمت، موفق به ساخت پیل‌های خورشیدی با قیمت پایین شدند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، یکی از گلایه‌مندی‌ها درباره پیل‌های خورشیدی، قیمت بالای آن‌هاست که موجب کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌شود. بسیاری از محققان به دنبال بهبود کارایی پنل‌های خورشیدی و همچنین افزایش عمر مفید آن‌ها هستند. با این حال، حتی اگر بتوان کارایی و طول عمر پیل‌ها را افزایش داد باز هم در صورت گرانقیمت بودن، استقبال چندانی از آن‌ها نخواهد شد.

یابینگ کیوعی، استاد مؤسسه فناوری اکیناوا نظر دیگری دارد. او معتقد است که می‌توان از مواد بسیار ارزان نظیر پروویسکیت، پیل خورشیدی تولید کرد. با این کار مردم علاقه‌مند به استفاده از این نوع پیل‌ها خواهند شد.

در مقاله‌ای که کیوعی و همکارانش در نشریه " Energy & Environmental Science " منتشر کردند، روش جدید برای تولید پیل‌های خورشیدی پروویسکیتی ارائه کردند.

این گروه در این روش از لایه‌نشانی هیبریدی برای تولید پیل خورشیدی استفاده کردند که در آن مواد خام آلی و معدنی ارزان قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پیل‌های خورشیدی هزاران برابر نازک‌تر از پیل‌های خورشیدی سیلیکونی بوده و در نتیجه نیاز به مواد اولیه کمتری دارند. کیوعی معتقد است که با هزینه ساخت یک پیل خورشیدی سیلیکونی می‌توان 1000 مترمربع از این نوع پیل‌های جدید را تولید کرد.

کیوعی می‌گوید: «سیلیکون ماده کمیابی نیست، اما پردازش سیلیکون فرآیند پرهزینه‌ای بوده و نیازمند مراحل متعددی است که در آن، دما، خلاء و فشار بالا از ملزومات کار هستند که این موضوع باعث افزایش قیمت پیل‌ها می‌شود.»

این در حالی است که در روش لایه‌ نشانی هیبریدی، انرژی کمتری برای تولید پیل نیاز است و فرآیند در دمای پایین انجام می‌شود. در این روش، مواد اولیه با ضخامت 135 نانومتر روی لایه نازکی از پلاستیک انعطاف‌پذیر PET لایه‌نشانی شده و با سرعت بالا پیل خورشیدی تولید می‌شود. کیوعی هنوز به‌ صورت کامل از محدودیت‌های پیل هیبریدی جدید خود مطلع نیست اما به نظر می‌رسد با کمی بهینه‌سازی بتوان کارایی پیل را به 20 درصد رساند. این بدان معناست که پیل‌های خورشیدی 20 درصد از نوری که جذب می‌شود را به انرژی قابل استفاده تبدیل می‌کنند که این رقم قابل مقایسه با پیل‌های سیلیکونی موجود در بازار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha