• یکشنبه / ۲۵ آبان ۱۳۹۳ / ۱۵:۲۳
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 93082513019
  • منبع : نمایندگی قزوین

استاندار قزوین:

ادامه روند موجود موجب نابودی باغستان‌های سنتی قزوین می‌شود

ایسنا/قزوین استاندار قزوین گفت: در گذشته هویت تاریخی و سنتی باغستان قزوین را با شعار حفظ هویت تاریخی و باغستان سنتی ویران کردند در حالی‌‎که با میراث فرهنگی و هویت تاریخی با شعار حفظ نخواهد شد و با روند موجود و برخورد انفعالی بافت تاریخی و باغستان سنتی به سرعت به سمت نابودی پیش خواهد رفت.

استاندار قزوین گفت: در گذشته هویت تاریخی و سنتی باغستان قزوین را با شعار حفظ هویت تاریخی و باغستان سنتی ویران کردند در حالی‌‎که با میراث فرهنگی و هویت تاریخی با شعار حفظ نخواهد شد و با روند موجود و برخورد انفعالی بافت تاریخی و باغستان سنتی به سرعت به سمت نابودی پیش خواهد رفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی قزوین،«مرتضی روزبه» استاندارقزوین در جلسه‌ی کمیسیون ماده 5 که در دفتر استاندار برگزار شد، اظهار کرد: در جلسات تصمیم‌گیری باید برای مردم گره‌گشایی کرده و درب‌ها را باز کنیم نه اینکه قفل روی قفل بگذاریم تا مشکلات مردم حل نشود.

وی افزود: نباید به روایت‌گر مسائل و مشکلات در جلسات تبدیل باشیم بلکه هنر ما باز کردن گره‌های شهروندان باشد و مسائلی که جنبه‌ی عمومی و اساسی دارند باید به‌عنوان اولویت اول در دستور کار قرار بگیرند.

استاندار قزوین با بیان اینکه باید به سمت انجام کارهای اساسی و زیربنایی برای شهر و استان حرکت کنیم، تصریح کرد: کمیسیون ماده پنج باید از افتادن به دام مسائل روزمره پرهیز کند تا از هرج و مرج و آشفتگی رفتارها و تصمیمات پیشگیری شود که برای تحقق این هدف باید 80 درصد از زمان این جلسه صرف اموری که جنبه‌ی استراتژیک و راهبردی داردف شود که به‌عنوان نمونه ساماندهی ورودی‌های شهر و بافت مرکزی و تاریخی قزوین از جمله این موضوعات و مسائل است.

وی افزود: 70 درصد از زمان کمیسیون ماده پنج صرف پرونده‌های افراد و مسائل روزمره می‌شود که در حقیقت باید 10 درصد از زمان جلسه به این موضوعات اختصاص یابد و 20 درصد صرف مسائل مهم شهری و بیش از 70 درصد به راهبردها و مسائل اساسی،عمومی و استراتژیک شهری اختصاص پیدا کند.

روزبه با اعلام اینکه در جلسات کارشناسی نباید هیچ حرف ناگفته‌ای مخفی بماند تا کارها به سرعت پیش برود، خاطرنشان کرد: متأسفانه انسان در حوزه‌ی طراحی شهری فراموش شده پس کیفیت زندگی شهری کاهش یافته است که برای این موضوع باید چاره‌اندیشی کرد.

وی تصریح کرد: در جلسات کمیسیون ماده 5 در پی ساختن شهر هستیم نه اینکه درآمدزایی و تامین منابع مالی شهرداری برای ما در اولویت باشد که برای تحقق این جهت‌گیری و هدف باید مدلی طراحی کنیم که ضمن حفظ میراث فرهنگی، تاریخی و هویتی شهر با وضعیت موجود سازگار باشد.

استاندار با تأکید براینکه نباید بگذاریم روند فعلی ادامه پیدا کند، تأکید کرد: باید باور کنیم که هویت فرهنگی و بافت تاریخی شهر با انسان‌ها زنده می‌ماند و پایدار می‌شود و از طرف دیگر تقلید کورکورانه وغیرکارشناسی از مظاهر تجدد نیز شهر را به سمت بی‌هویتی و نابودی سوق می‌دهد.

روزبه با بیان اینکه اگر در گذشته به شکل واقع‌بینانه به بافت تاریخی نگاه می‌کردیم با مشکلات امروزی در حوزه‌ی بافت مواجه نبودیم، توضیح داد: در حال حاضر مدیران تصمیم‌گیر در حوزه‌ی مسائل شهری بر سر دو راهی قرار دارند که یا باید نام قزوین را «شهر ممنوعه» بگذارند و با هر گونه ساخت و ساز در بافت‎های تاریخی مخالفت کنند و یا اینکه به دنبال جاری و ساری کردن زندگی در این بافت‌ها باشند که برای تحقق این دومی لازم است مدیران فعالانه وارد شده و امکان زندگی در این بافت‌ها را متناسب با شرایط و امکانات روز ساماندهی و مدیریت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha