یک عضو سازمان بسیج مهندسین صنعت و کشاورزی استان سمنان گفت: استان سمنان از نظر چهار ماده معدنی مهم گچ، نمک، زئولیت و سولفات استرانسیم حائز رتبه نخست کشور است، اما متاسفانه با خام فروشی این منابع ارزشمند این سرمایه عظیم بر باد میرود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، محمد ابراهیم برهانی در آستانه روز مهندس در جمع خبرنگاران به برخی مشکلات موجود در حوزه معدن استان اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه استان سمنان از لحاظ دارا بودن چهار ماده معدنی گچ، نمک، زئولیت و سولفات استرانسیم دارای رتبه یک کشوری است، اما متاسفانه از این ظرفیت مهم به خوبی استفاده نمیشود.
وی یکی از مشکلات اساسی حوزه صنعت و معدن را موضوع خام فروشی محصولات معدنی عنوان کرد و گفت: بخش صنعت و معدن در بسیاری از کشورها نقش بسیار مهمی در اشتغال زایی دارد، اما در کشور ما بعلت خام فروشی معادن استفاده مناسبی از این ظرفیت صورت نمیگیرد.
مهندس برهانی با بیان اینکه در کشور ما، ماده معدنی مهمی چون گچ به قیمت بسیار ارزانی و در حد قیمت پفک فروخته میشود، خاطرنشان کرد: اما در کشورهای دیگر با فرآوری که بر روی ماده معدنی گچ انجام میدهند، آن را به صورت یک محصول گران به فروش میرسانند.
وی ادامه داد: تحقق این مهم در معادن کشور ما نیز دور از دسترس نیست، لذا باید به این سمت حرکت کرد که دیگر محصولات معدنی به صورت خام فروشی عرضه نشود.
این عضو کارگروه صنعت و معدن بسیج مهندسین استان همچنین به ماده معدنی سولفات استرانسیم موجود در معادن استان اشاره کرد و گفت: بزرگترین معدن سولفات استرانسیم در استان سمنان واقع شده است، اما متاسفانه این ماده معدنی نیز درگیر خام فروشی شده است.
وی افزود: باید سرمایه گذاریها در بخش معدن به سمتی سوق داده شود که این 4 ماده معدنی مهم در استان به نحو صحیح استفاده و مورد بهره برداری قرار گیرند.
انتهای پیام
نظرات