نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: عظمت مردم در راهپیمایی 22 بهمن مسئولیت همه به خصوص خواص و نخبگان را سنگینتر کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیتالله سیدمحمود هاشمی شاهرودی در نطق پیش از دستور هفدهمین اجلاسیه خبرگان رهبری با اشاره به حضور چشمگیر مردم در راهپیمایی 22 بهمن، اظهار کرد: عظمت مردم در راهپیمایی 22 بهمن مسئولیت همه به خصوص خواص و نخبگان را سنگینتر کرد و باید قدر این ملت را دانست. همه ما در این راه باید به امام (ره) تأسی کنیم که بیش از هر کس این ملت را میشناخت و به آنها ایمان داشت.
وی افزود: در برابر این ملت هر کاری جز تلاش بیوقفه برای حل مشکلات ناسپاسی است.
وی ادامه داد: قطببندی کردن جامعه و مجادلات بیهوده سیاسی ناسپاسی مضاعف در حق مردم است. 22 بهمن روز نمایش اقتدار ملی بود و برای ما درسی داشت که بارها تجربه کردهایم. باید از حضور پرشور مردم در راهپیمایی 22 بهمن تشکر کنیم که در بیش از 1000 شهر و 5 هزار روستا با حضور خود خیابانها را پر کردند.
شاهرودی اضافه کرد: در شهرهای سردسیر با وجود سردی هوا و در خوزستان با وجود ریزگردها و آلودگی مردم بازهم به خیابانها آمدند و هر زبان و بیانی در توصیف و تشکر از این همه بصیرت الکن و ناتوان است. هرچه انسان فکر میکند تا کلماتی پیدا کند که بتواند با بیانش این حرکت پرشور مردم را تحسین کند باز هم احساس عجز و ناتوانی میکند.
وی در ادامه بیان کرد: راهپیمایی 22 بهمن برای دشمنان ما هم در حکم آزمایش است. چون منتظرند تأثیر توطئههای خود را بسنجند و اندازه بگیرند. آنها 36 سال است که منتظرند در اثر تبلیغاتشان حضور مردم در خیابانها کاهش پیدا کند. اما مردم هر سال این راهپیمایی را پرشورتر برگزار میکنند و امسال هم به لطف خدا یکصدا در دفاع از استقلال، آزادی، پیشرفت و عدالت فریاد سردادند.
شاهرودی با بیان اینکه این حضور مردم یک پیام روشن به دولتهای زیادهخواه مثل آمریکا داد و این پیام در شعار مرگ بر آمریکا برجسته بود، گفت: این واکنش طبیعی ملت ما و هر ملتی است که از تحقیر متنفر است. ملت ما با حضور و حماسهآفرینی خود نشان داد که دستش بسته نیست و آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری همچنین با تسلیت ایام فاطمیه، اظهار کرد: این اولین اجلاسیه خبرگان بعد از رحلت مرحوم آیتالله مهدوی کنی رئیس فقید مجلس خبرگان است که حقیقتاً یک عالم عامل و انقلابی اصیل بود. هرجا انقلاب به او نیاز داشت از شورای انقلاب گرفته تا کمیتهها و از نخستوزیری تا امامت جمعه و اخیراً ریاست خبرگان و همچنین اداره دانشگاه امام صادق (ع) جان، مال و آبروی خود را هزینه انقلاب کرد.
وی ادامه داد: مرحوم مهدوی کنی متکی به تقوا و بصیرت بود. نه هزینهای به انقلاب وارد کرد و نه انقلاب را هزینه خود کرد. امام (ره) دربارهاش بارها سخن گفته و رهبر معظم انقلاب او را به عنوان یک عالم دینی و سیاستمدار صدیق تجلیل کردهاند. از خداوند متعال برای او علو درجات را خواستاریم.
وی ادامه داد: با اطمینان و بر اساس تجربه 36 ساله کشور میتوان گفت که امروز هیچ مسالهای نیست که اگر مردم دنیا با آن مواجه شوند جمهوری اسلامی ایران نتواند بر آن غلبه کند.
هاشمی شاهرودی خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی 36 پس از پیروزی، به فرمولی تجربهشده و بومی و موفق در عرصههای مختلف رسیده است.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر این که پیروزی انقلاب اسلامی نتیجهی مردمی کردن مبارزه توسط امام خمینی (ره) بود به تلاش رزمندگان در 8 سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: دفاع جانانه در 8 سال دفاع مقدس نتیجهی مردمی کردن دفاع در عرصه دفاعی و امنیتی بود و غلبه بر چالشهای سیاسی و امنیتی نیز در این سالها نتیجهی مردمی کردن عرصهی سیاسی است. پیشرفتهای شگفت و چشمگیر امروز علمی و فناوری کشور محصول ایجاد فضای علمی و اعتماد به نفس در بین جوانان کشور تحت عنوان نهضت تولید علم و جنبش نرم افزاری است.
وی با بیان این که مراکز علم سنجی غربی از شتاب 11 برابری کشورمان در مقایسه با متوسط جهانی خبر میدهند، اظهار کرد: مراکز علم سنج غربی ایران را به عنوان رتبهی اول در حوزههای علمی و فناوری در سطح منطقه و جزء ده کشور اول دنیا در حوزهی علم و فناوری میدانند. کشور ما در پر ریسکترین عرصهها مانند حوزهی سیاست و دفاع و در پیچیدهترین حوزها مانند علم و فناوری با وجود محدودیتهای بی شمار جواب داده است و ما در این عرصهها بر چالشها غلبه کرده و به پیشرفتهای مهمی دست پیداکردهایم.
وی با بیان این که اقتصاد کشور نه موضوعی است استثنایی و نه عرصهای پیچیدهتر و پرریسکتر از سایر عرصههاست گفت: تجربههای موجود در جمهوری اسلامی باید به طور همه جانبه و واقعی در موضوع اقتصاد کشور مورد استفاده قرار بگیرد.
وی با بیان این که اکنون زیرساختهای استفاده از تجربه در حوزهی اقتصاد در کشور با ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری در سال گذشته بیش از پیش فراهم شده است، گفت: اقتصاد دولتی و نفتی ریشه مشکلات کشور و اقتصاد مردم بنیاد نیز راهگشای این موضوع است. گرچه دیپلماسی و سیاستهای خارجی فعال در پیشرفتهای اقتصادی نقش دارند اما مطابق فرمولهای تجربه شده درونزایی و برونگرایی، حتی در دیگر کشورها نیز ظرفیتها و استعدادهای بومی نقش اول را ایفا میکنند و منابع رو زمینی و منابع انسانی نسبت به منابع زیر زمینی از جمله نفت و گاز برتری دارد.
نایب رئیس اول مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تشدید آماج حملات اسلام ستیزی اظهار کرد: اسلام و دنیای اسلام همواره به ویژه در دو قرن اخیر آماج خشونتها و خصومتهای بسیاری بوده است و به همین دلیل دشمنیهای امروز دنیای استکبار اتفاقی تازه نیست اما باید همواره توجه کنیم که در این دشمنیها دو نکته وجود دارد که دشمنیهای دیروز را از دشمنیهای امروز متمایز میکند.
وی با بیان این که گستردگی و همه جانبه بودن این دشمنیها باعث آزردگی اسلام شده است، خاطر نشان کرد: در یکی دو قرن اخیر گستردگی دشمنیها علیه اسلام بی سابقه بوده است و در این دشمنیها از دخالتهای نظامی و کودتا و شکنجه تا استفاده از فیلم و رسانه و تبلیغات برای مقابله با اسلام و ایجاد اسلام هراسی استفاده میشود.
هاشمی شاهرودی دومین وجه تمایز دشمنیهای امروز علیه اسلام را تمایزی کیفی دانست و گفت: دشمنان به دنبال این هستند که دنیای اسلام و مسلمانان را علیه اسلام و یکدیگر وارد جنگ و مبارزه آن هم به صورت خشونت آمیز با یکدیگر کنند.
نایب رئیس مجلس خبرگان ادامه داد: این دو وجه تمایز نشان از قوت و قدرت اسلام در عرصههای مختلف و همچنین ضعف استکبار در این زمینهها دارد.
هاشمی شاهرودی در ادامه با بیان این که اسلام هراسی، شیعه هراسی و ایران هراسی هر سه ترجمه اقتدار اسلام و ایران به زبان استکبار است گفت: سازماندهی و پشتیبانی از گروههای خشن تکفیری با ظاهر و شعارهای اسلامی در واقع استفاده از یک اسلام قلابی آمریکایی برای مقابله با اسلام ناب محمدی است.
وی ادامه داد: اگر ارزشهای غربی و لیبرالی قادر بودند بر ارزشهای اسلامی برتری منطقی و عقلانی پیدا کنند، دیگر پشتیبانی از یک گروه تکفیری خشن علیه اسلام احتیاج نبود.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان این که در این میان باید به یک نقطه ضعف خود که در ظهور گروههای تکفیری تاثیر گذار بوده است توجه کنیم اظهار کرد: آنچه اسلام را در صحنهی زندگی فردی و جمعی انسانها در یک گسترهی زمانی از حاشیه به مرز آورد و مشخصهی پویایی اسلام را جایگزین رخوت گذشته کرد انقلاب اسلامی است.
وی با تاکید بر این که انقلاب اسلامی دارای مقاصد و شعارهایی بلند در جهان اسلام است گفت: انقلاب اسلامی نماینده اصیل اسلام عقلانی، معنوی و عدالت خواه و مستکبرستیز است.
هاشمی شاهرودی همچنین با بیان این که در دورانی از مقاطع جمهوری اسلامی ما از مقداری از شعارها و مقاصد خود بنابر مصلحتهایی عقب نشستیم، اظها رکرد: این عقب نشینی خلائی را پدید آورد که دشمنان آمریکایی و صهیونیستی با شبیه سازی تلاش کردند که دو جریان ساختگی اسلام سکولار و غربیگرا و اسلام متحجر و داعش را جایگزین اسلام ناب کردند.
وی افزود: امروز مشاهده میکنیم که این دو جریان چگونه در منطقه، خاورمیانه و به طور علنی در جاهایی مثل سوریه، عراق و لبنان با یکدیگر در یک جبهه واحد قرار گرفتند وبا محور صهیونیستی آمریکایی مثلثی علیه اسلا م ناب و جریان مقاوت اسلامی تشکیل دادند.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اهداف جریان اسلام آمریکایی و تکفیر در دنیای اسلام اظهار کرد:یکی از اهدافی که جریان اسلام آمریکایی و چهره تکفیری آن در دنیای اسلام دنبال میکند، تضعیف اقتدار اسلام با درگیر کردن و ایجاد اختلاف در میان ملتهای اسلامی است.
وی دومین هدف جریان اسلام آمریکایی و تکفیر در دنیای اسلام را به انحراف کشاندن مسالهی بیداری اسلامی دانست و به حاشیه بردن مساله فلسطین و تنزل دادن جایگاه آن از مساله اول جهان اسلام به مسالهای فردی و اعلام فراموشی تهدیدی به نام رژیم اشغالگر سومین هدف اسلام آمریکایی و تکفیر است.
هاشمی شاهرودی در این زمینه با بیان این که داعشی ها رسما اعلام کردهاند که فلسطین و اسراییل مسالهی اصلی ما نیست گفت: برخی از آنها برای نشان دادن این موضوع علنا پرچم فلسطین را زیرپای خود لگد کردند.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری ساختن یک دیوار برلین فکری و ذهنی برای مخاطبان غربی به جهت اسلام هراسی را از دیگر اهداف اسلام آمریکایی دانست و گفت: در این زمینه باید توجه داشت که در هم شکستن اهداف استکباری و ناکام گذاشتن آنها بیش از همه بر عهدهی ما و علمای امت اسلامی است.
وی با اشاره به نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی و آمریکای شمالی و دعوت ایشان از جوانان دنیا به مطالعه دقیق دربارهی اسلام و آزاداندیشی در این رابطه خاطرنشان کرد: نامهی مقام معظم رهبری ابتکاری در راه مقابله با امواج سنگین اسلامهراسی است. این نامه به عنوان نقطه شروع یک حرکت جریانساز در دنیا باید محقق شود و همهی آگاهان به اسلام ناب باید از همه ظرفیتها استفاده نمایند.
هاشمی شاهرودی همچنین خاطر نشان کرد: روشنگری تحلیلی و شفاف سازی همه جانبه نسبت به تضاد و دروغهای تکفیری با اسلام ناب و اعلام برائت اسلام از آنها است باید نقطه مرز اسلام ناب را از اسلام آمریکایی، سکولار و متحجر مشخص کنیم. چرا که اسلام ناب اسلام اشداء علیه کفار و رحماء بینهم است اما اسلام آمریکایی نرمش در برابر دشمنان آمریکایی و صهیونیستی و شدت عمل دربرابر مسلمانان است.
به گزارش ایسنا، در ادامه نایب رئیس اول خبرگان رهبری با تاکید بر لزوم توجه مسلمانان به موضوع اتحاد خاطر نشان کرد: توجه و اهتمام به مساله و انسجام اسلامی و کنار گذاشتن هر مسالهای که این اتحاد را به اختلاف بین امت اسلامی بکشاند از مهمترین راههای به شکست کشاندن توطئه تکفیریها است.
وی با بیانایکه دامن زدن به اختلافات دردرون امت اسلامی یکی از راههای دستیابی دشمن به مقاصد شیطیانیاش است گفت: دشمن دنبال بهره برداری شیطانی از تعصبات سطحینگریها و اختلافات و شعلهور ساختن آتش تفرقه در درون امت اسلامی است. به همین دلیل وظیفهی مسلمانان و نخبگان و عالمان دینی در این باره وظیفهی بسیار حساس و سنگینی است.
هاشمی شاهرودی تاکید کرد: مساله وحدت و انسجام باید بلندترین صدایی باشد که در دنیای اسلام شنیده شود.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر لزوم هوشیاری در مقابل دشمنی دشمنان اظهار کرد: هیچ کس نباید اصل دشمنی دنیای استکبار و در اولویت بودن مقابله با آن را در دنیای اسلام تحت الشعاع قرار دهد.
وی خاطر نشان کرد: آرمان فلسطین و تهدید رژیم صهیونیستی باید در مرکز توجهات امت اسلامی زنده بماند.
هاشمی شاهرودی در ادامه با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5 در مورد پرونده هستهای ایران با تاکید بر این که واقعگرایی و عقلانیت اقتضا میکند که در مساله هستهای از تیم دیپلماسی کشورمان که با جدیت به دنبال پیشبرد منافع و به کرسی نشاندن خواستههای عقلانی و منطقی کشور است حمایت کنیم گفت: عقلانیت اقتضاء میکند که اولا بدانیم حل مسائل کشور وابسته و در گرو حل مشکلات و توافق ما با طرف مقابل نیست.
وی اضافه کرد: ثانیا ما طرفدار گفتوگو و رسیدن به توافق هستیم اما دستیابی به توافقی خوب که عزت و منافع کشور تامین میشود هستیم .
هاشمی شاهرودی با بیان اینکه تجربه 36 ساله بعد از انقلاب اسلامی و همچنین تجربه طولانی مدت مذاکرات در این دولت و دولتهای قبل نشان داده است که دولت آمریکا یک دولت بد عهد و غیر قابل اعتماد است بنابراین نباید شرایطی مانند دو مرحلهای کردن توافق بر روی کلیات را پذیرفت تا زمینه برای تقلب، تضییع و وحشیگری طرف آمریکایی فراهم شود.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر لزوم توجه به موضوع فرهنگ اظهار کرد: از مسئولین فرهنگی به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما به عنوان دو نهاد اصلی کشور در حوزه فرهنگ میخواهیم که با حساسیت موضوعات فرهنگی را مورد توجه قرار دهد.
وی در پایان با بیان اینکه برخی اتفاقات رخ داده شده در این زمینه مورد قبول نیست و با ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی در تعارض است اظهار کرد: باید با اتکا و با استفاده از همه ظرفیتهای ایجابی و سلبی در این زمینه اقدامات موثری صورت بگیرد.
انتهای پیام
نظرات