دانشجویان دانشگاه اصفهان موفق به طراحی و ساخت رباتی با کاربرد نظامی و قابلیت عبور از مکانهای صعبالعبور جهت تصویربرداری شدند.
فرشاد خادمیانزاده، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مکاترونیک دانشگاه اصفهان و یکی از طراحان این ربات در گفتوگو با خبرنگار فناوری ایسنا منطقه اصفهان، با اشاره به ویژگیهای ربات طراحی شده، اظهار کرد: این ربات به صورت کروی طراحی شد و با استفاده از پوست کروی که دارد، هیچگاه واژگون نمیشود.
وی افزود: این ربات به دلیل کروی بودن میتواند به مناطق صعبالعبور حرکت کند و تصویربرداریهایی که توسط انسان میسر نیست را انجام دهد.
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مکاترونیک دانشگاه اصفهان اضافه کرد: در این ربات، چهار حسگر به کار رفته است که عبارتند از انکودر، ژیروسکوپ، تشخیص گاز و دماسنج که هر کدام برای وظایف خاصی طراحی شدهاند.
خادمیان زاده تصریح کرد: از پردازنده ARM در این ربات استفاده شده که امکان نقشه برداری یا slam و تصویربرداری و نقشه برداری از محیط و ارسال اطلاعات به صورت آنلاین را فراهم میکند. چون نیمکره بالایی این ربات تقریبا خالی است؛ میتوان هر گونه ادوات دیگر را به قسمت بالای آن اضافه کرد و همین امر موجب شده این ربات کروی برای امور نظامی کاربرد داشته باشد.
همچنین سمیرا اسیری، طراح دیگر این ربات گفت: سنسورهایی بر روی این ربات طراحی شده است که میتواند اطلاعات مورد نیاز را از طریق بی سیم به مرکز اطلاع دهد.
وی ادامه داد: این ربات انرژی بسیار پایینی مصرف میکند، همچنین کمترین میزان تماس را با سطح زمین دارد و به گونهای طراحی شده که میتواند از نیروی گرانش برای حرکت بهره ببرد.
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مکاترونیک دانشگاه اصفهان تصریح کرد: از هوش مصنوعی و الگوریتم پیشرفتهای مثل شبکه عصبی در این ربات استفاده شده که قدرت یادگیری را به ربات میدهد و در واقع، ربات نوع حرکت را یاد میگیرد و میتواند آن را در دفعات بعد به صورت هوشمند تقلید کند.
اسیری با اشاره به کارکردهای ربات طراحی شده، خاطرنشان کرد: این ربات در صنعت کشاورزی کاربرد دارد و با فیلمبرداری و پردازش تصاویر میتواند محصولات ناسالم را از سالم تشخیص دهد.
وی افزود: از این ربات میتوان در خطوط انتقال گاز و نفت نیز استفاده کرد، زیرا به لحاظ شکل ظاهری قادر به حرکت در خطوط لوله انتقال گاز است و میتواند با تجهیزاتی که با خود دارد به صورت هوشمند اطلاعات لازم را از درون لوله استخراج کرده و به واحد عملیاتی انتقال دهد.
بر اساس این گزارش، فرشاد خادمیان زاده و سمیرا اسیری، دانشجویان دانشگاه اصفهان در دهمین دوره مسابقات بینالمللی ربوکاپ آزاد ایران که در فروردینماه امسال در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد، مقام اول را در لیگ رباتهای نمایشی کسب کردند.
انتهای پیام
نظرات