• شنبه / ۹ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۴:۲۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94030905333

اختصاص پژوهانه بزرگ ناسا به پروژه تحت امر دانشمند ایرانی

اختصاص پژوهانه بزرگ ناسا به پروژه تحت امر دانشمند ایرانی

دانشمند ایرانی دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید در صدر گروهی از محققان دیگر موفق به دریافت یک کمک مالی 4.5 میلیون دلاری از ناسا برای توسعه تحقیقات، تحصیل، آموزش و فرصت‌های مشارکتی در پروژه داده‌های بزرگ و تصویرسازی شده است.

دانشمند ایرانی دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید در صدر گروهی از محققان دیگر موفق به دریافت یک کمک مالی 4.5 میلیون دلاری از ناسا برای توسعه تحقیقات، تحصیل، آموزش و فرصت‌های مشارکتی در پروژه داده‌های بزرگ و تصویرسازی شده است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، پروژه پنج ساله « فرصت‌های مطالعاتی و کارآموزی در مجموعه داده‌های بسیار بزرگ» (FIELDS) که بهرام مبشر، دانشمند ارشد ناسا و استاد فیزیک و ستاره شناسی دانشگاه ریورساید هدایت آن را بر عهده دارد، به آموزش دانشجویان اقلیت کم‌بازنمود در حوزه‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات برای رسیدگی به کمبود بحرانی نیروی کار ضروری برای ماموریت‌های آینده ناسا خواهد پرداهت.

سازمان‌های دیگری مانند آزمایشگاه جت پیشرانه ناسا و مدرسه عالی دو ساله سیستم دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در این پروژه دخیل هستند.

دانشجویان حاضر در این پروژه در همه سطوح تحصیلی، اقلیت کم‌بازنمود محسوب خواهند شد و دانشجویان مقطع کارشناسی از میان رشته‌های فیزیک، زیست، علوم رایانه و مهندسی در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و موسسات همکار انتخاب خواهند شد.

داده‌های بزرگ و دستکاری، تجسم، مدلسازی، و نقش آن در اکتشافات به طور فزاینده‌ای به ناسا و تمام علوم و مهندسی مرتبط است. بویژه ناسا دارای کاوشگرهای سیاره‌ای و حسگرهای مدارگردی است که داده‌های عظیمی را جمع‌آوری می‌کنند. این سازمان از نزدیک به 100 ماموریت فعال خود، تقریبا دو گیگابایت داده در دقیقه جمع‌آوری کرده است که معادل حدود 9000 کتاب 200 برگ است.

این حجم عظیم داده به زودی تا 1000 برابر افزایش خواهد یافت و چالش‌ها را برای ذخیره دستکاری و تصویرسازی این داده‌ها بشدت افزایش خواهد داد.

مبشر اظهار کرد: این جریان پیش‌بینی شده داده اکنون نمایشگر چالش‌های فنی در کنار نیاز به نیروی کار است. پروژه FIELDS شامل دانشجویانی در همه سطوح برای رسیدگی به مسائل در داده‌های بزرگ و ایجاد رویکردهای جدید برای تصویرسازی و بررسی این داده‌ها به منظور استخراج دانش قابل درک خواهد بود.

آزمایشگاه جت پیشرانه ناسا، مرکز اصلی ناسا برای این پروژه است. FIELDS شامل آموزش و تحقیقات دانشجویان مقطع کارشناسی، یک دوره آموزشی کارشناسی ارشد جدید در زمینه داده‌های بزرگ و تصویرسازی و تحقیقات دکتر و پسادکترا خواهد بود. هیات علمی دانشگاه برکلی در ریورساید به رهبری مبشر و کارکنان آزمایشگاه جت پیشرانه ناسا بر همه فعالیت‌های آموزشی و تحقیقاتی نظارت خواهند داشت.

هر کارآموز مقطع کارشناسی در طول دو سال طی تابستان، 10 هفته را در آزمایشگاه جت پیشرانه ناسا خواهد گذراند و سالانه 2000 دلار حقوق دریافت خواهد کرد. در طول بقیه سال تحصیلی، دانشحویان به تحقیقات تحت نظارت هیات علمی دانشگاه کالیفرنیا ادامه داده و سالانه 3000 دلار حقوق دریافت خواهند کرد. هر دانشجو برای دوسال با حقوق نزدیک به 70 هزار دلار پشتیبانی خواهد شد.

به گفته مبشر، هدف اصلی این پروژه، پیشرفت‌های بدست آمده توسط دانشجویان در تحقیقات دانشگاهی، کسب تجربه تحقیقاتی، دستیابی به مدرک دانشگاهی و بدستت آوردن شغل در حوزه‌های فیزیک، زیست، علوم رایانه و مهندسی است.

وی افزود: ما انتظار داریم که تحقیقات مشارکتی بین دانشمندان دانشگاه برکلی در ریورساید و آزمایشگاه جت پیشرانه ناسا و دانشجویان آن‌ها بتواند نتایج اولیه‌ای را برای پیشنهادات گرانت بیشتر به سازمان‌های خارجی ایجاد کند.

مبشر متذکر شد که تاکید این پروژه بر اطلاعات دیجیتالی مجموعه داده‌های بسیار بزرگ، به آماده‌سازی برای ضرورت پیش‌بینی شده نیروی کار در همه شاخه‌های علوم طبیعی و ریاضیات خواهد پرداخت.

به گفته وی، ظرفیت مدیریت، دستکاری و تصویرسازی داده‌های عظیم، دانشجویان فارغ‌التحصیل شده را برای گزینه‌های مختلف تحقیقاتی و کاری آماده خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۶:۲۸

دانشمند ايراني!!!!!!؟

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۱۶:۵۹

تحت امر يعني چه

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۲۰:۴۹

مرسي از اطلاع رسانيتون

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۰۹ ۲۱:۳۷

بخدا اگه همچين دانشمنداني برگردن ايران ...! تو رو خدا شرايط رو فراهم کنين.