یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان تحریمها نباید برگشت پذیر باشد گفت که ملت ایران اطمینان خاطری نسبت به نوع برخورد غربیها با روند برگشتپذیری تحریمها ندارند.
جواد جهانگیرزاده در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: در جریان مذاکرات فرانسویها پیشنهاد بازگشت اتوماتیک تحریمها را مطرح کردند که طرف روسی به شدت با این پیشنهاد مخالفت کرده است. در مقابل طبق اعلام رسانهها آمریکاییها طرح جایگزینی را مطرح کردند که براساس آن رفتار جمهوری اسلامی در عمل به تعهداتش طبق توافق بین 6 ماه تا یک سال مورد تایید شورا قرار گیرد.
به گفته وی موضوع تحریمها یکی از گرههای اصلی و نهایی است که مذاکرات را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران نظام گفت: بیانات ایشان ناظر به داشتن رفتار متناظر دو طرف بود و اینکه مذاکرات بده بستانی است یعنی به همان میزان که طرف مقابل کاری انجام بدهد ما نیز گام برمیداریم، بر این اساس فکر می کنم که مذاکره کنندگان می توانند به سرعت شکاف و فاصله را طی کنند.
جهانگیرزاده به پیام توییتری وزیر امور خارجه اشاره و اظهار کرد: از پیام توییتری آقای ظریف این طور استنباط می شود که علیرغم انجام مذاکرات با سرعت و افزایش اطمینانها ولی تلاش جدی برای ایجاد فشار وجود دارد. به نظر میرسد این بدان دلیل است که غربیها میخواهند این را در رسانههایشان القا کنند که 100 درصد موفق بودهاند. رویکرد غلطی که آنها طی می کنند. خوشبختانه رفتار رسانهای جمهوری اسلامی در بین مردم و خواص جامعه عاقلانهتر است.
وی تاکید کرد که تیم مذاکره کننده دارای این توانایی است که موانع ایجاد شده را به سمت شرایط مطلوب تر ببرد.
قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس با تاکید بر اینکه نباید تحریمها برگشت پذیر باشد گفت: اگر قرار به برگشت پذیری تحریم ها باشد شرایط وانفسا و نامطلوبی ایجاد میشود، تحریمهایی که شامل تحریمهای هستهای اتحادیه اروپا و کنگره است.
جهانگیرزاده توضیح داد: وقتی میگویند که طبق مصوبه شورا همه تحریمها لغو میشود بدان معناست که کار را به مرجع بالاتری واگذار میکنند ولی اگر قرار به برگشت پذیری تحریمها باشد یعنی با روی کارآمدن دولت جدیدی در آمریکا و یا حتی طرح دو نماینده در کنگره روند مذاکرات چند ساله تحت تاثیر قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه ملت ایران نسبت به نوع برخورد غربیها با روند برگشت پذیری تحریمها اطمینان خاطر ندارد گفت: این موضوع از جمله مواردی است که مقاومت بر روی آن ضروری است و در پایداری و ثبات و تفاهم موثر است. حتی اگر این موضوع در توافق لحاظ شود باعث ناپایداری جدی در توافق میشود و در نهایت هر اظهارنظر و طرح ناپختهای از نمایندگان کنگره و وزرای خارجه کشورها میتواند روند گفتوگوی مداوم و سخت و چندساله به ویژه در چند ماه اخیر را باد هوا کند.
انتهای پیام
نظرات