معاون وزیر امور خارجه کشورمان گفت که مقابله با تروریسم میتواند یک حوزه احتمالی برای همکاری با آمریکا باشد اما همه چیز به اجرای توافق هستهای بستگی دارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجید تخت روانچی، معاون وزیر امور خارجه ایران در گفتوگو با روزنامه دیلی تلگراف گفت: اگر توافق هستهای با موفقیت اجرا شود ایران و آمریکا فرصتهایی برای همکاری در زمینه مقابله با تروریسم خواهند داشت.
این معاون وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه به بررسی چگونگی نزدیکی روابط ایران و آمریکا پس از حصول توافق هستهای پرداخت و تاکید کرد: هنوز برای ازیابی این که مقابله با تروریسم میتواند زمینهای برای همکاری میان تهران و واشنگتن باشد بسیار زود است اما این امر میتواند حوزهای برای همکاریهای آینده باشد.
تخت روانچی به موضوع بازگشایی سفارت لندن در تهران اشاره کرد و گفت: هیچ مساله جدی سر راه بازگشایی سفارت انگلیس وجود ندارد و روابط عادی میان دو کشور زودتر از آنچه مقامات انگلیس پیش بینیکردهاند میتواند از سر گرفته شود.
وی در ادامه توافق هستهای ایران و گروه 1+5 را که در 14 ژوئیه (23 تیر ماه ) در وین حاصل شد کودک تازه متولد شده توصیف کرد که میتواند چشم انداز روابط ایران با آمریکا را ترسیم کند.
معاون وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: نابهنگام است که بخواهیم درباره احتمال همکاری ایران و آمریکا در مسائل منطقهای پیش بینی انجام دهیم. ابتدا باید ببینیم که این کودک ( توافق هستهای ) چگونه بزرگ میشود.
وی افزود: اگر همه چیز در اجرای توافق خوب پیش رود فکر میکنم فرصتهایی وجود داشته باشد، من اکنون نمیتوانم بگویم که ایران در چه سطحی میتواند با غرب همکاری کند.
روانچی خاطرنشان کرد: اکنون اولویت این است که اطمینان حاصل کنیم، این توافق به خوبی مورد حمایت و پشتیبانی قرار گرفته و محافظت میشود. اگر این رویه به درستی اجرا شود و این اعتماد لازم در طول زمان ایجاد شود، فرصتهایی وجود خواهد داشت که پیش از هر چیز مساله مقابله با تروریسم و افراطی گری است.
وی تاکید کرد: تروریسم مسالهای نیست که تنها مختص یک منطقه یا مربوطه به تنها یک کشور باشد. بنابراین فرصتهایی وجود دارد که میتواند بین ایران و دیگران در آینده مورد بررسی قرار گیرد و حل شود.
معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه کشورمان یادآور شد: چگونگی پیشرفت در توافق هستهای یک عامل اصلی است. از نظر ما چهار تا پنج ماه تا اجرای برنامه جامع اقدام مشترک زمان لازم داریم. بنابراین دربارهی زمانی حدود شش ماه تا یک سال آینده صحبت میکنیم و از نظر من ارزیابی در این زمینه کار عاقلانهای نیست.
وی با بیان این که تهدید داعش از مرزهای ملی فراتر رفته است تاکید کرد: این یک تهدید بینالمللی است که نیازمند یک پاسخ بینالمللی است. ما بر این باوریم که تمام اعضای جامعه بینالملل باید برای مقابله با این مشکل با یکدیگر همکاری کنند.
روانچی در واکنش به اظهارات اخیر باراک اوباما رئیس جهور آمریکا مبنی بر اینکه واشنگتن همچنان گزینه نظامی علیه ایران یا بازگشت تحریمها را حفظ کرده است. به تلگراف گفت: ما متوجهیم که اظهارات اوباما مصرف داخلی دارد. صحبت از زور یک تهدید تو خالی است و هیچ مشکلی را حل نمیکند اما ما میدانیم که آنها در خانه با مشکلاتی روبرو شدهاند و باید به نگرانیهای کنگره پاسخ دهند. ایرانیها میدانند که این موضوعات چیزی نیست که بخواهند دربارهاش نگران باشند.
وی با اشاره به روابط ایران و آمریکا در گذشته تصریح کرد:یک تاریخچه تلخ میان تهران و واشنگتن وجود دارد. همانطور که گفتم این توافق می تواند اساسی برای تعاملات آینده احتمالی میان دو طرف باشد.
روانچی همچنین درباره بازگشایی سفارت لندن در تهران و بالعکس که در سال 2011 بسته شده بود گفت: هر دو سفارت به زودی بازگشایی خواهند شد. اگر چه یک سری مسائل وجود دارد که باید حل شوند که از نظر من مسائل سختی نیستند. ما به طور رسمی مشخص نکردهایم که روز دقیق آن چه زمانی باید باشد اما فکر نمیکنم که مساله مهمی باشد.
به نوشته روزنامه تلگراف فیلیپهاموند وزیر امور خارجه انگلیس نیز هفته گذشته گفت که سفارت لندن در تهران احتمالا در ماه دسامبر بازگشایی میشود.
معاون وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به این مساله گفت که بازگشایی سفارت حتی میتواند زودتر از این انجام شود چون اصلا مسالهای جدی نیست.
انتهای پیام
نظرات