• چهارشنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 94062515877
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

فعالیت خاموش «بهشت‌آباد»

فعالیت خاموش «بهشت‌آباد»

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس خانه‌ی کشاورز چهارمحال و بختیاری با اشاره به ادامه فعالیت حفر تونل بهشت‌آباد، راه‌اندازی این تونل را مرگ خاموش برای چهار محال و بختیاری دانست.

رئیس خانه‌ی کشاورز چهارمحال و بختیاری با اشاره به ادامه فعالیت حفر تونل بهشت‌آباد، راه‌اندازی این تونل را مرگ خاموش برای چهار محال و بختیاری دانست.

«سیدطاهر نوربخش» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی چهارمحال و بختیاری، با بیان این‌که بیشتر مردم استان از این فاجعه زیست‌محیطی بی‌خبر هستند، اظهار کرد: با حفر تونل‌های انحراف آب زاینده‌رود و انتقال کارون، مناطق وسیعی با بحران خشکی مواجه می‌شوند.

وی علاوه‌بر نابودی زاینده‌رود و کارون و زهکش شدن سفره‌های آب زیرزمینی، نابودی و خشک شدن چشمه‌ها، چاه‌ها، قنات‌ها، کشاورزی و باغ‌داری را از دیگر عوامل مخرب تونل بهشت‎آباد برشمرد و تصریح کرد: با حفر تونل بهشت‌آباد چشمه‌های مهمی هم‌چون چشمه‌ی زنه، وقت و ساعت، سرچشمه و بروی فرخشهر، چشمه زاغی و سر خاکی سورک و منابع آب زیرزمینی بیشتر جاهای استان در خطر خشکی و قطعی قرار می‌گیرد.

نوربخش با بیان این‌که حفر این تونل تالاب‌های مهم چغاخور، سولگان، علی‌آباد و منطقه حفاظت شده تنگ‌صیاد و حیات وحش را در معرض نابودی قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: با وجود این تونل با بحران شدید آب شرب و جیره‌بندی‌های همیشگی روبه‌رو خواهیم بود.

$TXT

وی نبود آب شرب، آوارگی، بیکاری و مهاجرت اجباری برای حدود 500 هزار نفر از مردم این مناطق را از دیگر معضلات تونل بهشت‎آباد برشمرد و افزود: اگر جلوی این فاجعه گرفته نشود، زندگی 60 درصد مردم ساکن در حوضه‌ی آبریز کارون و زاینده‌رود به خطر افتاده و آوارگی و مهاجرت اجباری آنان را به‌دنبال دارد.

تجارب تلخ حفر تونل در چهارمحال و بختیاری نباید تکرار شود

نوربخش تصریح کرد: با توجه به تجارب تلخ حفر تونل سوم کوهرنگ در خشک شدن چشمه‌های مهم منطقه نظیر چشمه بزرگ مروارید و چشمه‌های دشت زرین و خسارت‌های وارد شده به مردم و محیط‌زیست، نباید تونل‌های به مراتب خطرناک‌تری هم‌چون «گلاب» و «بهشت‌آباد» که مورد پیگیری عده‌ای زیاده طلب است، حفر شود.

رئیس خانه‌ی کشاورز استان همچنین با بیان این‌که حفر تونل بهشت‌آباد که سه برابر طولانی‌تر از تونل سوم کوهرنگ است می‌تواند پیامدهای مخرب زیست‌محیطی و اجتماعی برای چهارمحال و بختیاری و استان خوزستان در پی داشته باشد، اظهار کرد: طرح تونل بهشت‌آباد با خط لوله با هزینه و آسیب بسیار کمتر قابل اجراست.

اصفهان در تلاش برای فریب افکار عمومی

وی اظهار کرد: دبی متوسط سالانه خروجی آب از زاینده‎رود در چهارمحال و بختیاری از خروجی سد زاینده‌رود به‌علت زایش بستر رودخانه و اضافه شدن آب در مسیر رودخانه بیشتر بوده و همه‌ی مجوزهای برداشت آب زاینده‌رود در چهارمحال و بختیاری را شرکت آب منطقه‌آی اصفهان صادر می‌کند و انداختن تقصیر خشک شدن رودخانه در شهر اصفهان به گردن چهارمحال و بختیاری سخن گزافی برای فریب افکار عمومی است.

نوربخش با اشاره به این‌که پس از گشایش تونل «گلاب 2»، زاینده‌رود در چهارمحال و بختیاری خشک می‌شود، تصریح کرد: در خشک‌سالی‌ها آبدهی رودخانه زاینده‎رود در منطقه سامان به کمتر از 22 مترمکعب بر ثانیه می‌رسد، این در حالی است که ظرفیت تونل گلاب بیشتر از 22 مترمکعب بر ثانیه بوده و این چیزی به جز خشک شدن رودخانه زاینده‌رود و باغات 23 روستای حاشیه آن و شهرهای سامان و بن را در پی ندارد.

وی خشک شدن زاینده‎رود در استان اصفهان را به‌علت مصرف بی‌رویه و بدون بهینه‌سازی اصفهان در صنایع، ذوب آهن، فولاد، کشت وسیع و روز افزون برنج، توسعه بی‌رویه فضای سبز، کشاورزی و فروش خارج از ظرفیت آب به یزد، کاشان و ... هم‌چنین انحراف باقی‌مانده آن در سد نکوآباد است.

انتقال آب شرب، بهانه دروغین برای رسیدن به سایر مقاصد

نوربخش اظهار کرد: مطالعات توجیهی این طرح‌ها نشان می‌دهد تنها منافع استان اصفهان در توسعه ناپایدار هم‌چون گسترش وسیع کشاورزی، پرورش ماهی، صنعت و فروش بسیار بالای آب انتقالی به سایر استان‌ها برای صنعت و کشاوری در نظر گرفته شده است و انتقال آب شرب بهانه دروغین برای رسیدن به سایر مقاصد است.

وی استفاده از پول فروش آب برای ساختن تونل‌های انحرافی سایر رودخانه‌ها و خشکاندن زاینده‌رود برای برانگیختن احساسات و مقصر جلوه دادن چهارمحال و بختیاری در خشکی زاینده‌رود در نزد افکار عمومی و توجیه انحراف سایر روخانه‌ها به سوی اصفهان را از اهداف اصلی استان اصفهان برشمرد و اظهار کرد: استان اصفهان به عمد هیچ یک از راه‌کارهای صرفه‌جویی را در دستو کار قرار نمی‌دهد و قرار است صرفه‌جویی و مصرف بهینه پس از انتقال بیشترین حد ممکن از آب سایر رودخانه‎ها در دستور کار قرار گیرد.

شورای امنیت ملی ساخت تونل‌های«بهشت‎آباد» و «گلاب» را غیر قانونی اعلام کرد

نوربخش اظهار کرد: شورای عالی آب کشور در دی‌ماه سال 92 و شورای امنیت ملی کشور در سال 92 احداث تونل‌های«بهشت‎آباد» و «گلاب» را غیر قانونی اعلام کرده و دستور توقف فوری آن را داده است که متأسفانه مافیای آب اصفهان با قانون‌شکنی و پنهان کاری و بدون توجه به مصوبات در حال حفر این تونل هستند.

رئیس خانه‌ی کشاورز چهارمحال و بختیاری با اشاره به نقش بسزای اتحاد مردم، انجمن‌های زیست‌محیطی و مسئولان در جلوگیری از این فاجعه، خاطرنشان کرد: راهی به جز توقف تونل‌های«بهشت‎آباد» و «گلاب» برای بقای سرزمینمان نمانده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha