رئیس خانهی کشاورز استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه انتقال آب غیرقانونی و از طریق تونل فاجعهای ملی را بهدنبال دارد، به تشریح عواقب اجرای تونل «بهشتآباد» در این استان پرداخت.
«سیدطاهر نوربخش» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: با اجرای تونل بهشتآباد 217 رشته قنات و 12 هزار هکتار زمین در استان چهارمحال و بختیاری خشک میشود.
وی افزود: هر پروژهی انتقال آب باید قوانین و معیارهای کمیسیونهای جهانی و داخلی را رعایت کرده و همهی مجوزهای قانونی و زیستمحیطی را اخذ کند، اما متأسفانه اکنون این مهم از سوی عدهای زیادهطلب در کشور نادیده گرفته شده است.
نوربخش با اشاره به اینکه اجرای تونل بهشتآباد مهاجرت 16 هزار نفر از این منطقه در آیندهای نزدیک را بهدنبال خواهد داشت، گفت: در صورت عدم مطالعه دقیق کارشناسی اجرای این پروژه میتواند مخاطرات فراوانی برای محیط زیست، کشاورزی، باغداری منطقه همچنین مسائل اجتماعی داشته باشد.
وی افزود: با حفر تونل بهشتآباد در عمق بیش از 300 متر دشتهای شلمزار، جونقان، کیار، هفشجان، فرخشهر و شهرکرد که 60 درصد جمعیت استان را تشکیل میدهند، با محرومیتها و مشکلات جدی مواجه میشوند.
رئیس خانهی کشاورز چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سهم لازم از منابع آبی بهشتآباد برای استان در نظر گرفته نشده است، اظهار کرد: حفر این تونل پیامدهای جبرانناپذیر و محدودیتها و محرومیتهایی برای آیندگان این استان در شهرستانهای شهرکرد، بروجن، اردل، فارسان و کیار به وجود خواهد آورد.
به گفتهی وی، مجامع معتبری همچون«مرکز پژوشهای مجلس» طی نامهای در مرداد ماه سال 91 و «سازمان بازرسی کل کشور» طی نامهای در شهریورماه سال 90 و «سازمان حفاظت محیطزیست کشور» طی نامهای در مهرماه 86 بر این موضوع اتفاق نظر دارند که تونل بهشتآباد با چالش جدی زیست محیطی و اجتماعی مواجه است و نباید حفر شود.
نوربخش ایجاد ریزگردها و از میان رفتن زیستگاههای گیاهی، جانوری، بوم زیستها و منابع طبیعی را از مهمترین عوارض حفر این تونل دانست و اظهار کرد: با حفر تونل و خالی شدن منطقه از پوشش گیاهی و جانوری، زمینها به کویر و در نتیجه کانون تولید ریزگردها تبدیل میشوند.
وی با اشاره به ضرورت تغییر روش اجرای طرح انتقال آب بهشتآباد از تونل به لوله، روش انتقال آب از طریق تونل 62 کیلومتری را بسیار خطرناک و فاجعهبار خواند و افزود: مردم استان چهارمحال و بختیاری همچنین تغییر در روش انتقال آب سبزکوه و گلاب را خواستار هستند.
نوربخش خاطرنشان کرد: با توجه به ضرورت توسعهی استان چهارمحال و بختیاری و نیازمندی آن به آب در راستای تحقق این مهم میطلبد مسئولان استان در این زمینه و حفظ منابع آبی استان اهتمام ویژهای داشته باشند.
وی یادآور شد: ضرورت دارد پروژهی انتقال آب بهشتآباد دوراندیشانه و علمی انجام گرفته و مدیریت همهی مراحل از مطالعه تا انتقال آب و مدیریت پس از آن در دست استان چهارمحال و بختیاری باشد و از اعمال سلیقههای فردی به شدت جلوگیری به عمل آید.
انتهای پیام
نظرات