• دوشنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 94063018974
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

تونلی که «بهشت‌آباد» را جهنم می‏‌کند

تونلی که «بهشت‌آباد» را جهنم می‏‌کند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس خانه‌ی کشاورز استان چهارمحال و بختیاری با بیان این‌که انتقال آب غیرقانونی و از طریق تونل فاجعه‎ای ملی را به‌دنبال دارد، به تشریح عواقب اجرای تونل «بهشت‎آباد» در این استان پرداخت.

رئیس خانه‌ی کشاورز استان چهارمحال و بختیاری با بیان این‌که انتقال آب غیرقانونی و از طریق تونل فاجعه‎ای ملی را به‌دنبال دارد، به تشریح عواقب اجرای تونل «بهشت‎آباد» در این استان پرداخت.

«سیدطاهر نوربخش» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: با اجرای تونل بهشت‎آباد 217 رشته قنات و 12 هزار هکتار زمین در استان چهارمحال و بختیاری خشک می‌شود.

وی افزود: هر پروژه‌ی انتقال آب باید قوانین و معیارهای کمیسیون‌های جهانی و داخلی را رعایت کرده و همه‌ی مجوزهای قانونی و زیست‌محیطی را اخذ کند، اما متأسفانه اکنون این مهم از سوی عده‎ای زیاده‌طلب در کشور نادیده گرفته شده است.

نوربخش با اشاره به این‌که اجرای تونل بهشت‌آباد مهاجرت 16 هزار نفر از این منطقه در آینده‎ای نزدیک را به‌دنبال خواهد داشت، گفت: در صورت عدم مطالعه دقیق کارشناسی اجرای این پروژه می‌تواند مخاطرات فراوانی برای محیط زیست، کشاورزی، باغداری منطقه هم‌چنین مسائل اجتماعی داشته باشد.

وی افزود: با حفر تونل بهشت‌آباد در عمق بیش از 300 متر دشت‌های شلمزار، جونقان، کیار، هفشجان، فرخ‌شهر و شهرکرد که 60 درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند، با محرومیت‌ها و مشکلات جدی مواجه می‌شوند.

رئیس خانه‌ی کشاورز چهارمحال و بختیاری با بیان این‌که سهم لازم از منابع آبی بهشت‎آباد برای استان در نظر گرفته نشده است، اظهار کرد: حفر این تونل پیامدهای جبران‌ناپذیر و محدودیت‌ها و محرومیت‌هایی برای آیندگان این استان در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، اردل، فارسان و کیار به وجود خواهد آورد.

به گفته‌ی وی، مجامع معتبری هم‌چون«مرکز پژوش‌های مجلس» طی نامه‌ای در مرداد ماه سال 91 و «سازمان بازرسی کل کشور» طی نامه‌ای در شهریورماه سال 90 و «سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور» طی نامه‌ای در مهرماه 86 بر این موضوع اتفاق نظر دارند که تونل بهشت‌آباد با چالش جدی زیست محیطی و اجتماعی مواجه است و نباید حفر شود.

نوربخش ایجاد ریزگردها و از میان رفتن زیست‌گاه‌های گیاهی، جانوری، بوم زیست‌ها و منابع طبیعی را از مهم‌ترین عوارض حفر این تونل دانست و اظهار کرد: با حفر تونل و خالی شدن منطقه از پوشش گیاهی و جانوری، زمین‌ها به کویر و در نتیجه کانون تولید ریزگردها تبدیل می‌شوند.

وی با اشاره به ضرورت تغییر روش اجرای طرح انتقال آب بهشت‌آباد از تونل به لوله، روش انتقال آب از طریق تونل 62 کیلومتری را بسیار خطرناک و فاجعه‎بار خواند و افزود: مردم استان چهارمحال و بختیاری هم‌چنین تغییر در روش انتقال آب سبزکوه و گلاب را خواستار هستند.

نوربخش خاطرنشان کرد: با توجه به ضرورت توسعه‌ی استان چهارمحال و بختیاری و نیازمندی آن به آب در راستای تحقق این مهم می‌طلبد مسئولان استان در این زمینه و حفظ منابع آبی استان اهتمام ویژه‎ای داشته باشند.

وی یادآور شد: ضرورت دارد پروژه‌ی انتقال آب بهشت‌آباد دوراندیشانه و علمی انجام گرفته و مدیریت همه‌ی مراحل از مطالعه تا انتقال آب و مدیریت پس از آن در دست استان چهارمحال و بختیاری باشد و از اعمال سلیقه‌های فردی به شدت جلوگیری به عمل آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha