رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر این که این صندوق ایجاد پنج برج فناوری را در دستور کار خود دارد، گفت: تاکنون سه برج به عنوان دفاتر کار شرکتهای دانش بنیان ایجاد شده است.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، دکتر بهزاد سلطانی که در مراسم رونمایی از دستاوردهای سه شرکت دانش بنیان مورد حمایت صندوق سخن میگفت با تاکید بر این که شرکتهای دانش بنیان باید در افق ۱۴۰۴ تبدیل به قدرت جدی اقتصاد کشور شوند، تاکید کرد: قدرت اقتصادی کشور نه از طریق فروش نفت بلکه از طریق فروش محصولات دانش بنیان حاصل می شود.
وی با بیان این که برای رسیدن به این هدف باید همه عناصر کشور فعال شوند، اظهارکرد: در این راستا دانشجویان باید در جهت ایجاد شرکتهای تعاونی دانش بنیان فعال شوند، اساتید دانشگاهها نیز در کنار دانشگاه 10 درصد از فعالیتهای خود را به تجاری سازی محصولات اختصاص و شرکتهای دانش بنیان رشد یافته تقویت شوند تا از این طریق حلقه صادرات دانش بنیان به صورتی یکپارچه تکمیل شود.
سلطانی با تاکید براینکه شرکتهای بزرگ باید به سمت دانش بنیان شدن حرکت کنند، تصریح کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی برای تمام عمر شرکتهای دانش بنیان برنامههای حمایتی دارد تا این شرکتها بتوانند محصولات خود را به بازارعرضه کنند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، رونمایی از دستاوردهای فناورانه شرکتهای دانش بنیان را از برنامههای این صندوق دانست و خاطر نشان کرد: تاکنون دانش بنیان بودن هزار و 650 شرکت احراز شده که از این تعداد شرکت، هزار و 200 شر کت طرحهایی را به صندوق ارائه داده اند.
سلطانی بابیان این که هر طرح به طور متوسط طی مدت سه ماه ارزیابی شده است، اضافه کرد: تاکنون 800 طرح دانش بنیان تعیین تکلیف شدهاند که از این میزان تعداد 518 طرح مورد پذیرش قرار گرفتهاند.
وی میزان حمایت صندوق از این تعداد طرحهای پذیرش شده را 210 میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: به طور متوسط هر شرکت به میزان 400 میلیون تومان وام گرفته که حداکثر سود بازپرداخت آنها 14 درصد بوده است.
سلطانی اعطای تسهیلات ریسک پذیر را از دیگر حمایتهای صندوق ذکر کرد و گفت: درحال حاضر موج بزرگی با اجرای 518 طرح دانش بنیان تعیین تکلیف شده ایجاد شده است به گونهای که هر یک از شرکتهای دانش بنیان مجری طرحها به طور متوسط زمینه اشتغال 10 نفر را فراهم کردهاند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به افزایش تعداد طرحهای مصوب خاطرنشان کرد: تاکنون محصولات دانش بنیان 123 شرکت به مرحله پایان فنی رسیده است که امروز - پنج شنبه - در این مراسم از سه محصول شامل «نانو اسکوپ اتمی پرسرعت»، «کارت پردازشگر سوناری ۶۰ کاناله» و «فلو دیوایدر توربین گاز GEF۹» رونمایی شد. البته نمونه اولیه این محصولات قبلا ساخته شده بود که نمونه های جدید آنها با حمایت صندوق به تولید رسیده اند.
سلطانی، تهیه دفتر کاربرای شرکتهای دانش بنیان را از برنامههای صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان کرد و افزود: اگر ۲۰ شرکت به صورت مجتمع تقاضایی برای دفتر کار بدهند، برجی برای آنها خریداری می شود که به صورت اجاره به شرط تملیک به آنها تحویل می دهیم تا هویت جدیدی در سطح کشور در کنار برج های مسکونی، پزشکی و... ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: تاکنون پنج پروژه در برج سازی در دست بررسی است که دو پروژه قطعی شده و ساختمانهایی برای ایجاد آنها خریداری شده است.
سلطانی در پایان شرکتهای بزرگ را محور اصلی تحول فناوری درکشور عنوان کرد و گفت: شرکتهای بزرگ با وارد شدن به عرصه دانش بنیان شدن میتوانند از فرصتهایی که صندوق برای آنها ایجاد میکند، بهره مند شوند.
انتهای پیام
نظرات