• سه‌شنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۴ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 94091710161
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

تونل بهشت‌آباد و گلاب = خشک‌شدن سفره‌های زیرزمینی چهار محال و بختیاری

تونل بهشت‌آباد و گلاب = خشک‌شدن سفره‌های زیرزمینی چهار محال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری عضو کمیته ملی کارون گفت: اجرای طرح تونل بهشت‌آباد و گلاب نتیجه‌ای جز خشک شدن سفره‌های زیرزمینی استان را در پی ندارد.

عضو کمیته ملی کارون گفت: اجرای طرح تونل بهشت‌آباد و گلاب نتیجه‌ای جز خشک شدن سفره‌های زیرزمینی استان را در پی ندارد.

«مهدی پژوهش» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه چهارمحال و بختیاری- با اشاره به این‌که تاکنون مباحث موافق و مخالف زیادی در خصوص طرح انتقال آب بهشت‌آباد و گلاب مطرح شده است، اظهار کرد: مسئولان استان اصفهان طرح این تونل‌ها را مؤثرترین راه نجات زاینده‌رود می‌دانند.

وی افزود: مسئولان و مدیران استان اصفهان برای جلوگیری از خشک‌شدن سفره‌های آب زیرزمینی و کشاورزی این استان طرح راه‌اندازی و احداث تونل بهشت‌آباد و گلاب را در نظر گرفته‌اند.

پژوهش با بیان این‌که طی دو ماه اخیر در فصل پاییز که به آب کشاورزی نیازی نیست، آب سد زاینده‌رود هم‌چنان باز است، گفت: حجم زیادی از آب درون سفره‌های زیرزمینی استان اصفهان رفته و سفره‌های زیرزمینی خود چهارمحال و بختیاری رو به خشکی می‌روند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد با بیان این‌که مقرر است تونل انتقال آب بهشت‌آباد در دشت جونقان، شلمزار، شمس‌آباد، شهرکرد و بخشی از دشت سفیددشت - فرادنبه و فرخ‌شهر واقع شود، گفت: بخش عظیمی از آب این مناطق در استان ما تخلیه می‌شود.

وی با اشاره به این‌که گسل‌ها و زون زمین‌شناسی زیادی در محل احداث تونل بهشت‌آباد وجود دارد، خاطرنشان کرد: حفاری در این مناطق به‌علت تخلیه شدن آب درون گسل‌ها و خشک شدن چشمه‌ها مشکلات زیادی را برای منطقه ایجاد می‌کند.

عضو کمیته ملی کارون با اشاره به کاهش بارندگی در استان در چند ماه اخیر، اظهار کرد: اجرای این طرح نتیجه‌ای به جز خشک شدن سفره‌های زیر زمینی استان را در پی نخواهد داشت.

پژوهش در ادامه با اشاره به طرح احداث تونل بیرگان در استان، خاطرنشان کرد: مسئولان استان اصفهان مدیریت تونل گلاب و بهشت‌آباد را از آن خود می‌دانند و از آن تونل بیرگان عامل اصلی انتقال آب از سفره‌های زیرزمینی کوهرنگ به تونل گلاب است بنابراین اصل مدیریت و کنترل به عهده خود استان است.

وی با اشاره به ضرورت توسعه استان و نیازمندی آن به آب، خاطرنشان کرد: مسئولان استان موظفند در این زمینه و در راستای حفظ منابع آبی استان اهتمام ویژه‌ای داشته باشند و به جای منافع و مصالح شخصی به فکر منافع استان باشند و در برابر موضع‌گیری‌های مسئولان اصفهان مقابله کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد خاطرنشان کرد: باید از احداث تونل بهشت‌آباد جلوگیری شود، چون که پیامدی جزو خشکی استان را در پی نخواهد داشت و متأسفانه تا زمانی که مسئولان امر به نظرات دقیق کارشناسی و رعایت قوانین تمکین نکنند، این مشکل به قوت خود باقی می‌ماند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha