مدیرعامل خانه سازمانهای مردم نهاد استان مرکزی گفت: کشور ما در محدوده قرمز تغییرات اقلیمی قرار دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه مرکزی- سیاوش آقاخانی در نشست آموزشی روشنگرانه با موضوع روند تغییرات آب و هوایی با شعار "زمین در تب" و "نقش من در کاهش تب زمین چیست؟" ضمن تشریح مفهوم تغییر اقلیم بیان کرد: تغییر اقلیم در بازههای زمانی بزرگ حدود 500 ساله روی میدهد و بسیاری از اتفاقات در اکوسیستم ناشی از روند اقلیمی هستند نه تغییر اقلیم.
سیاوش آقاخانی با اشاره به عواملی که باعث تغییر زمین شد، افزود: تغییر اقلیم عامل ایجاد تکاملهایی در اکوسیستم شده است و تا به امروز ادامه داشته و دارد، همچنین زندگی ما مرهون این تغییر اقلیم است.
آقاخانی با بیان اینکه تغییر اقلیم اکوسیستم فعلی کره زمین را بوجود آورده است، گفت: اثرات گلخانهای و در نتیجه گرم شدن زمین، پدیده النینو و ... از عوامل این تغییرات است. میانگین دمای سطح اقیانوسها طی 100 سال تا 0.8 درجه افزایش پیدا کرده و این موضوع دانشمندان را نگران کرده است.
وی تصریح کرد: به دلایل مستند بشر مقصر اصلی گرم شدن زمین است، اما راهکارهایی همچون ترسیب کربن و جنگلکاری که یکی از عملیترین راههای ترسیب کربن است میتواند در کاهش سرعت این تغییرات مؤثر باشد.
آقاخانی یکی از عوامل آلایندگی را پرورش دام ذکر کرد و گفت: 13.5 درصد از آلودگی اکوسیستم زمین ناشی از خودروها و 18 درصد ناشی از پرورش دام است چراکه پرورش دام موجب انتشار گاز متان در هوا میشود و باید در برنامهریزیها به این موضوع توجه شود.
وی با اشاره به پدیده النینو ادامه داد: با توجه به ایجاد این پدیده، در مدت زمان پیش رو زمستان و بارشهایی سخت و از سوی دیگر گرمترین تابستان را در پیشرو خواهیم داشت. نکته مهم اثراتی است که این پدیده میتواند در آینده بر کشاورزی، منابع آب و دمای زمستان و تابستان بگذارد که بر اکوسیستم تأثیرات منفی خواهد گذاشت.
آقاخانی خاطرنشان کرد: کشور ما در محدوده قرمز تغییرات اقلیمی قرار دارد. تغییرات اقلیمی اثرات اجتماعی منفی مانند فقر و به تبع آن ازدواج زودهنگام دختران، اثرات منفی بر گیاهان و تغذیه، همچنین بیماریها، از بین رفتن گونههای جانوری بومی، از بین رفتن باغات میوه، مهاجرت و ... را با خود دارد.
وی تصریح کرد: ایران جزو 10 کشور اول تولیدکننده گازهای گلخانهای است که 75درصد از آن مربوط به تولید انرژی کشور است. این عوامل باعث شده متوسط دمای اکوسیستم ایران بین یک تا یکونیم درجه افزایش یابد.
آقاخانی ادامه داد: استان مرکزی با توجه به شرایط خاصی که دارد، با ایجاد اثر تجمعی، پدیدههایی مثل ریزگردها در آن افزایش داشته و به دلیل تولید سولفات در کویر میقان ریزگردهای شیمیایی در آن ایجاد شدهاند که سلامتی شهروندان را به خطر میاندازد.
انتهای پیام
نظرات