بر اساس گزارش سازمان ملل، با وجود چندین نوبت تحریمها به منظور مجازات کره شمالی برای پذیرش ممنوعیت آزمایشهای هستهای و پرتاب موشکهای بالستیک، این کشور به پیشبرد تلاشهایش ادامه میدهد و رژیم تحریمهای سازمان ملل را زیر سوال میبرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از مورنینگپست چین، در این گزارش سازمان ملل آمده ست: یک هواپیمای بدون سرنشین که در جزیره متعلق به کره جنوبی پیدا شد، دارای شباهت زیادی با نمونههای ساخت چین دارد و این گزارش پیشنهاد میکند که ممنوعیت بر روی وسایل هوایی بدون سرنشین بیشتر شود.
این پیشنهاد میتواند فشارها را بر چین افزایش دهد که به نظر میرسد این کشور نسبت به افزایش اقدامات علیه کره شمالی به دلیل نگرانی از شدت گرفتن تنشهای منطقهیی اکراه دارد. چین اصلیترین حامی کره شمالی و تامین کننده مهم کالاهای کره شمالی به حساب میآید.
این گزارش که قرار است در ماه آینده به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شود، استدلال میکند که کره شمالی در طفره رفتن از تحریمهای طراحی شده در قطعنامههای سازمان ملل کار آمد بوده است.
اولین تحریمها از این دست تقریبا یک دهه پیش و پس از اولین آزمایش هستهای کره شمالی تحمیل شد.
این گزارش همچنین از سازمان ملل میخواهد تا افراد و شرکتهای بیشتری را در فهرست سیاه قرار دهد.
این گزارش میافزاید: با توجه به اهداف بیان شده جمهوری دموکرات خلق کره تلاشهای مستمر این کشور برای افزایش حوزه هستهای و برنامههای موشکیاش و نیز جستوجو برای پذیرش و مشروعیت بینالمللی برای چنین برنامههای ممنوعی، تردیدهای جدی دربارهی کارایی رژیم تحریمهای فعلی سازمان ملل وجود دارد.
این اسناد که توسط گروهی از کارشناسان تحت کمیته تحریمهای شورای امنیت مربوط به کره شمالی به صورت سالانه تهیه میشود، چهارمین آزمایش هستهای کره شمالی در 6 ژانویه را در نظر میگیرد.
در این بین، شورای امنیت در حال بررسی وضع تحریمهای جدید در واکنش به آخرین اقدام تحریکآمیز کره شمالی است. اعضای این شورا مانند ایالات متحده و ژاپن درخواست اقدامات شدیدتری را دارند.
این گزارش علت شکست رژیم تحریمهای سازمان ملل در بازداشتن پیونگ یانگ را اجرای سطح پایین قطعنامهها از سوی کشورهای عضو میداند. این امر میتواند از فقدان آشکار اراده سیاسی، قوانین ناکافی و فقدان درک درست قطعنامههای سازمان ملل و نیز در اولویت قرار نداشتن این قطعنامهها ناشی شود.
این گزارش توسط کارشناسانی از کشورهای بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده – پنج عضو دائمی شورای امنیت – در کنار ژاپن، کره جنوبی و آفریقای جنوبی تنظیم شده است.
انتهای پیام
نظرات