• دوشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 95020603162
  • منبع : نمایندگی کردستان

عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان:

تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی تابع میزان باور مجریان و سیاست‌گذاران است

تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی تابع میزان باور مجریان و سیاست‌گذاران است

ایسنا/کردستان ‌عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان گفت: تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی تابع میزان باور مجریان و سیاست‌گذاران بوده و میزان پایبندی آنان عامل تعیین کننده‌ی تبعیت مردم است.

‌عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان گفت: تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی تابع میزان باور مجریان و سیاست‌گذاران بوده و میزان پایبندی آنان عامل تعیین کننده‌ی تبعیت مردم است.

حامد قادرزاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی طبق تعریف ارائه شده عبارت از الگویی علمی متناسب با نیازهای کشور ایران است، اما منحصر به این کشور هم نیست.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی اقتصادی درون‌زا و برون‌گرا است، افزود: اقتصاد مقاومتی مردم بنیاد، دانش بنیان، عدالت محور و به منظور کمک به آحاد مردم طراحی شده است و بر افزایش صادرات، کاهش واردات، افزایش بهره‌وری، کاهش وابستگی به درآمد نفتی و .... تاکید دارد.

عضو هیأت علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان عنوان کرد: عدالت در این برنامه به معنای تقسیم فقر نیست، بلکه به معنای تولید ثروت و افزایش ثروت ملّی است، بنابراین اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی که به مفهوم کاهش بودجه دولت و افزایش فشار اقتصادی بر مردم است، یکی نیست.

وی تصریح کرد: تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی تابع میزان باور مجریان و سیاست‌گذاران بوده و میزان پایبندی آنان عامل تعیین کننده‌ تبعیت مردم است.

قادرزاده ذکر کرد: از آن جا که اقتصاد ایران هنوز در مجموع دولتی است و شدت و ضعف آن در مناطق مختلف کشور هم دارای نوسانات زیادی است، بنابراین اجرایی کردن آن توسط مردم به عملگرایی مجریان است، چرا که بخش عمده‌ای از تقاضای بازار توسط دولت صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: بخش تولید به طور عام و بخش کشاورزی به طور خاص در کل کشور و در مناطق کمتر برخورداری مانند استان کردستان با مشکلات عدیده‌ای مواجه است.

عضو هیأت علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان عنوان کرد: مادامی که بخش‌های تولیدی امکانی عملی برای بازسازی آسیب‌ها مقابل خود شامل عدم امکان فروش محصولات خود، عدم دسترسی به یارانه‌های وعده داده شده ناشی از قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، قوانین موضوعه دست و پا گیر در مقابل توسعه صنعت تولید کشور در کلیه‌ی بخش‌ها، برخوردهای غیرکارشناسانه با واحدهای تولید و خدماتی و عدم توجه به شرایط آنان و استفاده از سیاست دستوری که بیشتر از ناحیه‌ی دستگاه‌های مجری و نظارتی گریبانگیر آنان است، به دست نیاورند، شانس برون رفت از بحران رکود در مقابل و جلوگیری از ورشکستگی ناشی از عوامل خارج از کنترل را نخواهند داشت.

قادرزاده بر لزوم ترغیب مردم به مصرف کالای داخلی تاکید کرد و افزود: لازم است مردم نیز با تلاش خود و با نگاه به آینده، به منظور اقتصادی شدن تولید در کلیه‌ی صنف‌ها تقاضای خود را حتی در صورت برتری کیفیت تولیدات خارجی به سوی کالاهای تولید داخل متمایل و با نظارت خود بر بازار و کمک به دستگاه‌های نظارتی، ضمن خرید تولیدات داخلی موجبات بهبود کیفیت کالاها و خدمات را فراهم کنند.

عضو هیأت علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان خاطرنشان کرد: تحقق این مهم پیامدهایی ارزشمند از قبیل افزایش امکان جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی، تخصصی کردن فعالیت‌ها، بهره‌مندی از مزیت نسبی، افزایش بهره‌وری، استفاده از صرفه‌های حاصل از مقیاس، توسعه‌ی بازار سرمایه و کاهش سود بانکی و نهایتا افزایش درآمد ناخالص ملی و اشتغال و حاکمیت تخصص را به دنبال دارد.

وی تحقق این اهداف را مستلزم مقاوم‌سازی و محکم‌سازی پایه‌های اقتصاد کشور با اجرای طرح‌های آمایش سرزمین بر اساس داده‌های واقعی دانست و یادآور شد: در این میان استان کردستان بیش از هر استان دیگر نیازمند حمایت سیاستی در سطح کلان به دلیل مشکلات عمده‌ی زیرساختی و توجه بیشتر ساکنان آن با داشتن وسعت نظر در خرید محصولات تولیدی داخلی خود به منظور افزایش ارزش افزوده‌ محصولات دارای مزیت استان و استفاده واقعی از موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی استان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha