به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت خزانه داری آمریکا در این دستورالعمل دو پرسش مرتبط با اقدامات مالی و بانکی و 9 پرسش رایج مرتبط با شرکتهای خارجی که مالکیت یا کنترل آنها بر عهده اشخاص آمریکایی است اضافه شد.
دفتر کنترل داراییهای خارجی به این پرسشهای رایج پاسخ داده تا دربارهی مفاد رفع تحریمها که در روز اجرای برجام اتفاق افتاد، به شفاف سازی بیشتری بپردازد.
در این گزارش در پاسخ به این که چه تحریمهایی علیه بانک مرکزی ایران لغو شده و چه تحریمهای باقی میماند آمده است، به طور کلی اشخاص غیر آمریکایی شامل موسسات مالی خارجی میتوانند در معاملات مالی و بانکی، بانک مرکزی ایران از همان آغاز روز اجرای برجام بدون قرار گرفتن در معرض تحریمها تعامل کنند، اما اشخاص آمریکایی به طور کامل از شرکت در معاملات یا توافق با دولت ایران و موسسات مالی ایرانی از جمله بانک مرکزی منع شدهاند.
در این دستورالعمل دربارهی تسویه حسابهای معاملاتی که با دلار انجام میشود آمده است: با توجه به اینکه اشخاص آمریکایی از صدور کالا، خدمات یا تکنولوژی به طور مستقیم یا غیر مستقیم منع شدهاند که شامل خدمات مالی نیز میشود، پس از روز اجرا موسسات مالی خارجی لازم است تا اطمینان یابند که تسویه معاملاتی که با دلار انجام میشود را از طریق موسسات مالی آمریکایی انجام ندهند.
در این گزارش آمده است: حضور یک یا چند نفر آمریکایی در هیات مدیره یا فعالیت به عنوان مدیر ارشد در یک شرکت غیر آمریکایی غیر ایرانی ضرورتا مانع انجام معامله آن شرکت با اشخاص ایرانی که در فهرست اتباع خاص تعیین شده نیستند، نمیشود.
در بخش دیگری از این دستور العمل با اشاره به برخی از تحریمهای به جا مانده بعد از روز اجرا تصریح شده است که ممنوعیت تجارت داخلی آمریکا در رابطه با ایران همچنان به جای خود باقی میماند. در روز اجرای برجام آمریکا تحریمهای ثانویه مرتبط با هستهای که در برجام به آن اشاره شده است را لغو کرد.
از جمله این لغو تحریمها میتوان به تحریمهای مالی و بانکی مرتبط با تحریمها، تحریمهای خدمات تضمینی و بیمه، تحریمهای بخش انرژی و پتروشیمی ایران تحریمهای حمل و نقل دریایی و کشتی سازی اشاره کرد.
افزون بر لغو تحریمهای ثانویه مربوط به هستهای آمریکا در روز اجرا 400 فرد و شرکت را از فهرست اتباع خاص تعیین شده و اشخاص تحریم شده دفتر کنترل اموال خارجی وزارت خزانه داری را حذف کرد.
انتهای پیام
نظرات