به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری روسیا الیوم، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق دستور آغاز تحقیقات در پرونده فساد مالی در قراردادهای خرید و فروش اسلحه را صادر کرد، این در حالی است که اختلافات داخلی عراق در مورد مبارزه با فساد خطر به تاخیر افتادن عملیات آزادسازی موصل و بهرهمندی از دستاوردهای اخیر علیه افراطیها را به دنبال دارد.
همین اختلاف نظرها فعالیت دولت عراق را برای ماهها متوقف کرد و باعث آغاز درگیریهایی میان معترضان و نیروهای امنیتی در شهر بغداد شد.
حیدر العبادی دستور ممنوع السفری اسامی کسانی که در اتهامات وزیر دفاع مطرح شده از جمله شخص رئیس پارلمان را صادر کرد.
دفتر حیدر العبادی افزود: این دستور به منظور تحقیقات درباره صحت و سقم ادعاها و در راستای مهم بودن اتهامات وارد شده است.
وزیر دفاع عراق علاوه بر سلیم جبوری، محمد کربولی، عالیه نصیف، حنان فتلاوی از نمایندگان پارلمان عراق را نیز به فساد در قراردادهای تسلیحاتی متهم کرد.
این در حالی است که حسن توران، معاون رئیس کمیسیون حقوقی پارلمان عراق این دستور العبادی را غیرقانونی دانست.
سلیم جبوری، رئیس پارلمان عراق نیز اتهاماتی که خالد العبیدی، وزیر دفاع این کشور در جلسه پارلمان مبنی بر فساد در قراردادهای تسلیحاتی عنوان داشت را رد کرد.
العبیدی پس از این نشست که پشت درهای بسته برگزار شد در صفحه شخصی خود در فیس بوک اعلام کرد که جزئیات کلاهبرداری در قراردادهای تسلیحاتی را در اختیار دارد.
اما وی در این پست اشارهای به دلایل و مدارک خود نکرد.
وزیر دفاع عراق همچنین در پستی جداگانه تاکید کرد که بسیاری از نمایندگان مظنون به ارتکاب جرائم مشابهی هستند.
العبادی در بیانیهای اعلام کرد که از کمیته شفاف سازی که هیاتی دولتی و مکلف به مبارزه با فساد است خواسته تحقیقات در مورد این اتهامات را آغاز کنند.
العبیدی برای توضیح در مورد این اتهامات به پارلمان فراخوانده شد.
پس از نشست پارلمان، جبوری در کنفرانسی مطبوعاتی که از تلویزیون پخش شد گفت: اتفاقاتی که رخ داده به دلیل عدم استیضاح العبیدی مسخره و کاری بیهوده است.
در مقابل وزیر دفاع عراق در گفتوگویی تلویزیونی گفت استیضاح یک نماینده در پارلمان توطئه "گروه مفسد" و تلاش سیاسی برای ضربه زدن به وی به دلیل مبارزه با فساد است.
وی ادامه داد: از زمان به عهده گرفتن مسئولیت وزارت دفاع موارد فساد در قراردادهای تسلیحاتی و پدیده "سربازان خیالی" به شدت کاهش یافته است.
وی در توضیح پدیده "سربازان خیالی" گفت: منظور از آن اعضایی از ارتش است که در حقیقت وجود خارجی ندارند اما به اسم آنها حقوق پرداخت میشود.
انتهای پیام
نظرات