به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز مقامات آمریکایی اعلام کردند که گرچه چنین احتمالی وجود دارد اما قدرت فنی داعش برای ساخت چنین سلاحهایی بسیار محدود است.
یکی از مسئولان آمریکایی در این باره گفت: نیروهای آمریکایی به شکل منظم به جمع آوری ترکشهای خمپارههای شلیک شده از سوی داعش برای انجام آزمایشات جهت بررسی احتمال وجود مواد شیمیایی در این خمپاره ها را آغاز کردهاند چرا که گروه تروریستی داعش چند ماه پیش از عملیات موصل نیز از گاز خردل استفاده کرده بود.
یک مسئول دیگر نیز اعلام کرد نیروهای آمریکایی در خمپارههای مورد آزمایش قرار گرفته متعلق به حملات داعش در پنجم اکتبر وجود گاز خردل را تایید کردند.
به گفته این مسئول داعش در این حمله نیروهای محلی عراق را هدف گرفته بود نه نیروهای آمریکایی یا ائتلاف.
این مسئول آمریکایی که خواست نامش فاش نشود به خبرگزاری رویترز گفت با توجه به شیوههای فجیع و غیرانسانی که داعش در حملاتش به کار میگیرد وقوع چنین رویدادی عجیب نیست.
در همین حال مسئولان آمریکایی معتقد نیستند که داعش تاکنون موفق به تولید سلاحهای شیمیایی با تاثیرات کشنده شده باشد و این به آن معناست که همچنان سلاحهای متعارف خطر اصلی برای پیشروی نیروهای عراقی و کرد به شمار میآید.
در عراق حدود 5000 نیروی آمریکایی حضور دارند و مسئولان اعلام کردند که بیش از 100 تن از آنها با نیروهای عراقی و پیشمرگ در حمله موصل از طریق ارائه مشاوره به فرماندهان و حمایت هوایی مشارکت دارند اما مسئولان اعلام کردند این نیروها در خطوط مقدم جنگ حضور ندارند.
انتهای پیام
نظرات