• دوشنبه / ۱۷ آبان ۱۳۹۵ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 95081712055
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

معاون پارلمانی رییس جمهور:

رییس جمهور به دنبال کارهای "پوپولیستی" نیست

رییس جمهور به دنبال کارهای "پوپولیستی" نیست

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: رییس جمهور اعتقادی به حرکات پوپولیستی ندارد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، حسینعلی امیری در جلسه شورای اداری استان کرمانشاه که امروز (17 آبان) برگزار شد، با اشاره به شرایط سخت مقطعی که دولت یازدهم کشور را تحویل گرفت، بی ثباتی اقتصادی را از مهمترین مشکلات آن زمان دانست و تاکید کرد: در آن مقطع وضعیت اقتصادی کشور نه برای هفته و ماه، بلکه برای یک روز هم قابل پیش‌بینی نبود و این شرایط نتیجه‌ای جز عدم سرمایه‌گذاری، بیکاری، تورم و گرانی نداشت.

معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود: در این مدت نوسانات قیمت سکه از 500 هزار تومان به 1.5 میلیون تومان و همچنین نوسانات شدید قیمت ارز را داشتیم که متاسفانه کنترل هم نمی‌شد.

به گفته این مسئول در آن زمان بازاریانی که همواره در کنار نظام و انقلاب بودند به دلیل تورم افسارگسیخته و اینکه دارایی‌های آنان یک سوم شده بود، دست به اعتصاب زدند و اعتصاب در بازار شهرهای بزرگ مانند تهران، اصفهان و ... رخ داد.

امیری با بیان اینکه در دولت گذشته هرکجا پول کم می‌آمد به ذخایر بانک مرکزی و دارایی‌های مردم دست اندازی می‌شد، تاکید کرد: بخش قابل توجهی از بدهی دولت کنونی به بانک‌ها و بانک مرکزی مربوط به گذشته است.

وی عنوان کرد: کشوری که در سال‌های قبل از 84 از نظر تولید گندم به خودکفایی رسیده بود، به جایی رسید که مجبور شد گندم وارد کند و تنها چند روز پس از تحویل دولت توسط آقای روحانی اعلام کردند که فقط به اندازه ذخیره دو روز در سیلوها گندم داریم و این در حالیست که امروز برای 2.5 سال ذخیره گندم داریم و به صادرات فکر می‌کنیم.

معاون پارلمانی رئیس جمهور به شرایط سخت بین‌المللی ایران نیز اشاره کرد و افزود: به سختی کالایی وارد ایران می‌شد و درگیر قطعنامه‌های ظالمانه شورای امنیت و سازمان ملل بودیم.

به گفته این مسئول این قطعنامه‌ها حقوق بین‌المللی ایران را تضعیف کرده بود و کسی با ما مراودات انجام نمی‌داد و هیچ کالایی به مقصد ایران حمل نمی‌شد.

امیری گفت: آخرین قطعنامه‌ای که علیه ما صادر شد تا 90 درصد مشابه قطعنامه‌ای بود که علیه عراق صادر شده بود و داشتیم به سمت "نفت در برابر غذا و دارو" می‌رفتیم.

وی با بیان اینکه بیمه‌های بین‌المللی برای ایران مسدود بود و این شرایط کار را برای تجار سخت کرده بود، اظهار کرد: حتی بانک‌ها هم با ما کار نمی‌کردند و وزارت خارجه برای کارمندانش در سایر کشورها با چمدان پول حمل می‌کرد و مجامع بین‌المللی از ما دریافت پول هم انجام نمی‌دادند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نفت ایران را کسی نمی‌خرید و به دلیل اینکه مجبور بودیم تحریم‌ها را برای فروش نفت دور بزنیم درگیر فساد شدیم. به علاوه برای ما تعیین می‌کردند که به جای پول نفت باید چه کالاهایی وارد کنیم.

امیری در اولویت قراردادن برجام از سوی رئیس جمهور را کاملا حکیمانه و درست دانست و عنوان کرد: هیچ کشوری در جهان وجود ندارد که به این سادگی از مشمولیت فصل هفت منشور خارج شود و با یک قطعنامه شش قطعنامه دیگر را خنثی کند.

وی با بیان اینکه با تلاش تیم مذاکره کننده و هدایت‌های مقام معظم رهبری برجام به نتیجه رسید، تصریح کرد: امروز بخش قابل توجهی از تحریم‌ها برداشته شده و اگرچه در برخی از موارد با بدعهدی آمریکا مواجهیم، اما گشایش‌های زیادی ایجاد شده است.

امیری گفت: رئیس جمهور برجام را برای توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال و گشایش در مسائل اقتصادی و معیشت مردم در اولویت قرار دارد و اکنون نتایج آن را می‌بینیم.

معاون پارلمانی رئیس جمهور به دست آوردن مجدد بازار نفت و اینکه ایران در اوپک تعیین کننده شده را از جمله این دستاوردها دانست و اظهار کرد: امروز دیگر حمل و نقل کالا به ایران را داریم.

وی به وضعیت امور داخلی کشور در گذشته و امروز هم اشاره و عنوان کرد: در اواخر سال 91 مشکلات داخلی به سطح سران قوا هم رسیده بود و شاهد بودیم که چه مطالبی در مجلس مطرح شد، اما امروز وحدت، همدلی و وفاق را شاهدیم و نمونه آن رای آوردن سه وزیر در هفته گذشته بود که نشان می‌دهد تعامل خوبی بین دولت و مجلس وجود دارد.

امیری گفت: اینکه برخی نقد می‌کنند که چرا در بدنه اقتصادی دولت ترمیمی ایجاد نشده نیز حملات روانی است، زیرا در این بخش تصمیمات خوبی گرفته شده و کارهای قابل توجهی انجام شده است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور کاهش نرخ تورم از 40 درصد به هشت درصد، مدیریت شرایط کشور در حالی که بسیاری از کشورها به دلیل افت بهای نفت با بحران داخلی مواجه شدند، عدم استفاده از ذخایر کشور و اضافه کردن به صندوق ذخیره ارزی و ... را از جمله اقدامات مثبت تیم اقتصادی دولت دانست.

امیری تاکید کرد: وقتی رزمنده‌ای اینگونه کار می‌کند و با شجاعت در حال فتح است، او را از حرکت باز نمی‌دارند، بلکه ترغیب و تشویقش می‌کنند.

وی با بیان اینکه مشکلات موجود را نفی نمی‌کنیم، اظهار کرد: اگرچه مشکلاتی هم داریم، اما نیازمند همراهی بخش‌های مختلف و حتی بخش خصوصی است، زیرا دولت با محدودیت منابع مواجه است.

به گفته این مسئول، همین یارانه 48 هزار میلیارد تومانی که پرداخت می‌شود بار سنگینی به دوش دولت است که از بودجه عمومی کشور پرداخت می‌شود.

امیری با بیان اینکه رئیس جمهور به دنبال کارهای پوپولیستی، چاپ پول و ... نیست، تاکید کرد: ایشان به تیم اقتصادی وقت دادند که منابع مالی درستی تعریف کنند و البته اولویت بندی نیز برای منابع کشور انجام شده است.

وی با بیان اینکه در درگیری‌های سیاسی خیر و منفعتی نیست، گفت: امروز ابراهیم وار در میان آتش کشورهای اطراف مانند عراق و افغانستان و سوریه زندگی می‌کنیم و باید قدر این شرایط را بدانیم و به هر کس که با علاقه در کشور کار می‌کند، کمک کنیم.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه در خصوص استان کرمانشاه نیز در چارچوب مقدورات کمک‌ها انجام خواهد شد، افزود: همواره به استان‌هایی مانند کرمانشاه، خوزستان، ایلام و ... که درگیر جنگ بودند، دید ویژه داشتم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha