کمال دهقانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تاثیر آن دراجرای برجام گفت: برجام یک قرارداد بینالمللی است و تنها قرارداد بین ایران و آمریکا نیست و اتحادیهی اروپا و قدرتهای شورای امنیت و آلمان نیز در آن توافق حضور دارند که بر مبنای آن قطعنامهی 2231 صادر شد و این خود نشان میدهد که این تعهد چند جانبه بینالمللی است.
وی با تاکید بر این که با تغییر و تحول در یک کشور، نمیتوان خدشهای به این قرارداد وارد کرد افزود: آمریکا در عرصهی روابط بینالمللی همچون سایر کشورها به دنبال منافع خود است و طبیعتا برای رسیدن به این منافع باید پایبند به توافقات و قراردادهای بینالمللی باشد. ممکن است خیلی از مسائل در شعارها و تبلیغات انتخاباتی مطرح شود ولی طبیعتا کسی که رئیس جمهور یک کشور قدرتمند میشودبا اطلاعات و واقعیات موجود اقداماتش را انجام میدهد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: در هر صورت اگر آمریکا هر اقدامی انجام دهد ما نگرانی نداریم چون در نهایت این آمریکا است که در انزوا قرار میگیرد و به ضرر منافعش تمام میشود.
به گفتهی وی، برجام رویهی خود را دارد و ایران نیز بر اساس قانون مصوب مجلس در مورد انجام اجرای اقدامات متقابل و متناسب اقداماتی را انجام میدهد. قطعا تغییر و تحول در دولت و کشوری نباید بنای موضع گیری دربارهی این گونه موارد شود.
دهقانی در مورد تاثیر ریاست جمهوری آمریکا بر حمایت دولتی ایالات متحده از عربستان و اقداماتش در منطقه گفت: موضوع عربستان تنها مربوط به ترامپ نیست و کل کشورهای غربی متوجه اشتباهات استراتژی و دخالتهای بی مورد عربستان در پرورش تروریسم شده است.
وی گفت: عربستان در طول سالهای گذشته با اتکا به درآمد نفتی و رشد و توسعهی فرهنگ افراطی و تکفیری پول خرج کرده و اقداماتی همچون حمله به یمن و اتفاقات 11 سپتامبر را رقم زده که عمده تروریستهای آن تابعیت سعودی داشتند.
وی ادامه داد: اکثر تحلیلگران بر این باورند که عربستان سیاستهای اشتباهی را در پیش گرفته و به نظر میرسد که این کشور نیز متوجه اشتباهات استراتژیک خود در حمله به یمن شده است که در نهایت منجر به شکست آنها شد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه در دولت اوباما نیز از سیاستهای عربستان انتقاد شد و باعث سردی روابط بین عربستان و آمریکا گردید گفت: عربستان برای حفظ امنیتش به کشورهای غربی متکی است و امنیت ذاتی ندارد و وضعیتش در آینده مشخص نیست، به طور کلی در آینده نزدیک دیگر هیچ کشوری تمایل به حمایت از عربستان ندارد و در مورد نحوه مواجهه ترامپ با عربستان نیز میتوان در آینده ارزیابی و تحلیل کرد.
انتهای پیام
نظرات