اصغر پرتوی در گفتوگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: یکی از اصلیترین تاثیرهای وجود جلسات مناظره دانشجویی توسعه و تقویت فرهنگ گفتوگو و تعامل و برقراری ارتباط با همنوعان در جامعه است و میآموزد که چگونه بتوانیم تعامل اجتماعی خود را بهخصوص در برخورد با مخالفان و بهویژه مخالفان نظری ارتقاء بخشیم.
وی افزود: هیچ کدام از انسانها مشابه هم نیستند و عقاید، باور و ایدههای مختلفی دارند. همچنین اولویتها و سلایق خاص خود را دارند، در عین حال با وجود این تفاوتها باید در کنار هم زندگی کرده و همزیستی داشته باشند و این همزیستی حاصل نمیشود مگر از طریق تحمل متقابل و سازنده با یکدیگر که این امر نیز از طریق تعامل و گفتوگو امکانپذیر و آسان خواهد شد.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: این مناظرات به لحاظ اینکه تعامل اجتماعی و قدرت تحمل نطرات را ارتقاء میبخشند، فضایی برای رفتن به سمت منطق و استدلال ایجاد میکنند و تجربهای برای ورود به جامعه مستقل هستند. در واقع این مسابقات به نوعی تمرین جامعهپذیری اجتماعی و سیاسی برای افراد بهخصوص دانشجویان است.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان خاطرنشان کرد: این مناظرهها علاوه بر اینکه ارتقای فرهنگ گفتوگو و تعامل را در پی دارد، کنجکاو بودن و ایجاد سوال و پرسیدن آن را پرورش میدهد و فضایی ایجاد میکند که دانشجویان به سمت یافتن پاسخ برای سوالات خود بروند.
وی تصریح کرد: برانگیختن دانشجو برای تحقیق و کنجکاوی، پویایی علمی و تحرک در محیطهای علمی و آموزشی از دیگر مزایای چنین جلسات و مناظرههایی است. لذا میتواند مفید و مثمرثمر بوده و راهگشای مشکلات جامعه باشد که در حال توسعه، تحول و گذار است و توسعه اجتماعی و سیاسی خود را طی میکند.
این استاد دانشگاه این مناظرهها را پایهای برای تاکیدهای نظام تحت عنوان کرسیهای آزاداندیشی دانست و تاکید کرد: تربیت نسل جوانی که بتوانند تعامل مفید و سازنده در جامعه داشته باشند، از اهمیت بسیاری برخوردار است و چنین مسابقات و مناظرههایی میتواند در راستای تقویت چنین هدفی باشد.
انتهای پیام
نظرات