به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه الجزیره، شب گذشته پنج اتوبوس حامل ۴۰۰ غیرنظامی وارد حومه غربی حلب شدند در حالی که امروز نیز ۲۰ اتوبوس دیگر حامل افراد مسلح و خانوادههایشان از شرق حلب خارج شدند که به این ترتیب تعداد اتوبوسهایی که از شرق حلب خارج شدهاند به ۴۰ اتوبوس میرسد.
خبرگزاری نووستی روسیه نیز گزارش داد، ۲۰۰۰ تن از افراد مسلح و خانوادههایشان در سری جدید از شرق حلب خارج شدهاند.
دیده بان حقوق بشر سوریه نیز گزارش داد، ۶۵ اتوبوس حامل ۳۵۰۰ تن از نیمههای شب گذشته شرق حلب را ترک کردهاند.
المیادین نیز گزارش داد، ۵۰۰۰ تن از افراد مسلح و خانوادههایشان از شرق حلب خارج شدهاند.
در این راستا مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در توییتر نوشت که ۱۲ هزار غیرنظامی تاکنون از حلب خارج شدهاند که ۴۵۰۰ تن از آنه از نیمه شب گذشته خارج شدهاند.
احمد دبیس، رئیس یگان پزشکان و داوطلبان که عملیات خروج در نزدیکی منطقه خان العسل را که تحت کنترل مخالفان است، هماهنگ میکند، گفت: افرادی که منتقل میشوند شرایط خوبی ندارند.
یک مسئول سازمان ملل نیز گفته بود، روند خارج کردن از منطقه تحت کنترل مخالفان مسلح از شرق حلب در ساعات پایانی شب گذشته از سرگرفته شد آن هم بعد از سه روز تاخیر.
تلویزیون سوریه نیز گزارش داد، اتوبوسهایی که افراد مسلح را از شرق حلب به همراه خانوادههایشان میبردند ترک آخرین بخش تحت کنترل مخالفان در شهر را آغاز کردهاند.
منابع مخالفان به آناتولی گفتند که ۲۰ هزار تن از ساکنان تحت محاصره حلب امروز خارج میشوند در حالیکه روند خروج همه از بقیه شهر فردا تکمیل خواهد شد. در مقابل ۴۰۰۰ تن از ساکنان فوعه و کفریا نیز خارج خواهند شد.
اما الزبدانی و مضایا که در توافق جدید دو طرف اضافه شدند، روند خروج ساکنان این دو شهرک از فردا از سر گرفته خواهد شد که مصادف است با روز نهایی خروج تعداد مورد توافق شده از ساکنان فوعه و کفریا.
این درحالی است که خبرنگار المیادین گزارش داد، ۱۵ اتوبوس وارد محلههای شرق حلب شدهاند و این اتوبوسها افراد مسلح را به همراه خانوادههایشان به دو محله الراشدین و خان طومان و از آنجا به مناطق دیگر خواهند برد. همین طور انتظار میرود ۵۰ اتوبوس دیگر در گذرگاه الراموسه برای تکمیل این روند حاضر شوند.
خبرنگار المیادین نیز گزارش داد، وزیران دفاع روسیه، ایران و ترکیه فردا (سهشنبه) در مسکو همزمان با نشست وزیران خارجه این کشورها نشست برگزار میکنند.
این در حالی است که ۲۱ دستگاه اتوبوس که قصد ورود به فوعه و کفریا را داشتند در نتیجه درگیری افراد مسلح احرار الشام و جبهه النصره آتش گرفتند.
افراد مسلح اتوبوسها را هدف گرفتند. منابع گفتند، افراد مسلح ۲۱ دستگاه اتوبوس را بعد از خروجشان از سرمین به سمت بنش که ورودی فوعه و کفریا است، آتش زدند.
این بعد از ورود ۱۵ اتوبوس به محلههای شرق حلب در صبح روز یکشنبه بود.
همچنین خبر رسیده که هشت اتوبوس از مجموع ۱۲۰ اتوبوس وارد شهرک فوعه و کفریا شده تا افراد زخمی و بیمار را خارج کند. به رغم این درگیریها توافق همچنان به قوت خود باقی است.
تشکیلات جند الاقصی وابسته به جبهه النصره تحت رهبری ابو البهاء الاصفری مسئولیت آتشزدن اتوبوسها را که به سمت فوعه و کفریا میرفتند را برعهده گرفته است.
در همین حال فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان در پی تاخیر سه روزه روند تخلیه ساکنان شرق حلب گفت: وضعیت ساکنان شرق حلب ناراحت کننده و ناامیدکننده است. بسیاری منتظر ازسرگیری روند خروج هستند درحالی که از سرما میلرزند و کمک پزشکی و انسانی کافی وجود ندارد. باید فورا روند خروج ساکنان از شرق حلب ازسرگرفته شود.
وی گفت: تمامی کسانی که میخواهند خارج شوند باید بدون معطلی و قید و شرط و به صورت امن منتقل شوند. باید به نمایندگان سازمان ملل و صلیب سرخ نیز اجازه انجام فعالیتشان داده شود. با توجه به شرایط جوی و اوضاع نامناسب عامل زمان عنصر بسیار مهمی است.
اشتاین مایر گفت: اخبار درباره عملیات اعدام طی روند خروج هولناک است و مسئولیت تضمین سلامتی بقیه ساکنان حلب و محافظت از جان آنها در برابر "حملات وحشیانه" بر عهده نظام سوریه و روسیه است.
شکست بزرگ مخالفان سوریه در شرق حلب و کنترل کامل ارتش سوریه بر این منطقه، کشورهای حامی شورشیان را واداشته تا برای نجات مخالفان دست به کار شده و به بهانه حفظ جان غیرنظامیان خواهان آتشبس در حلب شوند. این در حالی است که ارتش سوریه از آغاز عملیات خود در شرق حلب گذرگاههای انسانی را برای خروج افراد مسلح و خانوادههایشان از این منطقه ایجاد کرده بود و هزاران فرد مسلح و غیرنظامی از شرق حلب خارج شدهاند.
انتهای پیام
نظرات