به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیر کل سازمان ملل گفت: آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل معتقد است که هیچ جایگزینی برای راهکار تشکیل دو کشور نیست در نتیجه هر اقدام یکجانبهای میتواند مانعی بر سر این راهکار باشد و این مسئلهای است که دبیر کل را به شدت نگران میکند.
وی تأکید کرد: موضع سازمان ملل درباره احداث شهرکهای جدید در کرانه باختری و قدس شرقی تغییر نکرده است. ما این اقدامات را جزو اقدامات یکجانبه به حساب میآوریم. دو طرف باید مذاکراتی را با حسن نیت برای تحقق هدف تشکیل دو کشور فلسطین و اسرائیل برگزار کنند.
رژیم صهیونیستی روز سهشنبه از تصمیم خود برای احداث ۲۵۰۰ واحد مسکونی در کرانه باختری خبر داد.
بعد از روی کارآمدن رسمی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، رژیم صهیونیستی با احداث ۵۶۶ واحد مسکونی در قدس شرقی موافقت و محدودیتهای شهرک سازی در قدس را لغو کرد.
اتحادیه اروپا نیز ضمن محکوم کردن تحرکات اسرائیل در زمینه شهرک سازی، اعلام کرد که طرح اسرائیل برای افزایش شهرکسازیها احتمال صلح با فلسطینیها را از بین میبرد.
مرکز سیاست خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرد: طرحهای اسرائیل اعتراضات بین المللی را به چالش میکشد. متأسفانه اسرائیل به رغم نگرانی جدی جامعه جهانی به این سیاست خود ادامه میدهد.
فرانسه نیز ضمن محکوم کردن ساخت صدها واحد مسکونی جدید برای شهرک نشینان یهودی در قدس شرقی، تاکید کرد که شهرک سازی خطری جدی برای راه حل تشکیل دو کشور خواهد بود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه اظهار داشت که ادامه شهرک سازی رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطینی خطر و تهدیدی جدی برای راه حل تشکیل دو کشور است که شرکت کنندگان در اجلاس بین المللی صلح پاریس در ۱۵ ماه جاری بر پایبندی به آن تاکید کرده بود.
رومان نادال افزود که قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت که در ۲۳ دسامبر سال گذشته صادر شد و بر توقف فوری شهرک سازی رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطینی تاکید کرد، هرگونه ساخت و ساز این رژیم در اراضی اشغالی را اقدامی نامشروع دانسته و خواستار توقف آن شد.
وزارت خارجه مصر نیز در بیانیهای اعلام کرد: ادامه روند شهرک سازی فرصت تشکیل دو کشور را از بین برده و تلاشها برای ازسرگیری روند صلح و احیای مذاکرات میان دو طرف را ناکام میگذارد.
در این بیانیه آمده است: این اقدام اسرائیل حق مردم فلسطین در تشکیل کشور مستقل در مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی را نادیده میگیرد.
وزارت خارجه مصر بر لزوم توقف اتخاذ اقدامات یکجانبه و افزایش تلاش جامعه جهانی برای تشویق فلسطین و اسرائیل به ازسرگیری مذاکرات تأکید کرد.
شورای امنیت در قطعنامهای بیسابقه اخیرا شهرک سازی های اسرائیل را محکوم کرده است.
اتحادیه عرب نیز در بیانیهای اعلام کرد: شورای امنیت باید به مسئولیت خود درباره مقابله با شهرکسازیهای اسرائیل عمل کند.
نبیل ابوردینه، سخنگوی رسمی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین هم گفت: تصویب ساخت ۲۵۰۰ واحد مسکونی در کرانه باختری چالش و حقیر کردن جامعه جهانی و اقدامی محکوم شده است که عواقب وخیمی به دنبال خواهد داشت.
وی گفت: این اقدام هرگونه تلاشی برای بازگشت امنیت و ثبات را از بین برده و تندروی و تروریسم را تقویت میکند.
اردن نیز تمامی اقدامات اسرائیل را با هدف تداوم شهرکسازی نقض علنی قوانین بینالمللی و نابودی برنامه ریزی شده روند صلح در منطقه خواند.
محمد مومنی، سخنگوی دولت اردن تاکید کرد: کشورهای بزرگ و ناظر بر روند صلح باید بر اسرائیل فشار وارد کنند تا دست از سیاست شهرک سازی بردارد و زمینه را برای احیای مذاکرات صلح و راه حل دو کشوری به عنوان تنها راه حل موجود باز کنند.
این درحالی است که کاخ سفید درباره شهرکسازیهای جدید اسرائیل در اراضی فلسطینیها سکوت اختیار کرده و توضیح نداده که آیا دونالد ترامپ موافق این شهرک سازیهاست یا خیر.
دولت باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا با شهرکسازیهای اسرائیل مخالف بود و بر تحقق راهکار تشکیل دو کشور تأکید داشت.
شون اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید در جواب سؤالی درباره نظر ترامپ درخصوص شهرکسازیهای اسرائیل گفت: اسرائیل همچنان همپیمان بسیار مهمی برای آمریکاست.
وی گفت: ترامپ میخواهد به اسرائیل نزدیکتر شود تا دستیابی اسرائیل به احترام تمام و کمال در خاورمیانه تضمین شود. ما با نخستوزیر صحبت خواهیم کرد.
انتهای پیام
نظرات