به گزارش ایسنا، در پی شایعه آتش سوزی بخشی از باغستان سنتی قزوین علی فرخزاد معاون عمرانی استاندار به همراه اعضای شورای ساماندهی باغستانهای سنتی قزوین در محل و محدوده مورد نظر حاضر شده و از نزدیک در جریان واقعه و حادثه قرار گرفت.
معاون عمرانی استاندار درخصوص این موضوع اظهار کرد: پس از بازدید از محل وقوع حادثه آنچه باید بدان اشاره کرد تا عموم شهروندان و مخاطبان در جریان اصل واقعیت قرار بگیرند، این است که چیزی به نام آتش سوزی در محدوده باغستان سنتی حادث نشده اما با قطع تعدادی از درختان در این منطقه مواجه شدیم که مصداق تخریب باغستان است.
وی تصریح کرد: اگرچه محدودهای که درختان آن قطع شده براساس طرح جامع شهری تغییر کاربری اخذ کرده است، اما طبق مصوبات کارگروه هیچ یک از درختان نباید قطع می شد و این حرکت کاملاً اشتباه و غیر قانونی بوده، اگر نگوییم که رفتاری عمدی صورت گرفته است.
فرخزاد تصریح کرد: بر همین اساس با دستور استاندار و هماهنگی با دادستان مقرر شد با تخریب کنندگان باغستان اعم از آمرین و عاملین به شدت برخورد شود تا احد الناسی به خود اجازه ندهد در آینده این رفتار مخرب و مغایر با ارزشها و اصول انسانی و حقوق شهروندی را تکرار کند.
وی اظهار کرد: باغستان سنتی قزوین از داراییهای ارزشمند استان قزوین است که همه باید در جهت حفظ و احیاء آن تلاش کنند.
به گزارش ایسنا، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان، مدیران کل مدیریت بحران، دفتر امور شهری و روابط عمومی، مدیران کل جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و گردشگری، محیط زیست و راه و شهرسازی، شهردار قزوین و صدیقی عضو شورای شهر، طاهری رئیس سازمان همیاری شهرداریها ی استان از منطقه و محدوده مورد نظر معاون عمرانی استاندار را همراهی می کردند.
ساماندهی باغستان منجر به رونق اقتصادی و گردشگری قزوین میشود
معاون عمرانی استاندار گفت: باغستان قزوین با هزاران سال قدمت بهعنوان میراثی گرانبها و ارزشمند محسوب میشود که ساماندهی باغستان منجر به رونق اقتصادی و گردشگری قزوین میشود.
به گزارش ایسنا، علی فرخزاد در جلسه ستاد ساماندهی باغستان سنتی قزوین که در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: باغستان قزوین با هزاران سال قدمت بهعنوان میراثی گرانبها و ارزشمند محسوب میشود که با کارکردهای متنوع میتواند موجب تحول اقتصادی و گردشگری استان شود.
وی افزود: طرح حفظ و احیای باغستانها باید منطبق بر اصول علمی باشد و در این راستا باید به نحوی پیش برویم که خود مردم نیز اشتیاق داشته باشند، هرچند کمکهای دولتی یکی از ملزومات اجرای پروژه حفظ و احیای باغستانهای سنتی قزوین است اما باید ایجاد انگیزه برای همکاری مردم نیز موردتوجه قرار گیرد.
معاون عمرانی استاندار خاطرنشان کرد: همه دستگاهها بهنوعی متولی پیشگیری از تخریب باغستان هستند و در این راستا لازم است به موضوعاتی چون جاده دسترسی، بیمه باغداران، تأمین امنیت، ایجاد انگیزه و اقتصادی کردن باغداری بیش از گذشته توجه شود.
وی تصریح کرد: هر یک از دستگاههای اجرایی باید وظایف خود را بهدرستی انجام دهند تا بتوانیم باغستانهای سنتی را در زمان مطلوبی احیا کنیم.
فرخزاد تأکید کرد: به دلیل گستردگی و اهمیت کار نیازمند مشارکت و همکاری همه دستگاههای اجرایی، باغداران و مسئولان کشوری هستیم تا بتوانیم قبل از هرگونه آسیب جدی به باغستان به وضعیت موجود سامان دهیم.
انتهای پیام
نظرات