• سه‌شنبه / ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ / ۰۴:۲۷
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 96012912717
  • خبرنگار : 71417

گروه‌های فلسطینی خواهان تحقق آشتی ملی

گروه‌های فلسطینی خواهان تحقق آشتی ملی

گروه‌های ملی و اسلامی فلسطین بر لزوم وجود اراده سیاسی برای اجرای آشتی ملی میان دو جنبش فتح و حماس تأکید کردند.

به گزارش ایسنا، گروه‌های فلسطینی در گفت‌وگوهای جداگانه با الرساله نت در واکنش به طرح آشتی ملی قطر که سه ماه قبل به جنبش‌های فتح و حماس داده شده بود، تصریح کردند که درخواست‌ها برای پایان دادن به شکاف داخلی ۱۰ ساله باید مورد توجه و پذیرش قرار گیرد.

این در حالی است که برخی منابع در گفت‌وگو با روزنامه القدس العربی، چاپ لندن گفته‌اند، طرح قطر  که سه ماه قبل به دو جنبش فتح و حماس ارائه شده بود، ساز و کارهایی را برای حل سه پرونده مورد اختلاف پیشنهاد کرده بود که پایه و اساسی برای گفت‌وگوهای آتی میان رهبران دو جنبش در نوار غزه به منظور تسهیل دستیابی به راه‌حلی برای پایان شکاف داخلی خواهد بود.

این منابع تأکید کردند که هنوز اختلاف نظرهایی درباره طرح قطر وجود دارد که می‌تواند منجر به شکست گفت‌وگوهای آتی یا تمدید زمان این گفت‌وگوها تا پس از تاریخ ۲۵ آوریل جاری شود. این طرح قطر شامل راهکارهایی درباره احیای پارلمان فلسطین، آغاز برگزاری جلسه مشترک تمامی نمایندگان و انتخاب رئیس جدید آن، فعال‌سازی سازمان آزادی‌بخش فلسطین با عضویت دو جنبش حماس و جهاد اسلامی در آن و نیز حل شکاف داخلی از طریق تشکیل دولت وحدت ملی است.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، خضر عدنان، از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین در گفت‌وگو با الرساله نت تصریح کرد که از هر گونه تلاش طرف‌های فلسطینی، عربی و اسلامی برای پر کردن خلأ موجود و ساماندهی به اوضاع داخلی حمایت می‌کند و گروه های فلسطینی هم باید هر چه سریعتر با درخواست ها برای پایان دادن به شکاف داخلی میان دو جنبش فتح و حماس پایان دهند.

عدنان خاطر نشان کرد که در صورت وجود اراده آزاد  فلسطینی برای نابودی رژیم صهیونیستی و مقاومت در برابر آن، شکاف داخلی خیلی زود از بین خواهد رفت؛ چرا که تنها طرف ذی‌نفع شکاف داخلی رژیم صهیونیستی است و اقدام به ایجاد تفرقه میان طرف های فلسطینی می کند

وی بر لزوم مشارکت گروه‌های فلسطینی در نشست‌های گفت‌وگوی ملی تاکید و اظهار کرد که تمامی گروه‌های فلسطینی از طرح رمضان عبد الله شلح، دبیر کل جهاد اسلامی حمایت کرده بودند اما تشکیلات خودگردان و جنبش فتح هیچ واکنشی به این طرح از خود نشان ندادند.

طلال ابو ظریفه، عضو دفتر سیاسی جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین هم اظهار داشت که طرح قطر خلاصه تمام طرح های ارائه شده در زمینه آشتی ملی است و تمامی راهکارهای دو جانبه میان جنبش های فتح و حماس به بن بست رسیده است و اکنون باید همه این طرح ها بر روی میز مذاکره قرار گیرد تا زمینه تشکیل دولت وحدت ملی فراهم شود.

وی افزود که دامن زدن تشکیلات خودگردان به بحران ها در نوار غزه نمی تواند راه را برای پشت سر گذاشتن شکاف داخلی موجود میان دو جنبش فتح و حماس باز کند بلکه باید سند وفاق ملی به عنوان برنامه دولت وحدت ملی آتی انتخاب شود.

عبد العلیم دعنا، عضو کمیته مرکزی جبهه خلق برای آزادی فلسطین هم اظهار داشت که گروه‌های فلسطینی نیازی به طرح های تحقق آشتی ملی میان دو جنبش فتح و حماس ندارند بلکه نیازمند اجرای توافقات صورت گرفته هستند و دو طرف بایت حسن نیت خود را در قبال طرف مقابل نشان دهند.

دعنا ضمن اعلام مخالفت با فشارهای تشکیلات خودگردان علیه ساکنان غزه، تصریح کرد که اوضاع اقتصادی این منطقه به شدت سخت و پیچیده است و بیکاری میان جوانان گسترش یافته است و عباس می خواهد این وضعیت را وخیم تر کند.

وی همچنین خواستار فعال سازی کمیته مقدماتی و وارد کردن دو جنبش حماس و جهاد اسلامی به آن به منظور انجام برخی اصلاحات در سازمان آزادی بخش فلسطین شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha