به گزارش ایسنا، استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه در گفتوگو با شبکه خبری اسکای نیوز عربی اظهار داشت: فکر میکنم آنچه رخ داد گامی مهم همراه با فرصتی بزرگ برای ایجاد اثراتی مثبت در مسیر کاهش تنشها و درگیریها در سوریه است و این توافقنامه فرصت بزرگی برای موفقیت پیش روی دارد.
دی میستورا گفت: سه کشور (روسیه، ایران و ترکیه) که از توان نظامی بالایی برخوردارند و در سوریه نیز حضور نظامی دارند، تصمیم گرفتند که با امضای این سند خود را به اجرای این توافقنامه ملزم کنند.
وی با تاکید بر اینکه این توافقنامه باید اجرایی شود، گفت: امیدوارم که امضای سند مذکور انگیزه و انرژی مثبتی برای مذاکرات دولت سوریه و مخالفان در ژنو باشد.
فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه تاکید کرد: کشورهای امضا کننده این توافقنامه اگر بخواهند قدرت اجرای موفق آن را دارند، اگر بندهای این توافقنامه اجرا شود، کمیتهای که توان نظارت و کنترل اوضاع را دارد، تشکیل میشود.
دی میستورا در ادامه، مذاکرات اخیر آستانه را دشوار اما جدی خواند به ویژه که با حضور نمایندگانی از اردن، آمریکا و دیگر طرفهای بینالمللی برگزار شد.
وی روز پنجشنبه تاکید کرد که سازمان ملل نیز با قدرت از این طرح حمایت میکند.
نمایندگان سه کشور ضامن آتشبس در سوریه یعنی ایران، روسیه و ترکیه در نشست پایانی دور چهارم مذاکرات آستانه سند مربوط به ایجاد مناطق امن و توقف درگیری در سوریه را به امضا رساندند.
طبق توافق، ظرف پنج روز پس از امضای سند گروه کار مشترک کشورهای ضامن برای تعیین مناطق کاهش تنش و مناطق امن و نیز حل مشکلت فنی تشکیل و چهار منطقه توقف درگیری در سوریه ایجاد میشود و کشورهای ضامن نیز باید اقدامات لازم برای تعیین مناطق کاهش تنش و مناطق امن در سوریه تا تاریخ 22 مه جاری را در پیش گیرند.
وزارت خارجه قزاقستان نیز با انتشار بیانیهای پس از امضای سند مذکور اعلام کرد که نتایج دور چهارم مذاکرات آستانه درباره سوریه را گامی جدید در نوع خود در مسیر برقراری صلح در این کشور ارزیابی میکند و از همه طرفها میخواهد تمامی این توافقنامهها را به اجرا بگذارند.
این وزارتخانه در ادامه بر آمادگی خود برای ادامه مشارکتش در تلاشهای بینالمللی برای بررسی راههای مختلف حل سیاسی بحران سوریه تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات