پروفسور عبدالکریم بهنیا در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه قناتها در کشور نیز اوضاع مناسبی ندارند، افزود: قناتهای چند هزار ساله در کشور در اثر بیتوجهی و بیمسوولیتی در حفظ و نگهداری در حال از بین رفتن هستند و هیچ تلاشی برای حفظ و احیاء آنها نمیشود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آب نیاز اولیه استانهایی مانند سمنان است، اظهار کرد: امروز که این استان و برخی استانهای دیگر که در مناطق کم بارش قرار دارند دچار خشکسالی شدید بوده و دچار بحران کمبود آب هستند.
وی با بیان اینکه امروز در این مناطق و از جمله در استان سمنان به مصرف آب بیشتری نیاز داریم، اضافه کرد: وجود چاههای غیرمجاز، اضافه برداشت از چاهها و همچنین برداشت غیرمجاز باعث خشکسالی شدید و فرونشست زمین در استان سمنان شده است.
بهنیا با اذعان به اینکه مقدار زیاد و قابل توجهی از منابع آبی کشور ما در بخش کشاورزی مصرف میشود، اظهار کرد: حدود 85 درصد آب کشور در بخش کشاورزی هدر میرود و آبیاری سنتی در بخش کشاورزی باعث هدررفت منابع آبی در کشور شده است و حل این مشکل نیازمند تغییر در الگوی کشت و همچنین اجرای طرحهای آبیاری با روشهای نوین و پیشرفته است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه مصرف ما خیلی بیشتر از ظرفیت منابع آبی فعلی است، خاطرنشان کرد: چاههای غیرمجاز و اضافه برداشتها باعث افت شدید منابع آبی در کشورمان شده است.
بهنیا خواستار مشارکت مردم و جوامع محلی برای مقابله با بحران آب شد و گفت: متاسفانه این بحران به راحتی حل نشده و این اضافهبرداشتها و افت سفرههای زیرزمینی نیز به این سادگیها جبرانپذیر نخواهد بود.
وی تصریح کرد: جنگ آینده برای تأمین منابع آب مورد نیاز خواهد بود و دیر یا زود، زمانی میرسد که جنگ بر سر آب آغاز خواهد شد. در آینده نه چندان دور، جنگ بر سر زمین و هوا نخواهد بود، جنگ برای تصاحب یک منطقه از زمین نخواهد بود، بلکه جنگ آینده برای تصاحب بر منابع آبی خواهد بود که چندان هم دور نیست.
بهنیا افزود: روزی فرا خواهد رسید که ما به جای اینکه مواد مورد نیاز دیگری از کشورهای دنیا خریداری کنیم، باید آب مورد نیاز کشور را از کشورهای دیگر خریداری کنیم، خدا کند آن روز فرا نرسد.
انتهای پیام
نظرات