• چهارشنبه / ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ / ۰۰:۰۱
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 96031005810
  • خبرنگار : 71567

توضیحات وزارت بهداشت درباره آیین‌نامه حق فنی آزمایشگاهی+ فیلم

توضیحات وزارت بهداشت درباره آیین‌نامه حق فنی آزمایشگاهی+ فیلم

قائم‌مقام دبیرخانه تخصصی و فوق تخصصی معاونت آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه آیین‌نامه ابلاغی این وزارتخانه درخصوص حق فنی آزمایشگاهی به هیچ‌عنوان نگران‌کننده نیست، گفت: آیین‌نامه ابلاغی تنها تاکید بر اجرای مصوبه قانونی مجلس شورای اسلامی برای داشتن حق فنی آزمایشگاه توسط افرادی که ph.D آزمایشگاه دارند می‌باشد بنابراین نباید موجب نگرانی سایر گروه‌ها در جامعه آزمایشگاهی باشد.

به گزارش ایسنا، دکتر امامی رضوی با اعلام این مطلب اظهار کرد: ما در حوزه ارائه خدمات آزمایشگاهی دو گروه را داریم که می‌توانند از نظر قانونی این خدمات را به عنوان محصول فنی عرضه کنند. گروه اول متخصصین آسیب‌شناسی هستند که می‌توانند با گذراندن دوره تخصصی بعد از دوره پزشک عمومی اجازه مسوولیت آزمایشگاه را عهده‌دار شوند.

وی در ادامه تصریح کرد: گروه دومی که اجازه حق فنی آزمایشگاه را دارند افرادی هستند که ph.D آزمایشگاه یا به نوعی علوم آزمایشگاهی را می‌گذرانند. در حال حاضر اگر سه نفر از این افراد با یکدیگر درخواست مسوولیت فنی را در رشته‌های مختلف ارائه دهند می‌توانند حق فنی آزمایشگاه را برعهده بگیرند. بنابراین این دو گروه در کشور افرادی هستند که می‌توانند آزمایشگاه را اداره کنند.

قائم‌مقام دبیرخانه تخصصی و فوق تخصصی معاونت آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: براساس مصوبه‌ای که مجلس شورای اسلامی ابلاغ کرده و به عنوان قانون مصوب شده افرادی که دارای پی‌اچ‌دی آزمایشگاه باشند در یک رشته تخصصی می‌توانند با گذراندن یک دوره تکمیلی به تنهایی مسوولیت فنی آزمایشگاه را برعهده بگیرند و آیین‌نامه‌ای که اخیراً از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شده در واقع اجرای این مصوبه قانونی است و مساله جدیدی اتفاق نیفتاده است.

به گفته وی، براساس آیین‌نامه فوق چنانچه افراد دارای دوره MD باشند یعنی دوره پزشکی عمومی را بگذرانند وارد دوره تکمیلی که کاملا در کنار دستیاران تخصصی آسیب‌شناسی خواهد بود و در انتها نیز آزمون گواهینامه این دوره را خواهند گذراند اگرچه تخصصی به آنها تعلق نمی‌گیرد و این افراد باید بعد از گذراندن دوره آزمون دشواری را نیز بگذرانند اما پزشک عمومی نباشند و پایه آنها علوم آزمایشگاهی بوده باشد باید حداقل بین 17 تا 24 ماه دوره تکمیلی را قبل از ورود به دوره تخصصی بگذرانند که البته این دوره‌ها نیز شامل آزمون‌هایی خواهد بود. در این صورت است که به آنها اجازه داشتن حق فنی آزمایشگاه داده خواهد شد.

دکتر امامی رضوی در پایان تاکید کرد: مدل ارائه خدمات آزمایشگاهی در کشور مدلی مخلوط است یعنی متخصصین آسیب‌شناسی و علوم آزمایشگاهی در حال حاضر می‌توانند مسئولیت فنی آزمایشگاه را می‌توانند برعهده بگیرند. در مصوبه اخیر تعداد محدودی افراد سنجیده و پذیرش خواهند شد چنانچه این دوره قابل اعتنا نباشد ممکن است نظام آموزش مورد بازبینی قرار بگیرد اما در حال حاضر نباید موجب ایجاد نگرانی در بین جامعه علوم آزمایشگاهیان شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۰۰:۲۳

پایه علوم آزمایشگاهی با PHD علوم پایه فرق میکنه.یک انگل شناس با مدرکPHD قراره بعد از ۱۸ ماه مسوول فنی ازمایشگاهی باشه که باید توش سرطان خون یا بیماریهایی مثل دیابت یا بیماریهای هورمونی یا بیماریهای روماتیسم و سرطانهای مختلف رو تشخیص بده! خدا به داد این مردم بدبخت برسه