«معصومه امامقلی» کارشناس ارشد طراحی پارچه و لباس و مدرس دانشگاه علمی و کاربردی جهاد دانشگاهی، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: نیازسنجی مناسب نسبت به تأمین نیاز پوشش بانوان جامعه متناسب با فرهنگ ایرانی _ اسلامی در جشنوارههای مد و لباس باید به خوبی متبلور شود.
وی در خصوص اینکه چه میزان نمایشگاههای مد و لباس میتواند احتیاج استان را رفع کند، گفت: بیش از هر چیز آگاهی مسئولان استانی برای اینکه به لباس به عنوان یک حرکت فرهنگی نگاه کنند نیاز است.
این مدرس دانشگاه علمی و کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین ادامه داد: چنانچه مسئولین از سخن کوتاه کرده و به عمل برسند بیشک ثمرات بسیاری برداشت خواهد شد و این جشنوارهها صرفا یک جشنواره سالیانه یا هر از گاهی نخواهد بود که مثل هر نمایشگاه دیگری برگزار شود و تمام.
کارشناس طراحی و دوخت افزود: در جشنواره وعدههایی از سوی مسئولان استانی در حمایت از طراحان و تولیدکنندگان مطرح میشود که اکنون میبایست فرازهایی از آن در جامعه رونمایی شود.
امامقلی با تأکید بر اینکه تبدیل شدن یک یا چند اثر به تولید انبوه نیاز به حمایت دارد، تصریح کرد: بیشک هنرمند طراح لباس و صنعتگر علم و هنر بر حسب توانایی خویش در هر زمان که لازم باشد به میدان خواهد آمد با این حال باید حمایت مسئولان را بیشتر از همیشه مشاهده کنند.
وی افزود: در این جشنواره بعضی از آثار قابلیت تولید انبوه را داشت که به طور حتم در رفع نیاز قسمتی از جامعه میتواند موثر باشد.
این مدرس دانشگاه علمی و کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین با بیان اینکه نگاه مسئولان در حمایت از تولیدکنندگان داخلی بی شک فاصله زیادی از حرف تا عمل دارد، خاطرنشان کرد: نشستهایی در این زمینه برگزار شده اما تا عمل فاصله بسیار است.
امامقلی تصریح کرد: در اهمیت طراحی لباس با معیار ایرانی-اسلامی و هویت ملی و دینی همین بس که در گذشته ایران باستان و ایران اسلامی صادر کننده مد به کشورهای مختلف و تمدنهای زمان خویش بوده و در لباس و پارچه بسیار نامدار و در اوج و عزت بود.
وی ادامه داد: افول امروز شاید به فراموشی سپردن تمدن کهن گذشته است که با نا آگاهی و فراموشیهای خویش پیش آمده است که به فرموده حضرت حافظ «سالها دل طلب جام جم از ما میکرد/آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا میکرد».
امامقلی افزود: حفظ و احیای هویت و اصالت فرهنگی و تمدن ایرانی- اسلامی با نگاه و تعریفی نو از داشتههای گذشته و ترجمه آن به نیاز روز میسر است.
مدرس دانشگاه علمی و کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین در پایان اظهار کرد: این امر به همت طراحان لباس انجام میشود اما با حمایت مسئولان در گسترش آن و ترویج و ساخت فرهنگ پوششی، به خصوص در میان جوانان و معرفی فرهنگ لباس سالم گامی موثر برداشته خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات