به گزارش ایسنا در این اجلاس که فردا(سه شنبه) با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی برگزار می شود، پس از تقدیم گزارش دستگاههای منتخب از عملکرد خود در زمینه اجرای منشور حقوق شهروندی، رییس جمهور نیز گزارش پیشرفت ها و راهکارهای رفع موانع در زمینه تحقق منشور حقوق شهروندی را به مردم ارائه می کند.
علی نجفی توانا، حقوقدان با تاکید بر اینکه منشور حقوق شهروندی برای اجرایی شدن باید تبدیل به قانون شود گفت: تا زمانی که منشور حقوق شهروندی به صورت قانون در نیاید هیچ فایده عملی نداشته و توقع مردم و دلسوزان به وضعیت حقوق بشر را در کشور افزایش میدهد.
حجتالاسلام و المسلمین حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با تاکید بر لزوم تبدیل منشور حقوق شهروندی به قانون گفت که به نظر میرسد دولت تمایل آنچنانی برای تبدیل این منشور به قانون ندارد لذا مجلس در صورت لزوم به این موضوع ورود پیدا کرده تا آن را تبدیل به قانون کند.
هوشنگ پوربابایی، وکیل دادگستری با بیان اینکه پیش از این قانون در خصوص مطالب موجود در منشور حقوق شهروندی در مقام بیان بوده است، گفت: به طریق اولی اصولا و اساسا این موارد الزام آور بوده و رییس جمهور صرفا این موارد را جمع آوری کرد و از قوانین موجود غبار روبی به عمل آورد.
صالح نقره کار، وکیل دادگستری از دولت خواست که موانع تحقق مفاد منشور حقوق شهروندی را به طور صریح به مردم گزارش دهد.وی با اشاره به یکساله شدن منشور حقوق شهروندی گفت: انتشار منشور گام نخست توسعه و اصلاح نظام حقوقی است، ماهیت نشر یک برنامه و خط مشی واحد متضمن حقوق و حدود شهروندی و حکمرانی یک عمل موجه است اما کافی نیست.
یحیی کمالیپور، عضو هیات رییسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: منشور حقوق شهروندی خروجی مطلوبی نداشته است چون ضمانت و ساختار اجرایی لازم را ندارد.
محمد نیشابوری، عضو حزب اسلامی کار گفت: در کنار دولت خود مردم هم باید به منشور حقوق شهروندی توجه کنند چراکه بسیاری از مشکلات آنها با اجرایی شدن دقیق این منشور و تبدیل شدن آن به قانون برطرف می شود.
کامران آقایی، حقوقدان در رابطه با بیان اینکه باید حقوق شهروندی در جامعه به مطالبهگری تبدیل شود گفت: یکی از شرایطی که یک مجموعه مقررات برای موضوعی تدوین میشود این است که باید این موضوع در سطح جامعه به مطالبهگری تبدیل شود.
رحیمی جهانآبادی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با تاکید بر لزوم تبدیل شدن منشور حقوق شهروندی به قانون گفت: کمیته حقوقی فراکسیون امید مطالعه برای طراحی طرحی جهت تبدیل منشور حقوق شهروندی به قانون با ضمانت اجرایی را آغاز کرده است تا بتوان شاهد پیادهسازی این منشور در کشور باشیم.
حسین احمدی نیاز، وکیل دادگستری، بر این موضوع که نهاد مستقل ناظر بر نقض حقوق شهروندی و بشر باید تشکیل شود، تاکید کرد و گفت: این امر موجب می شود تا از یک سو شایبه صوری و تشریفاتی بودن منشور حقوق شهروندی کم رنگ شده و از دیگر سو موجبات پدیداری اعتماد ملت به این نهاد و دولت فراهم شود.
نعمت احمدی در گفتوگو با ایسنا، درباب ارزیابی منشور حقوق شهروندی و نقاط قوت و ضعف آن گفت: اگر آقای روحانی این منشور را تهیه نمی دید، چه اتفاقی می افتاد؟ نفع و ضرر آن چه بود؟ نقطه قوت و نفع، آن بود که یکسری قوانین موجود درباره حقوق شهروندی، مانند فصل سوم قانون اساسی، مواردی از قانون آیین دادرسی کیفری، قوانین جزایی، قوانین متفرقه و قانون حفظ حقوق شهروندی را به صورت منظم با تقسیم بندی در یک جا جمع آوری شد.
انتهای پیام
نظرات