• یکشنبه / ۱۷ دی ۱۳۹۶ / ۱۵:۵۵
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 96101708987
  • خبرنگار : 71089

/مقاله-نیویورک تایمز/

ترامپ نمی‌تواند بهای شکست روابط با پاکستان را بپردازد

ترامپ نمی‌تواند بهای شکست روابط با پاکستان را بپردازد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا نمی‌تواند بهای شکست روابط با پاکستان را بپردازد. چنین اقدامی می‌تواند برای آمریکا مضر باشد و باعث بهبود روابط پاکستان و چین شود.

به گزارش ایسنا، نیویورک تایمز در مقاله‌ای نوشت: رویکرد خصمانه ترامپ در عرصه بین‌المللی نشان می‌دهد که وی استراتژی مناسبی برای برنامه‌هایش ندارد.

براساس این مقاله، گزافه گویی‌های پرزیدنت ترامپ و رویکرد وی همگان را به این سمت سوق می‌دهد که نسبت به اینکه ترامپ برنامه جدی برای مدیریت اقدامات و تحرکات جهان دارد، مردد باشند. رئیس‌جمهوری دونالد ترامپ در گله کردن خوب است. همان‌گونه که در سال نو در توئیتی علیه پاکستان اتمام حجت کرد.

رئیس جمهوری آمریکا در پیامی در توئیتر نوشت: آمریکا به طرز احمقانه‌ای طی ۱۵ سال گذشته، بیش از ۳۳ میلیارد دلار به پاکستان کمک مالی کرده و آنان هیچ چیز جز دروغ و فریب به ما تحویل نداده‌ و رهبران ما را احمق فرض کرده‌اند. آنان تروریست‌هایی را که در افغانستان به دنبال دستگیری آن‌ها هستیم، پناه‌ می‌دهند. کوچکترین کمکی نمی‌کنید، دیگر کمک نخواهیم کرد.

پس از این اتفاق در پنجم ژانویه آمریکا اعلام کرد که انتقال تجهیزات نظامی و کمک‌های مالی برای تامین امنیت به پاکستان را متوقف می‌کند. روز جمعه آصف غفور، یکی از مقامات نظامی پاکستان اعلام کرد، تعلیق این کمک‌های مالی تاثیر جدی بر همکاری‌های امنیتی دوجانبه میان دو کشور و همچنین برقراری صلح منطقه‌ای می‌گذارد.

از سوی دیگر سخنگوی ارتش پاکستان اعلام کرد: تعلیق کمک‌های امنیتی هیچ تاثیری در راه مبارزه پاکستان با تروریسم نمی‌گذارد بلکه این اتفاق بر همکاری‌های امنیتی دو کشور و تلاش‌ها برای برقراری صلح تاثیر خواهد گذاشت.

همچنین با افزایش این لفاظی‌ها در اسلام آباد نگرانی‌ها مبنی بر اینکه حمایت پاکستان از عملیات آمریکا در افغانستان کاهش یابد، افزایش یافته است.

در همین راستا وزارت خارجه پاکستان بدون بیان جزئیاتی هشدار داد، ضرب الاجل‌های خودسرانه و مطلق، اظهارنظرهای یک‌جانبه و تغییر رویکردها در مسیر مقابله با تهدیدهای مشترک غیرسازنده هستند.

تصمیم قطع یا کاهش حمایت‌ها از پاکستان می‌تواند این کشور را به سمت تقویت دوستی با چین سوق دهد. در حال حاضر پکن در پروژه‌های بزرگ و جدید زیرساختی در پاکستان شرکت داشته و همچنین این کشور به دنبال گسترش رهبری بین‌المللی خود است.

از سوی دیگر تقریباً هر حمله هوایی به افغانستان از حریم هوایی پاکستان می‌گذرد. بیشتر تجهیزات برای افغانستان از جاده‌های پاکستان و خطوط ریلی این کشور می‌گذرد. پاکستان می‌تواند دسترسی آمریکا را هر لحظه ببندد و در همین راستا برخی از مقامات پاکستانی در این باره هشدار داده‌اند. پاکستان همچنین می‌تواند متحد نزدیکی با چین باشد.

اگر ترامپ این مساله را درک می‌کرد که چگونه این تعادل شکننده را حفظ کند در این صورت به جای حمایت سریع و شتابزده خود از پیشنهاد سناتور رند پل مبنی بر کاهش کمک‌های مالی به افغانستان و به جای آن تامین مالی برای زیرساخت‌ها از جمله ساخت جاده‌ها و پل‌ها در آمریکا، گزینه‌های دیگری را در نظر می‌گرفت.

در همین راستا دوستی جدید خود را با عربستان سعودی و امارات متحده عربی محدودتر می‌کرد.  

به هر حال وضعیت کنونی با پاکستان نیازمند مذاکرات در فضای آرام است نه در فضای جنجالی.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha