• سه‌شنبه / ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96111005728
  • خبرنگار : 71496

بازگشت آرامش به لبنان پس از اعتراض‌ها به اظهارات درز یافته وزیر خارجه لبنان علیه نبیه بری

بازگشت آرامش به لبنان پس از اعتراض‌ها به اظهارات درز یافته وزیر خارجه لبنان علیه نبیه بری

پس از آنکه مناطق لبنان شاهد اعتراضات خشونت آمیز در پی انتشار اظهاراتی از جبران باسیل، وزیر امور خارجه این کشور در انتقاد شدید از نبیه بری، رئیس پارلمان بود، ارتش لبنان با بازگشایی برخی مسیرها آرامش را به این کشور بازگرداند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری المیادین، برخی جوانان لبنانی در منطقه مار الیاس در بیروت، در منطقه "بشارة" الخوری و مناطق مختلف در حومه جنوب بیروت و نیز شهر صور در جنوب لبنان و منطقه البقاع در شرق این کشور اقدام به آتش زدن لاستیک‌های خودرو کردند.

برخی منابع در جنبش "أمل" وابسته به نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان به شبکه‌ المیادین گفتند، جنبش أمل هیچ‌گونه تصمیمی درخصوص مسدود کردن راه‌ها نگرفته و این اقدامات حرکاتی خودجوش و مردمی بوده و تصمیم حزبی نیستند.

پس از انتشار ویدئویی از باسیل برخی از چهره‌های سیاسی لبنان برای آرام کردن اوضاع دست به کار شدند، در این راستا سعد حریری، نخست وزیر لبنان در کاخ ریاست جمهوری با میشل عون، رئیس‌جمهوری این کشور دیدار کرده و بر ادامه تلاش‌هایش برای آرام کردن اوضاع تاکید کرد.

حریری پس از دیدار با بری در گفت‌وگو با نهاد المشنوق، وزیر کشور گفت: ملاقات‌های من با مسؤولان کابینه همواره برای کشور و مردم مفید بوده است اما این بار دیدارم با بری کمی متفاوت بود من اینجا آمدم تا خواستار برقراری آشتی ملی برای کابینه لبنان و مسؤولیت‌های ملی‌اش در برابر تمامی لبنانی‌ها شوم و از شما بخواهم به سخنان اشتباهی برخی مقامات کابینه لبنان براساس خرد و با آرامش برخورد کنید،‌ امیدوارم که این تلاش گروه‌های سیاسی مربوطه ادامه یابد، به ویژه که کابینه لبنان بر احترام به قوای روسای جمهور و پارلمان به ویژه جایگاه رئیس‌جمهوری تاکید دارد.

حسن فضل الله، عضو کمیسیون "وفاداری به مقاومت" تاکید کرد، ارتباطات براساس حل اختلافات موجود است و امید می‌رود که مسائل حل شوند و با آرامش همه لبنانی‌ها در انتخابات شرکت کنند.

نوار الساحلی، دیگر عضو کمیسیون "وفاداری به مقاومت" نیز گفت: این سخنان باسیل غیرقابل پذیرش بوده و نباید بیان می‌شدند، قطعا طرح‌هایی برای برقراری آرامش ارائه خواهند شد، دامن زدن به تنش‌های موجود کار درستی نیست برخی به جای آرام کردن اوضاع به دنبال بحرانی کردن و بزرگ کردن مشکلات هستند.

حزب الله: با اهانت به بری مخالفیم/می‌خواهیم به مشکل با بالاترین درجه خرد رسیدگی شود

حزب الله لبنان نیز با انتشار بیانیه‌ای خواستار حل مشکل فعلی با عالی‌ترین درجه خرد و مسؤولیت شد.

این حزب مخالفت قاطع خود را با اهانت به رئیس پارلمان ابراز داشته و بر احترام ویژه این حزب برای شخص و مقام رئیس پارلمان تاکید و اعلام کرد، سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله نیز همواره ارزش و احترام والایی را برای نبیه بری در سخنرانی‌ها و موضعگیری‌هایش قائل بوده است. اینگونه اظهارات باعث افزایش بحران‌ و ایجاد تفرقه در لبنان شده و کشور را با خطرات بزرگی مواجه می‌کند.

حریری خواستار عبور از بحران و توقف جنگ لفظی شد

سعد حریری، نخست وزیر لبنان در چند توئیت نوشت، بسیار ناراحت کننده است که گفت‌وگوهای سیاسی بر این سطح برسند و بسیار تاسف برانگیز است که انعکاس این سخنان در میان مردم و در رسانه‌های ارتباط جمعی دیده شود.

وی تاکید کرد، احترام و بزرگداشت نبیه بری، رئیس پارلمان به منزله احترام برای همه لبنانی‌ها در گروه‌های مختلف است و اهانت به هر یک از آنها چه در سخنرانی و چه گفت‌وگوها به منزله اهانت به دولت، نهادها و گروه‌ها بوده و اقدامی زشت و غیرقابل قبول است و باید متوقف شود.

حریری از تمامی مسؤولان مربوطه خواست طوفانی که کشور را در نور دیده پشت سر بگذارند و نسبت به پیامدهای آن به ویژه چالش‌هایی که کشور را تهدید می‌کنند از جمله خشونت لفظی هوشیار باشند.

نخست وزیر لبنان تاکید کرد، ثبات کشور باید مقدم بر هر مساله‌ای باشد. اطمینان بسیاری به رهبری خردمندانه عون و بری وجود دارد و به نظر می‌رسد که دولت بتواند در کنار آن دو مسؤولیت دفع خطرات از لبنان را برعهده گرفته و جنگ لفظی آغاز شده در سایت‌ها و محافل سیاسی و مردمی را متوقف کنند.

شبکه‌های اجتماعی مختلف در لبنان از جمله توئیتر در پی انتشار ویدئویی از جبران باسیل، وزیر امور خارجه این کشور شاهد درگیری‌های لفظی و واکنش‌ها میان طرفداران جریان ملی آزاد و جنبش "أمل" بود و تنها ظرف 24 ساعت از انتشار این ویدئو 32 هزار توئیت در این رابطه منتشر شد.

برخی حامیان جنبش امل در اعتراض به اظهارات باسیل با آتش زدن لاستیک‌های خودرو، برخی خیابان‌ها در بیروت را مسدود کردند.

در کنار خشم طرفداران حزب أمل موجی از محکومیت‌ها و واکنش‌های خشم آلود از سوی محافل سیاسی لبنان آغاز شد.

حسین الحاج حسن، از رهبران جنبش أمل، باسیل را "بی ادب" خواند و گفت: ما از باسیل نخواستیم که عذرخواهی کند اما اگر چنین تصمیمی دارد باید در برابر تمام لبنانی‌ها و جهان باشد.

نهاد المشنوق با اشاره به دیدارش با بری در دفتر دوم ریاست جمهوری در عین التینه گفت: بری در این دیدار تاکید کرد که برای روسای هر سه قوه احترام قائل است و باسیل باید بابت اظهاراتش عذرخواهی کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha