«فریبا کاهنی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: یکی از مراسمی که در این مدت انجام میشود، برافروختن آتش و علاوه بر آن درست کردن حلقهای از آتش است که به دور سر خود میچرخانند.
وی افزود: همه افراد روستا به شادی و پایکوبی میپردازند و ضمن برگزاری جشن از آجیلهایی که ساخت خود اهالی هستند از قبیل برگه زردآلو، مغز گردو و بادام و تخمه از یکدیگر پذیرایی میکنند.
کارشناس مردمشناسی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانجنوبی تصریح کرد: در برخی نقاط نیز آتش را برپشت بام خانهها میافروزند و از روی آن میپرند.
کاهنی با بیان اینکه شبنشینیها از جمله مراسمی است که در شبهای سده اجرا میشود، تصریح کرد: اقوام و خویشان به خانه بزرگان فامیل میروند و در این مراسم داستانهای گذشته و افسانههای قدیم را برای جوانان و نوجوانان بازگو میکنند.
وی ادامه داد: در این دورهمیها علاوهبر داستانسرایی کتابهایی مانند فال حافظ، مختارنامه، جنگهای حضرت علی(ع)، امیر ارسلان رومی وشاهنامه میخوانند.
کارشناس مردمشناسی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانجنوبی اظهار کرد: همچنین در این ایام کودکان و نوجوانان به درب خانهها رفته و اشعاری به زبان محلی میخوانند.
کاهنی ادامه داد: صاحب خانه نیز آجیل و شیرینی همچنین مقداری آرد و روغن و یا پول به آنها میدهد که از این مواد جمعآوری شده آش بلغور نذری تهیه کرده و در میان اهالی روستا توزیع میشود.
وی اظهار کرد: اهالی بر این اعتقاد و باورند که با برگزاری این مراسم و برافروختن آتش سده سالی خوب و با برکت خواهند داشت.
کارشناس مردمشناسی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانجنوبی یادآور شد: این مراسم به شماره 808 در چهارم بهمنماه 91 در فهرست آثار معنوی کشور ثبت شده است.
انتهای پیام
نظرات