• شنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404042112281
  • خبرنگار : 50026

رویکرد رسانه‌ها در شرایط بحران باید تعاملی، همدلانه و وحدت‌آفرین باشد

رویکرد رسانه‌ها در شرایط بحران باید تعاملی، همدلانه و وحدت‌آفرین باشد

ایسنا/خراسان جنوبی یک فعال رسانه در خراسان جنوبی گفت: در شرایط جنگی، بسیاری از رسانه‌های معاند رویکرد تهاجمی دارند، اما آنچه که باید بدانیم این است که در این شرایط رویکرد رسانه‌ها و فعالان رسانه در کنار دولت باید تعاملی، همدلانه و وحدت‌آفرین باشد.

اکرم باقریان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شرایط کنونی کشور، اظهار کرد: این جنگ یک جنگ کاملاً ترکیبی بوده و علاوه بر میدان، در رسانه نیز خط مقدم این جنگ هستیم.

وی با بیان اینکه در جنگ‌های ترکیبی بخش عمده فضاسازی افکار عمومی در دست رسانه‌هاست و اتفاقی که در حال حاضر در حال رخ‌دادن است جنگ حق علیه باطل بوده که قطعاً حق پیروز خواهد شد، ادامه داد: اگر بتوانیم در این جنگ باتوجه‌ به شرایط خاص به میدان کمک کنیم بسیار کار اثرگذاری انجام داده‌ایم؛ چراکه یکی از تکنیک‌ها و استراتژی‌های اصلی حوزه رسانه که در شرایط جنگی باید مورداستفاده قرار گیرد حضور در میدان است.

باقریان با اشاره به تعریف حضور در میدان در حوزه رسانه، تصریح کرد: در سواد رسانه‌ای جنگ، چند نکته مهم باید موردتوجه قرار گیرد؛ در مرحله نخست باید حقیقت را از دروغ تشخیص دهیم؛ چراکه در این فضا قطعاً شایعات بسیار گسترده‌ای پخش می‌شوند و بسیاری از آن‌ها می‌توانند بازخوردهایی در رفتارهای اجتماعی داشته باشند.

وی با بیان اینکه در این شرایط در فضای رسانه‌ای افکار عمومی تحت‌تأثیر شایعات دشمن قرار می‌گیرد؛ بنابراین در حوزه تبیین، رسانه می‌تواند تا حدودی شایعات را کم‌رنگ‌تر و اذهان را روشن‌تر کند، ادامه داد: به‌عنوان کنشگر رسانه‌ای می‌توانیم با استفاده از ابزار در دست خود در این جنگ مؤثر باشیم؛ چراکه شبکه‌های اجتماعی دردسترس‌ترین ابزاری است که در دست ماست.

این کنشگر رسانه‌ای با بیان اینکه اکنون محتواها در بستر ملی (اینترانت) می‌توانند به‌صورت لحظه‌ای جابه‌جا شوند، تصریح کرد: صحت‌سنجی محتواها بسیار مهم است و اخبار باید از کانال‌ها و منابع موثق دنبال شوند؛ چراکه در این شرایط پراکندگی شایعات در پی افزایش تعداد کانال‌ها برای فضاسازی و افزایش جذب مخاطب بسیار محتمل خواهد بود.

باقریان با اشاره به اثرات پیام‌رسانی در شرایط جنگی، افزود: لازم است پرسشگری فعال داشته باشیم؛ چراکه هرآنچه که به‌عنوان خبر پخش می‌شود لزوماً درست نیست و آن خبری موثق است که از منابع رسمی تأیید شده باشد.

وی افزود: بسیار حائز اهمیت است که این پیام‌ها به نحوی منتقل شود که استراتژی محتوایی را دنبال کند؛ به عبارت دقیق‌تر نباید به‌صورت بی‌هدف به دنبال محتوا و محتواسازی بود.

باقریان با بیان اینکه ذهنیت از خبرها می‌تواند در فضای فکری افراد تأثیرات منفی و یا مثبت برجای بگذارد، ادامه داد: آنچه که اکنون اهمیت دارد این است که اقتدار ایران و پدافند و نیروهای مسلح کشور را برای دنیا به تصویر بکشیم.

وی با تأکید بر چینش محتواهای انگیزه‌آفرینی و شناخت دشمن و روایت درست جنگ در کنار یکدیگر، بیان کرد: روایت درست و متقن در این شرایط بسیار حائز اهمیت است چراکه می‌تواند فضای فکری جامعه را کنترل و روحیه سلامت روانی افراد جامعه را حفظ کند.

باقریان ادامه داد: بسیاری از منابع خود را منبع آگاه معرفی می‌کنند، اما ممکن است بسیاری از آنان جاسوس یا خائن وطن باشند. در فضای جنگی حفظ آرامش و اتحاد بسیار مهم است و این اتحاد، نه‌تنها زمینه‌ساز آرامش مردم؛ بلکه پشتوانه‌ای برای نیروهای مسلح است.

وی با بیان اینکه ما پیروز این جنگ هستیم و آمریکا و اسرائیل و تمام خائنان بدانند که ایرانی پای وطن خود می‌ایستد، افزود: جان من وطن است و یک ایرانی هیچ‌گاه هویت و حیثیت خود که همان وطن است را نابود نمی‌کند و مردم با تمام اختلاف‌نظرهایی که دارند، رسانه‌هایی هستند که دنیا در حال تصویر کشیدن وحدت آنان است.

این فعال رسانه یادآور شد: روحیه معنوی و ایمانی و اعتقادی مردم در کنار تخصص‌های نظامی و رسانه‌ای، پیروزمندی میدان نظامی و میدان افکار عمومی را رقم خواهد زد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha